Fabrika ayarlarına döndü.. Netanyahu : HAMAS silah bırakmazsa cehennemin kapılarını açarım

••2 dk okuma
Fabrika ayarlarına döndü.. Netanyahu : HAMAS silah bırakmazsa cehennemin kapılarını açarım

Hızlı Özet

“Hamas’ın silahsızlanmayı reddetmesi halinde yaşanacaklar konusunda, daha önce ABD Başkanı Donald Trump’ın sarf ettiği sözlere atıfta bulunan Netanyahu, "O zaman kıyamet kopacak. Ama umarım öyle olmaz. Umarım bunu barışçıl bir şekilde yapabiliriz.”

Netanyahu: Hamas silahsızlanmayı kabul etmezse, kıyamet kopacak

Netanyahu: Hamas anlaşmaya uymazsa "cehennemin kapıları açılacak"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ın Gazze Şeridi'ndeki ateşkes anlaşmasına uymaması halinde cehennemin kapılarının açılacağını söyledi.

Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump'ın 20 maddelik barış planı kapsamında CBS News'e verdiği röportajda, "Barışa bir şans vermeyi kabul ettim" dedi .

Netanyahu, "Rehinelerin serbest bırakılması, Hamas'ın silahsızlandırılması ve Gazze'ye silah kaçakçılığının sonlandırılması kalıcı barışın sağlanması için elzemdir" değerlendirmesinde bulundu.

Netanyahu ayrıca Trump'ın, Hamas'ın anlaşmaya uymaması halinde "durumun tamamen patlayacağı" yönündeki uyarısını yineledi.

Netanyahu: Hamas silahsızlanmayı kabul etmezse, kıyamet kopacak

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ABD merkezli haber kanalı CBS’e verdiği bir röportajda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Gazze’deki ateşkes sürecine değinen Netanyahu, "Barışa bir şans verme konusunda anlaştık. Dedik ki, ilk kısmı tamamlayalım ve şimdi de ikinci kısma şans verelim" ifadelerini kullandı. Bundan sonraki süreçte Hamas’ın silahsızlanmasının kırmızı çizgileri olduğunu ifade eden Netanyahu, "Birincisi, Hamas'ın silahlarından vazgeçmesi gerekiyor. İkincisi, Gazze'de silah fabrikalarının olmadığından emin olunmalı. Gazze'ye silah kaçakçılığı yapılmamalı. Silahsızlanma budur" dedi.

NETANYAHU’DAN TEHDİT GİBİ AÇIKLAMA

Hamas’ın silahsızlanmayı reddetmesi halinde yaşanacaklar konusunda, daha önce ABD Başkanı Donald Trump’ın sarf ettiği sözlere atıfta bulunan Netanyahu, "O zaman kıyamet kopacak. Ama umarım öyle olmaz. Umarım bunu barışçıl bir şekilde yapabiliriz. Biz buna kesinlikle hazırız" diye konuştu. Netanyahu, bölgede barışın tesis edilmesinin, "İsrail halkına, bölge halkına ve dünya halklarına verilebilecek en büyük hediye olacağını" söyledi.

"ÖZGÜRLÜK KALICI VEYA OTOMATİK DEĞİLDİR"

Savaşın bittiğini ilan etmesi için ne gerektiği sorusuna da yanıt veren Netanyahu, "Öngörülebilir gelecekte, sadece İsrail için değil, özgür ve medeni dünya için de kendini savunma yeteneğinin korunması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü özgürlük kalıcı veya otomatik değildir. Özgür toplumları savunamazsanız, otoriter veya totaliter rejimler tarafından ele geçirilirler" değerlendirmesini yaptı.

"BENİM GÖREVİM YAHUDİ DEVLETİNİ KORUMAK"

Netanyahu, Trump’ın İsrail Meclisi’nde yaptığı konuşmada kendisi için kullandığı "kolay biri değil" ifadelerinin hatırlatılması üzerine ise, "Yani, umarım ülkemin geleceğini ilgilendiren konularda çok katı olduğum için öyle söylüyordur. Bana söylenenin doğru olduğuna inandığımda ‘doğrudur’ derim, ‘hayır’ demem gerektiğini düşündüğümde de bunu söylerim. Bu benim işim. Benim görevim Yahudi devletini korumak ve Yahudi halkının geleceğini güvence altına almak" yanıtını verdi.

Bu haber 634 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kürsad Zorlu: Aliyev ay sonu Ankara’ya geliyor
Gündem

Kürsad Zorlu: Aliyev ay sonu Ankara’ya geliyor

Kocaeli’de düzenlenen Türk Dünyası Gençlik Buluşması’nda AK Parti Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı Kürşad Zorlu, son günlerde sosyal medyada Türkiye ile Azerbaycan arasındaki gerilim iddialarına cevap verdi.

Habervitrini11643 Görüntüleme
Seyahat süresi 54 dakikaya indi! Kapıkule trenine ilgi büyük
Gündem

Seyahat süresi 54 dakikaya indi! Kapıkule trenine ilgi büyük

Halkalı’dan Edirne’ye ulaşacak olan Hızlı Tren’in Çerkezköy-Kapıkule hattında seyahat süresi 54 dakikaya düştü. Günde 6 seferin yapılacağı hat, Bakü-Tiflis-Kars ile başlayıp Marmaray ile Asya ve Avrupa’yı bağlayan hattın en önemli halkası olarak değerlendiriliyor...

Habervitrini10447 Görüntüleme
AK Parti'den Eyüpsultan’daki seçime itiraz!
Gündem

AK Parti'den Eyüpsultan’daki seçime itiraz!

Eyüpsultan Belediyesi’nde başkan vekilliği koltuğuna CHP’nin adayı Cafer Parlak’ın seçilmesinin ardından AK Parti itiraz hazırlığına başladı. Adaylarının kazandığını söyleyen AK Parti İstanbul İl Başkanı Özdemir, "G’yi 6’ya, Z’yi 2’ye benzetmek gibi tiyatro oyunlarıyla net oylarımızı geçersiz saydılar. Sandıktaki irade masa başında boğulamaz, Adana’da olduğu gibi hakkımızı mahkemede alacağız" dedi.

Habervitrini12977 Görüntüleme
Yalova'daki deprem İstanbul'da da hissedildi: AFAD'dan açıklama
Gündem

Yalova'daki deprem İstanbul'da da hissedildi: AFAD'dan açıklama

AFAD verilerine göre, Marmara Denizi’nde Yalova açıklarında 3,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 22.08’de kaydedilen sarsıntı, İstanbul'da birçok noktada da hissedildi.

Habervitrini14142 Görüntüleme