Gabar'da heyecanlandıran gelişme! Sondaj başladı

1 dk okuma
Gabar'da heyecanlandıran gelişme! Sondaj başladı

Hızlı Özet

TPAO, yüzde 100 sahibi olduğu bu sahalarda 2023 yılının ikinci yarısında yeni keşif amaçlı kuyuların sondajını da yapmayı planlıyor.

Enerjide tam bağımsızlık hedefiyle Türkiye denizde ve karada sondaj faaliyetlerini sıkılaştırıyor. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Gabar Dağı'ndaki Şehit Aybüke Yalçın-2 (ŞAY-2) kuyusunda sondaj faaliyetlerine başladığını duyurdu.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Şırnak'ta terörden temizlenen Gabar Dağı'ndaki Şehit Aybüke Yalçın-2 (ŞAY-2) kuyusunda sondaj faaliyetlerine başladığını duyurdu.

TPAO'dan yapılan açıklamaya göre, Şehit Aybüke Yalçın-1 (ŞAY-1) kuyusu ile 41 API graviteli petrol keşfi yapılan ve mevcut durumda günlük 1250 varil üretim yapılan sahanın sınırlarının belirlenmesi amacıyla ŞAY Petrol Sahası'nda çok sayıda tespit ve üretim kuyusunun lokasyon belirleme çalışmaları tamamlandı.

Bu kapsamda, ŞAY-1 kuyusunun 1,5 kilometre kuzeydoğusunda Şehit Aybüke Yalçın-2 (ŞAY-2) kuyusunda sondaj faaliyetlerine dün itibarıyla başlandı.

 

ŞAY-2 kuyusunda çalışmaların Temmuz 2023 sonu itibarıyla 3 bin 150 metre son derinlikte tamamlanması planlanıyor.

Kuyuda petrol keşfi yapılan ve ŞAY-1 kuyusunda test edilen rezervuar seksiyonlarının dışında daha derin, olası rezervuar bölgelerinin de hidrokarbon potansiyelleri test edilecek.

TPAO, yüzde 100 sahibi olduğu bu sahalarda 2023 yılının ikinci yarısında yeni keşif amaçlı kuyuların sondajını da yapmayı planlıyor.

Bu haber 902 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kritik ipucu! İşte memur ve emeklinin temmuz zammı
Ekonomi

Kritik ipucu! İşte memur ve emeklinin temmuz zammı

Memur ve emekli temmuz zammını heyecanla bekliyor. Milyonların zammı haziran enflasyonunun açıklanmasıyla netlik kazanacak. Memur ve emekli zammı için geri sayım sürerken, Merkez Bankası'ndan konuyla ilgili kritik bir ipucu geldi. 

Habervitrini15074 Görüntüleme
Değer kaybı, parça değişimi... Trafik sigortasında yeni kurallar
Ekonomi

Değer kaybı, parça değişimi... Trafik sigortasında yeni kurallar

34 milyon araç sahibini ilgilendiren zorunlu trafik sigortasında değişikliğe gidildi. 1 Temmuz itibarıyla parça değişimi, değer kaybı hesaplamaları ve hasar tazminatı gibi konularda yeni düzenlemeler yürürlüğe girecek. İşte detaylar...

Habervitrini13038 Görüntüleme
Beyaz Et Sektörüne Fahiş Fiyat Operasyonu:  13 tavuk devine kayyım atandı
Ekonomi

Beyaz Et Sektörüne Fahiş Fiyat Operasyonu: 13 tavuk devine kayyım atandı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, beyaz et sektöründe piyasa dengesini bozarak usulsüz fiyat artışları yaptığı iddia edilen firmalara yönelik 8 ilde operasyon başlatıldığını bildirdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü tahkikat çerçevesinde, 13 şirketin yönetimine 'denetim kayyımı' tayin edildiği ve 32 şüpheli hakkında işlem yapıldığı öğrenildi.

Habervitrini10944 Görüntüleme
TCMB Haziran Ayı Kararını Açıkladı: Politika Faizi Yüzde 37'de Sabit Bırakıldı
Ekonomi

TCMB Haziran Ayı Kararını Açıkladı: Politika Faizi Yüzde 37'de Sabit Bırakıldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu toplantısının ardından haziran ayı faiz kararını kamuoyu ile paylaştı. Orta Doğu'daki jeopolitik gerginlikler ve enerji piyasalarındaki belirsizliklerin gölgesinde alınan kararla politika faizi değiştirilmedi.

Habervitrini12366 Görüntüleme