Gaybubet evlerindeki FETÖ'cü ablaların 'Parasız kaldık' feryadı

3 dk okuma
Gaybubet evlerindeki FETÖ'cü ablaların 'Parasız kaldık' feryadı

Hızlı Özet

"Abi iki aydır ablalardan gelen miktar ancak arkadaşların emanetlerine yetiyor. Biz size vermemiz gerekeni yerine getiremiyoruz. Çok özür dilerim bu noktada"






Şok mesajlara SABAH ulaştı! İşte FETÖ'nün çaresizliğinin belgesi



Son dakika haberi: Ankara polisi, FETÖ'nün yeni yapılanmasına karşı çok gizli yürüttüğü operasyonla, örgütün yurtdışından aldığı talimatla İç Anadolu Bölgesi'ne atadığı imamı S.K., Sincan'daki bir gaybubet evinde yakaladı.SABAH'ın ulaştığı operasyonun detaylarında FETÖ'nün uğradığı bozgunun moralleri sıfıra indirdiği ancak örgüt halen üyelerine düzenli para yardımı yapmak için çaba gösterdiği ortaya çıktı.



15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye genelindeki operasyonlarla nefes alamaz duruma gelen Fetullahçı Terör Örgütü'nün yeniden toparlanmaya çalıştığı bilgisi alınması üzerine Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz'ın talimatıyla "yeni yapılanmaya" yönelik çalışma başlatıldı. Ankara Terörle Mücadele Şube ekiplerinin, istihbarat birimleriyle yaptığı araştırmalar sonucunda FETÖ'nün eski Kayseri Kocasinan İlçe İmamı olan ve firari olarak aranan S.K. ile eski Ankara Polatlı esnaf yapılanmasının yöneticisi firari Avukat A.H.'nin Sincan'daki gaybubet evinde saklandıkları tespit edildi.



İki örgüt üyesi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimat sonrasında çok gizli tutulan operasyonla gözaltına alındı. Örgütün üst düzey yöneticisi olduğu belirlenen S.K.'nın evinde yapılan aramada 4 bin 350 dolar, bin 600 euro, 400 kron ve 700 lira bulundu. İki örgüt üyesinin cep telefonu ile çok sayıda dijital materyale de el konuldu.



MAHREM YAPILANMA GİBİ HÜCRELERE BÖLÜNMÜŞLER



S.K.'nın İç Anadolu Bölgesi imamı olarak atandığı, emirleri de yurtdışından aldığı belirlendi. Hakkında yakalama ve gözaltı kararı bulunan firari örgüt mensuplarının saklanması ve Yunanistan ülkesi üzerinden Avrupa'ya kaçırma üzere gaybubet evleri oluşTuran S.K.'nın cezaevinde bulunan örgüt mensuplarının yakınlarına da yardımlaşma adı altında ödemeler yaptığı ortaya çıktı.



SON DAKİKA | Şok mesajlara SABAH ulaştı! İşte FETÖ'nün çaresizliğinin belgesi



OPERASYONLAR ÖRGÜTTE KOPMALARI SAĞLADI



Yapılan operasyonlar nedeniyle FETÖ üyelerinin ailelerine yapılan ödemelerin aksadığı ve bu aksamaların örgüt mensupları arasında tartışma ve kopmalara yol açtığı, gözaltında bulunan örgüt mensuplarının etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanıp faydalanmadıklarının takibi için de avukat görevlendirmesi yapılmaya çalışıldığı belirlendi.



SON DAKİKA | Şok mesajlara SABAH ulaştı! İşte FETÖ'nün çaresizliğinin belgesi



MESAJLARA SABAH ULAŞTI



Gözaltına alınan örgüt yöneticisinin irtibatlarını çoğunlukla internet üzerinden aldığı, yabancı GSM hat numaralar üzerinden SignalPrivate Messenger ve Viber uygulamalarıyla sağladığı belirlendi. AİHM ve AYM için örgüt üyelerinin başvuru yapması için formlar hazırlayarak organizasyonlar yapan örgüt yöneticisinin, ele geçirilen telefonundaki mesajlarına SABAH ulaştı. Mesajlarda Ankara ilinde geçtiğimiz aylarda yapılan güncel öğrenci yapılanması ve avukat yapılanması operasyonlarının örgüt yöneticileri arasında paniğe sebep olduğu, etkin pişmanlıktan yararlanan örgüt mensuplarının da moralleri bozduğu yer aldı.



"AVUKATIMIZ ALINDI, KİME YÖNLENDİRECEĞİZ?"



