Hatay'da anne ile oğlu ölü bulunmuştu! Valilik açıklama yaptı

2 dk okuma
Hatay'da anne ile oğlu ölü bulunmuştu! Valilik açıklama yaptı

Hızlı Özet

Yapılan ilk incelemelerde, cesedin Osman Zont isimli şahsa ait olduğu belirlenmiş; şahsın ikametinde yapılan kontrollerde annesi Zekiye Zont'un da kayıp olduğu tespit edilmiştir.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaylada Osman Zont (33) ile annesi Zekiye Zont'un (54) cesedi bulundu. Osman Zont’un başından vurulduğu, annesinin cesedinin ise toprağa yarı gömülü olduğu belirtildi. Olayla ilgili valilik açıklama yaptı.

İskenderun ilçesinde yaylada Osman Zont’un başından vurulduğu, annesi Zekiye Zont'un cesedinin ise yakın bölgede toprağa yarı gömülü halde bulunduğu olayla ilgili Hatay Valiliğinden açıklama yapıldı.

KOLUNDAKİ ALTINLAR İÇİN BOĞARAK ÖLDÜRÜLDÜ 

Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“15.04.2026 tarihinde İskenderun ilçesi Akçay Mahallesi Avluk Yaylası mevkiinde baş bölgesinden ateşli silahla vurulmuş kimliği belirsiz bir erkek cesedinin bulunması üzerine, İskenderun İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince adli soruşturma başlatılmıştır.

Yapılan ilk incelemelerde, cesedin Osman Zont isimli şahsa ait olduğu belirlenmiş; şahsın ikametinde yapılan kontrollerde annesi Zekiye Zont'un da kayıp olduğu tespit edilmiştir.

Soruşturmanın derinleştirilmesi kapsamında, yayla yolu güzergahı ve ilçe merkezine ait kamera kayıtları ile yürütülen istihbari çalışmalar neticesinde olayın şüphelilerinin A.Z. ve K.Z. isimli şahıslar olduğu tespit edilmiştir.

Yapılan araştırmalar sonucunda; şüphelilerin O.Z.’yi Avluk Yaylası’nda ateşli silahla öldürdükten sonra ormanlık alana bıraktıkları, ardından annesi Z.Z.’yi kolundaki altınları almak amacıyla ikametinde boğarak öldürdükleri ve Sakıt Yaylası’nda ormanlık alana gömdükleri belirlenmiştir.”

Osman Zont (33)

 

2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI 

Valilik tarafından yapılan açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: 

“Olayın aydınlatılmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, her iki şüpheli olay günü Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) tarafından yakalanmış; 2 ayrı adreste yapılan aramalarda Z.Z.’ye ait altınlar, suçta kullanılan av tüfeği ve maktullere ait kıyafetler ele geçirilmiştir. Yakalanan şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edilmiştir.”

Çiftte cinayetle ilgili 2 şüpheli tutuklandı.

 


 

Bu haber 509 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 Yeniden Refah Partisi başkanı sırtından vuruldu
Asayiş

Yeniden Refah Partisi başkanı sırtından vuruldu

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bir mali anlaşmazlık sonucu çıkan arbedede, Yeniden Refah Partisi Huğlu Mahalle Başkanı Necati Sandal tüfekle vurularak yaşamını yitirdi. Olayla bağlantılı üç zanlı jandarma tarafından alıkonuldu.

Habervitrini13041 Görüntüleme
13 yaşındaki çocuğu istismar eden 33 Zanlı Tutuklandı..
Asayiş
#Güncel

13 yaşındaki çocuğu istismar eden 33 Zanlı Tutuklandı..

Bartın'ın Amasra ilçesinde 13 yaşındaki bir çocuğun cinsel istismara uğramasına ilişkin yürütülen tahkikat sonucunda 33 şüpheli tutuklandı. Sosyal medya bağlantıları üzerinden gerçekleştiği tespit edilen olaya dair iddianamenin kabul edilmesiyle birlikte dava süreci resmen başlamış oldu.

Habervitrini10916 Görüntüleme
Cesedi yakılan Kübra'ya veda! Baba cenazede bir kişinin daha adını verdi
Asayiş

Cesedi yakılan Kübra'ya veda! Baba cenazede bir kişinin daha adını verdi

Burdur'da borcu olduğu gerekçesiyle Ata Berk Sezen ile İlyas Umut Dalğar tarafından götürüldüğü ormanda öldürülüp, cesedi yakılan Kübra Yapıcı (30), memleketi Kahramanmaraş'ta toprağa verildi.

Habervitrini14514 Görüntüleme
Eşini ve Çocuğunu Öldüren Kocanın internette bakın ne aramış
Asayiş
#cinayet#mahkeme#Edirne

Eşini ve Çocuğunu Öldüren Kocanın internette bakın ne aramış

Edirne'de, eşi Didem Örs Alacı ve 9 yaşındaki oğlu Doruk Kaan Alacı'nın hayatına son veren ve ardından intihara teşebbüs eden Ömer Gökhan Alacı için talep edilen ceza netleşti. Savcılık mütalaasında, sanığın olay öncesi yaptığı ve uzman raporuna yansıyan 'Naftalin insanları bayıltır mı?' ve 'Beyin ölümü kaç dakikada gerçekleşir?' gibi internet sorgulamalarına dikkat çekildi.

Habervitrini11755 Görüntüleme