Gündüz Gazze görevine gitmek istemeyen 4 İsrail askeri tutuklandı

••2 dk okuma
Gündüz Gazze görevine gitmek istemeyen 4 İsrail askeri tutuklandı

Hızlı Özet

“"Gündüzleri atış poligonunda ördekler gibiyiz. Bir keskin nişancı veya roketatar tarafından vurulmak çok kolay. Bu, hayatımız için gerçek bir tehdit. Bunlar zaten yaşanmış şeyler; İsrail Savunma Kuvvetleri'nin artık bunu öğrenmesi gerekirdi.”

Gazze'de korumasız Hummer kullanmayı reddeden dört İsrail askeri 10 gün hapis cezasına çarptırıldı - KAN

Tutuklanan askerler, yolculuğu birkaç saat önce, henüz hava karanlıkken yapmak istediklerini söylediler.

İsrail kamu yayın kuruluşu KAN News'in Çarşamba günü bildirdiğine göre, İsrail Savunma Kuvvetleri'ne bağlı Nahal Tugayı'nda görevli dört asker, ordunun henüz tam olarak ele geçirmediği Gazze Şehri'ndeki bir bölgeden korumasız bir Hummer ile geçmeyi reddettikleri için 10 gün hapis cezasına çarptırıldı .

Görevin amacı, Gazze Şeridi'ne mühendislik araçları götürecek işçileri getirmekti .

Tutuklanan askerler, yolculuğu birkaç saat önce, henüz hava karanlıkken yapmak istediklerini söylediler.

'Gazze Şehri'ndeki son güçler'

"Gazze Şehri'ndeki son güç biziz, arkamızda hiçbir güç yok, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin henüz yıkmadığı binalarla çevrili çok tehlikeli bir güzergahta seyahat etmemiz istendi," dedi askerlerden biri KAN'a. "Bu tür görevler ya tankla, ya zırhlı araçla ya da gece yapılır. Karanlıkta sayısız görev yaptık, hiç gün ışığında yapmadık."

"Gündüzleri atış poligonunda ördekler gibiyiz. Bir keskin nişancı veya roketatar tarafından vurulmak çok kolay. Bu, hayatımız için gerçek bir tehdit. Bunlar zaten yaşanmış şeyler; İsrail Savunma Kuvvetleri'nin artık bunu öğrenmesi gerekirdi.

"Arkadaşlarımı kurtarırken öldürülmeyi bile umursamıyorum," diye devam etti. "Sanki yüzümüze tükürülmüş gibi hissediyoruz."

KAN raporunda tutuklanan askerlerden birinin annesiyle yapılan röportajda, askerin "askerlerin yüzüne tükürdüğü" ifade edildi.

Asker taburunun komutanı, emri eleştirenlere şu yanıtı verdi: "Ben tabur komutanıyım ve her dakika insan hayatlarıyla ilgili kararlar alıyorum. Görevin değerleriyle ilgili olarak askerlerimin maruz kalacağı risk konusunda takdir yetkisine sahibim. Burada, son derece meşru bir görevi yerine getirmeyi reddederek kırmızı çizgiyi aştım."

Bu haber 713 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İran'dan korkutan açıklama : Saldırı olursa denizaltı internet kablolarını keser, Amerikan üslerini vururuz
Gündem

İran'dan korkutan açıklama : Saldırı olursa denizaltı internet kablolarını keser, Amerikan üslerini vururuz

İran Devrim Muhafızları Pazartesi günü, Hürmüz Boğazı'nın altından geçen ana internet kablolarına atıfta bulunarak dolaylı bir tehditte bulundu.

Habervitrini11274 Görüntüleme
İçişleri Bakanlığı: Çukurova Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı
Gündem

İçişleri Bakanlığı: Çukurova Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Kozay'ın belediye ve belediyeye bağlı Çukurova İmar İnşaat İnsan Kaynakları A.Ş. bünyesindeki çeşitli işlemlerde usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında tutuklandığı belirtildi.

Habervitrini9881 Görüntüleme
ABD Büyükelçisi Tom Barrack: İsrail içeriden çöküyor.
Gündem

ABD Büyükelçisi Tom Barrack: İsrail içeriden çöküyor.

Elon Musk'a yakın gazeteci Mario Novell ile yaptığı bir podcast yayınında konuşan Barak, İsraillilerin teknolojik olarak "zeki ve yetenekli" olduklarını kabul etti, ancak onları "kötü" olarak görmediğini ve hayatta kalmalarını savunmak için hareket ettiklerine inandığını söyledi.

Habervitrini9559 Görüntüleme
Anayasa Mahkemesi Martı'ya yol verdi
Gündem

Anayasa Mahkemesi Martı'ya yol verdi

Mahkeme, Martı TAG’ın anayasada yer alan girişim özgürlüğünün bir sonucu olduğunu ve yasal olarak kapatılamayacağına hükmetti. Taksiciler Odası tarafından Martı TAG'a karşı açılan ve dört yıldır devam eden haksız rekabet davasında, dosyayı ilk kez esastan inceleyen yüksek mahkeme, hakkında kanuni...

Habervitrini12054 Görüntüleme