İzdivaç sorumluğunun devam ettiği ve örgüt mensuplarının kendi aralarında evlenmeye yönlendirildiği, yine operasyonlar nedeniyle "daha az irtibat, daha az risk" talimatının örgüt yöneticilerine iletildiği anlaşıldı. Mesajlarda FETÖ avukatlarının tutuklanmasının ardından örgüt üyelerinin yönetici S.K.'ya "avukatımız alındı, arkadaşları kime yönlendireceğiz" dediği, S.K.'nın ise "bizde genelde alınan avukatlara yönlendiriyorduk" diye cevap verdiği görüldü. Adliyeye sevk edilen örgütün üst düzey yöneticisi S.K hakkında tutuklama, A.H hakkında ise elektronik kelepçeyle ev hapsikararı verildi. Operasyonda elde edilen bilgiler ve bildiklerini anlatan bir örgüt yöneticisinin ifadeleri doğrultusunda yeni yapılanmaya yönelik operasyonların devam edeceği öğrenildi.



SON DAKİKA | Şok mesajlara SABAH ulaştı! İşte FETÖ'nün çaresizliğinin belgesi



İŞTE O MESAJLAR



FETÖ kadın yapılanma imamı: "Abi iki aydır ablalardan gelen miktar ancak arkadaşların emanetlerine yetiyor. Biz size vermemiz gerekeni yerine getiremiyoruz. Çok özür dilerim bu noktada"



S.K.: "Estağfirullah hoca hanım. Hayırlısı olsun inşallah. Hafta için eşi alınan bölgeci bir arkadaşımız var. Onunla ilgili bişey yapacağınızda bilgim olsun.



SON DAKİKA | Şok mesajlara SABAH ulaştı! İşte FETÖ'nün çaresizliğinin belgesi



FETÖ kadın yapılanma imamı : "Abi avukatları tutuklanan arkadaşlar var ya. Ya da ev hapsi verilen. Bize sordular nasıl yapacağız diye. Bizim belli avukatlara yönlendirilmemiz olabilir mi? Eyaletçi arkadaşın avukatına ev hapsi verildi. Nasıl bir yol takip etmeliyiz ?



S.K. : "Direk yönlendireceğimiz birisi yok hoca hanım. Bakalım inşallah. Bizde genelde alınan avukatlara yönlendiriyorduk"



S.K. : "Direk yönlendireceğimiz birisi yok hoca hanım. Bakalım inşallah. Bizde genelde alınan avukatlara yönlendiriyorduk"



 




Bu haber 414 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ayasofya'nın altında 9 kilometrelik gizli dünya!
Gündem

Ayasofya'nın altında 9 kilometrelik gizli dünya!

Kültür ve Turizm BakanıMehmet Nuri Ersoy, Kahramanmaraş programı kapsamında gazetecilerle bir araya geldi. Ayasofya'da yürütülen restorasyon çalışmalarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunan Ersoy, yapının altında bugüne kadar ziyaretçilerin görmediği geniş bir yer altı ağı bulunduğunu söyledi.

Habervitrini9343 Görüntüleme
Erdoğan AK Parti yönetimini uyardı.. Dikkatli olan kritik ve hassas bir sürece giriyoruz
Gündem

Erdoğan AK Parti yönetimini uyardı.. Dikkatli olan kritik ve hassas bir sürece giriyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen AK Parti MYK toplantısı yaklaşık üç saat sürdü. Toplantıda İdari ve Mali İşler Başkanlığı'nın sunumunun ardından AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, 1 Ekim'de başlayacak yeni yasama dönemine ilişkin bilgilendirme yaptı.

Habervitrini12278 Görüntüleme
İstanbul için tarih verildi! Sağanak yağış kaç gün sürecek?
Gündem

İstanbul için tarih verildi! Sağanak yağış kaç gün sürecek?

Balkanlardan gelen soğuk hava Türkiye’yi etkisi altına alırken, uyarılar peş peşe sıralandı. Meteoroloji Uzmanı Adil Tek, İstanbul’da 3 gün boyunca sağanak etkisinin süreceğini belirterek “Cumartesi, pazar yağış artık etkisini kesiyor ve sıcaklıklar artacak” dedi. Tek, eylülün 20'sinden sonra yeniden havaların serinleyeceğini belirtti. Öte yandan Ankara Valiliği ise yarın kentte şiddetli sağanak beklendiğini açıklayarak uyardı.

Habervitrini13546 Görüntüleme
İçinde para dolu valizler görüntülerinin yer aldığı İmamoğlu'nun güvenlik kamerasını kim söktü
Gündem

İçinde para dolu valizler görüntülerinin yer aldığı İmamoğlu'nun güvenlik kamerasını kim söktü

Ekrem İmamoğlu, 19 Mart 2025'te gözaltına alınmış; içinde para taşındığı iddia edilen valizlerin görüntülerini içerdiği belirtilen güvenlik kamerası görüntüleri şaibeli biçimde yok edilmişti.

Habervitrini10227 Görüntüleme