Galatasaray sezon başında Frankfurt'un Can Uzun için istediği uçuk bonservisi vermeyip 25 milyon Euro'ya Aleksey Batrakov'a imza attırdı. Günün sonunda Rus yıldız Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig'de fırtına gibi eserken, istatistikler Okan Buruk ve sarı-kırmızılı yönetimin transferde ne kadar haklı olduğunu ortaya koydu.
Galatasaray, sezon başında Can Uzun'u uzun süre kovaladı... Ancak Frankfurt 60 milyon Euro dedi. Aşağı indi mi bilinmez ama Galatasaray için 30-35 milyon Euro maksimum rakamdı. Zaten o dönemde Okan Buruk da Alman futbolu ve Bundesliga'nın 10 numaralarının Türkiye için çok da bir şey ifade etmediğinin farkındaydı. Can'a asla 60'ı bırakın, 50 ya da 40 milyon Euro vermeyi bile düşünmedi. Yerine ise 25 milyon Euro'ya Batrakov'u getirdi... Hem de o Batrakov, PSG'ye sadece Rusya'ya uygulanan ambargo yüzünden gidememiş bir isimdi.
BATRAKOV PARLADIKÇA PARLIYOR
Günün sonunda Galatasaray'ın Rus oyuncusu her gün biraz daha parlarken, Can Uzun ise Avrupa'da bile olmayan Eintracht Frankfurt'ta görünmeyi bekliyor.
Batrakov, Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 3 maçta 0.74 xG'den 2 gol çıkararak %100 pozisyonu gole çevirme oranı yakaladı. Lille ve Barcelona gibi devlere karşı skora doğrudan etki ederek büyük maç oyuncusu olduğunu kanıtladı.

CAN UZUN YOKLARI OYNUYOR
Can Uzun Bundesliga'da henüz asist üretememişken ve oyunu dar alana sıkıştırırken; Batrakov Süper Lig'de maç başına 2.2 kilit pas, 1.22 xA (asist beklentisi) ve 2 büyük şans yaratma istatistikleriyle Galatasaray hücumlarının beynine dönüştü.

OKAN BURUK ÇOK MUTLU
Okan Buruk'un önden baskı sistemine kusursuz uyum sağlayan Batrakov, 90 dakika başına 11.4 km koşu ve 16.1 depar atarak modern futbolun tüm gereksinimlerini karşılıyor. Can Uzun ise 7.2 depar ortalamasıyla daha statik bir profil çiziyor.



