F-35 savaş uçağı düştü

••1 dk okuma
F-35 savaş uçağı düştü

Hızlı Özet

“Bunun yeni nesil F-35B uçaklarının ilk kazası olduğuna da dikkatin çekildiği haberde, dikey kalkış ve iniş yapabilen F-35B uçaklarında birçok teknik arızanın söz konusu olduğuna vurgu yapıldı.”






ABD Hava Kuvvetlerine bağlı bir F-35B tipi 5'inci nesil savaş uçağının eğitim uçuşu sırasında düştüğü bildirildi.




ABD medyasının askeri yetkililere dayandırdığı haberlerde, Güney Carolina eyaletinde bulunan Deniz Piyadeleri'ne ait Beaufort Hava Üssü'nden kalkan uçakla, üsse 8 kilometre mesafede bağlantının kesildiği belirtildi.



Pilotun koltuk fırlatma yöntemi ile uçaktan atladığı kaydedilirken, pilotun sağlık durumuna ilişkin ise herhangi bir bilgilendirme yapılmadı.



Bunun yeni nesil F-35B uçaklarının ilk kazası olduğuna da dikkatin çekildiği haberde, dikey kalkış ve iniş yapabilen F-35B uçaklarında birçok teknik arızanın söz konusu olduğuna vurgu yapıldı.



Ekim 2016'da yine aynı üsten havalanan bir F-35B'nin motorunda yangın çıkmış ve pilot üsse zorunlu iniş yaparak düşmekten son anda kurtulmuştu. 

ABD ordusuna ait F-35B savaş uçağı bu hafta ilk kez Afganistan'da bir Taliban hedefine yönelik hava saldırısında kullanılmıştı.





Bu haber 814 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tel Aviv'de kıyamet koptu.. 100 bin kişi sokağa döküldü
Dünya

Tel Aviv'de kıyamet koptu.. 100 bin kişi sokağa döküldü

'Üç gün içinde farklı bir hikaye yazmaya başlayabiliriz': Hükümet karşıtı mitingdeki kalabalıklar 7 Ekim'de soruşturma talep etti Seçmenler sandık başına gitmeye hazırlanırken, muhalefet liderleri Tel Aviv'deki protestoya katıldı; öldürülen rehinenin babası, liderlerin 'saklayacak bir şeyleri' olduğu için soruşturma yapmadıklarını söyledi.

Habervitrini13548 Görüntüleme
Dünyanın derin dondurucusu Sibirya'dan inanılmaz görüntüler
Dünya

Dünyanın derin dondurucusu Sibirya'dan inanılmaz görüntüler

Kuzey Sibirya ve Rusya Uzak Doğusu sakinleri bu hafta termometrelerin 0 derecenin çok altına düşmesiyle birlikte şiddetli bir soğuk hava dalgası yaşıyor.

Habervitrini15072 Görüntüleme
Seçimi önde götüren Eisenkot: Netanyahu gerçeklikten koptu ve artık İsrail'i yönetmeye uygun değil.
Dünya

Seçimi önde götüren Eisenkot: Netanyahu gerçeklikten koptu ve artık İsrail'i yönetmeye uygun değil.

Muhalefetteki Yeshar partisinin lideri Eisenkot, Netanyahu'nun İsrail'i küresel ekonomiden izole etme çabalarının ulusal güvenliğe tehdit oluşturduğunu belirterek, bu durumun şirketleri ve vatandaşları ülkeyi terk etmeye itebileceği uyarısında bulundu.

Habervitrini13295 Görüntüleme
Suriye’nin Çeşitli İllerinde İsrail Saldırılarına Karşı Protestolar Düzenlendi
Dünya

Suriye’nin Çeşitli İllerinde İsrail Saldırılarına Karşı Protestolar Düzenlendi

Şam Kırsalı‘ndaki Katana bölgesine bağlı Sasa beldesinde, İsrail işgal güçlerinin Kuneytra ve Suriye’nin güneyine yönelik sızma ve saldırılarını kınamak amacıyla protesto gösterisi gerçekleştirildi.

Habervitrini9163 Görüntüleme