Gazze'de aynı saldırıda katledilen 112 kişinin cesedine ulaşıldı

1 dk okuma
Gazze'de aynı saldırıda katledilen 112 kişinin cesedine ulaşıldı

Hızlı Özet

Gazze kentinde, Ebu Şeria ve Hasayine ailelerinden 112 kişinin cenazesinin toplu bir törenle uğurlanmasına hazırlanılıyor.

Söz konusu cenaze, Filistinli kaynaklar tarafından "Filistin tarihinin en büyük cenazesi" olarak nitelendiriliyor.

Kaynaklar, cenazelerin tek bir noktadan çıkarıldığını, iki ailenin aynı bölgede hayatını kaybeden ve kayıp olan toplam mensuplarının sayısının ise 308'e ulaştığını bildirdi.

Bu olay, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanlarının yol açtığı en trajik hadiselerden biri olarak değerlendiriliyor.

İsrail saldırılarının yoğunluğu ve bölgedeki geniş çaplı yıkım nedeniyle cesetlerin bulunduğu noktaya aylar boyunca ulaşılamamıştı. Arama kurtarma ve sivil savunma ekipleri, cenazelerin bir bölümünü çıkararak defnedilmeleri için hazırladı.

Cenaze namazına halktan ve hayatını kaybedenlerin yakınlarından geniş katılım bekleniyor.

Gazze Şeridi'ndeki sivil savunma ekipleri ve uzman görevliler, imkanların yetersizliği ile ekipman ve yakıt eksikliğine rağmen yıkılan binaların enkazı altında kalanları çıkarma çalışmalarını sürdürüyor.

Yerel yetkililer, Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerinde binlerce kayıp kişinin hala enkaz altında bulunduğunu belirtiyor.

Arama kurtarma ekipleri, enkazın büyüklüğü ve güvenlik riskleri nedeniyle birçok noktaya ulaşmakta ciddi zorluklarla karşılaşıyor. Bu durum, çok sayıda cenazenin aylardır çıkarılamamasına yol açıyor.

Bu haber 13418 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Avrupa'nın 5 büyük nehrinde son 34 yılın en düşük temmuz debileri görüldü
Dünya
#Spor#haber#Kültür Sanat

Avrupa'nın 5 büyük nehrinde son 34 yılın en düşük temmuz debileri görüldü

Avrupa'da etkili olan sıcak hava dalgaları ve kuraklık nedeniyle Ren, Thames, Tuna, Rhone ve Po nehirlerinin geniş kesimlerinde son 34 yılın en düşük temmuz debileri kaydedildi. | Anadolu Ajansı

Habervitrini10167 Görüntüleme
Libya'nın Zaviye kentindeki petrol tesislerine üçüncü kez dron saldırısı düzenlendi
Dünya
#Spor#haber#Kültür Sanat

Libya'nın Zaviye kentindeki petrol tesislerine üçüncü kez dron saldırısı düzenlendi

Libya'nın başkenti Trablus'un batısında yer alan Zaviye kentindeki petrol tesislerine bölgedeki silahlı gruplar tarafından son iki günde 3 kez dronlu saldırı düzenlendi. | Anadolu Ajansı

Habervitrini9861 Görüntüleme
Nvidia'dan 500 milyar dolarlık yapay zeka sermayesi için finans kuruluşlarıyla işbirliği
Dünya
#Spor#haber#Kültür Sanat

Nvidia'dan 500 milyar dolarlık yapay zeka sermayesi için finans kuruluşlarıyla işbirliği

ABD merkezli teknoloji şirketi Nvidia, yapay zeka altyapısının geliştirilmesi için 500 milyar doların üzerinde üçüncü taraf sermayesini harekete geçirmek amacıyla 6 finans kuruluşuyla stratejik ortaklıklar kurduğunu duyurdu. | Anadolu Ajansı

Habervitrini13129 Görüntüleme
İran Mekke anlaşmasına tavrını değiştirdi.. Bize tehdit değil
Dünya

İran Mekke anlaşmasına tavrını değiştirdi.. Bize tehdit değil

Tahran, anlaşmanın ABD'nin bölgesel müttefiklerinin Washington'a 'güvenemeyeceklerine' inandıklarını gösterdiğini söylüyor; ayrıca Hürmüz görüşmelerinin 'sorunsuz ilerlediğini' ve Trump'ın 'satranç' oyunlarına hazır olduklarını belirtiyor; İran Cumhurbaşkanı, Hamaney ile '7 saatlik bir görüşme' gerçekleştirdiğini anlatıyor.

Habervitrini14660 Görüntüleme