Google'ın çeşitli dillerde çeviri yapan sitesi translate.google.com'da Türkçe'den diğer dillere çeviri yaparken dikkatli olun.
Google Translate ile yapılan çeviriler birebir doğru olmuyor. Ancak yapılan çevirilerde alakasız sonuçlar verebiliyor.
Translate'ye ilk önce Türkçe arama yaparak ''şerefsiz'' yazıldığında çeşitli dillerde bunun karşılığını ''dürüst'' olarak geçiyor.
Örneğin Türkçe-Fransızca çeviri yaparken Türkçe kısmına şerefsiz yazıp çevirin. Ardından çevirdiği Fransızca kelimeyi tekrar Türkçe'ye çevirin. Fransızca olan çeviri aslında mana olarak ''şerefsiz'' yazması gerekirken ''dürüst'' olarak yazıyor.
Google'da arama yaparken başka yerlerden de sağlama yapmayı ihmal etmeyin.
GOOGLE'DA BÜYÜK YANLIŞ

Hızlı Özet
“Çevirilerinizi yaparken dikkat! Mutlaka başka kaynaklardan doğrulayın...”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erdoğan'dan kararlılık mesajı: Terörsüz Türkiye hedefimizin menzilinde gençlerin huzuru var
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Turka Kocaeli Stadyumu önünde vatandaşlara hitap etti. Terörsüz Türkiye'nin hedefinde kararlılık vurgusu yapan Erdoğan "Terörsüz Türkiye hedefimizin menzilinde sizlerin (gençler) huzuru ve esenliği var. Terörle mücadele için harcanan kaynaklar artık eğitime, bilime, üretime, istihdama, ulaştırmaya, teknolojiye harcansın istiyoruz. Terörün tamamen devre dışı kaldığı yeni dönemde gençliğin eyvahı olmadığı gibi kimseye eyvallahı da olmayacak" ifadelerini kullandı.

İki il arası artık sadece 2 saat 15 dakika sürecek
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapımı devam eden Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Projesi kapsamında Tarsus'taki çalışmaları inceledi. Bakan Uraloğlu, 312 kilometrelik hattın yalnızca bölgesel ulaşımı hızlandırmayacağını, aynı zamanda Türkiye'nin uluslararası taşımacılık gücünü artıracak stratejik bir koridorun temelini oluşturacağını söyledi.

İsrail'in şehit ettiği Hamas lideri Ezz El-Din Al-Haddad'ın cenaze töreni
Gazze şehrindeki camilerden hoparlörlerle yapılan anonslarla Kassam Tugayları Başkomutanı Haddad'ın vefat ettiği duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti'ye Yeni Katılımlar Olabileceği Mesajı
Kazakistan ziyaretinin ardından uçakta gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'den AK Parti'ye geçen belediye başkanları konusunu değerlendirdi. Erdoğan, ilerleyen dönemde partilerine yeni isimlerin katılabileceğine dair bir işarette bulundu.