Hizbullah iki saatte Tel Aviv'e yaklaşık 1000 füze fırlatabilir

••2 dk okuma
Hizbullah iki saatte Tel Aviv'e yaklaşık 1000 füze fırlatabilir

Hızlı Özet

“Ancak raporda, Hizbullah'ın "bir sonraki savaşta hedef" olarak tanımladığı bu kulelerin bitişiğindeki potansiyel hedeflere değinilmedi.”

İsrail medyası, Hizbullah'ın sadece iki saat içinde Tel Aviv'e yaklaşık 1000 füze fırlatabileceğini bildir.. Bu füzelerden bazılarının hassas hedefler olması beklenirken, bazılarının da şehir içindeki gökdelenleri hedef alması bekleniyor.

İsrail medyası, Hizbullah'ın iki saatlik bir operasyonel pencere içinde 'Tel Aviv'e yaklaşık bin füze fırlatma kapasitesine sahip olduğunu bildirdi . Rapor, bu füzelerden bazılarının hassas güdümlü olacağını, diğerlerinin ise Tel Aviv'deki gökdelenlere yönlendirileceğini öne sürüyor.

Ancak raporda, Hizbullah'ın "bir sonraki savaşta hedef" olarak tanımladığı bu kulelerin bitişiğindeki potansiyel hedeflere değinilmedi.

İsrailli yetkililer, Lübnan direnişi Hizbullah'ın işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki yerleşimleri hiçbir güç kullanmadan boşaltmayı başardığını itiraf etti. Yetkililere göre, İsrail İşgal Kuvvetleri'nin (IOF) kuzey bölgesindeki komutanı, Lübnan direnişiyle çatışmaları tırmandırmama talimatı aldı.

Al Mayadeen'in muhabiri, Cuma günü geç saatlerde Lübnan'dan çok sayıda ağır füzenin fırlatıldığını ve iki saatten kısa bir süre içinde işgal altındaki Filistin'deki Batı el Celil'de kışlalar ve toplantılar da dahil olmak üzere en az beş İsrail işgal askeri tesisini vurduğunu bildirdi.

İlgili bir bağlamda eski Şin Bet yetkilisi Dvir Karev, İsrail Kanal 13'e "İsrail"in şu anda Lübnan'la üçüncü savaşında olduğunu ve Hizbullah'ın hem silah hem de kuvvet açısından Hamas'tan çok daha fazla güce sahip olduğunu söyledi. IOF'un gücünün Hizbullah'a karşı yeterli olup olmayacağını sorguladı ve İsrail'in çok sayıda kayıp verdiğini kabul ederek çatışmaların düşük düzeyde kalacağını umduğunu ifade etti.

İsrail pilotlar birliği başkanı Meidan Barr ise "Ortadoğu'da gelişmiş bir askeri sanayinin" olduğuna dikkat çekerek, "Gazze ve Batı Şeria'da füze geliştireceklerine kim inanırdı?" diye ekledi. Hizbullah'ın "Burkan gibi" füzeleri olduğu düşünüldüğünde, Hizbullah'ın yayınladığı görüntüleri korkutucu olarak nitelendirdi.

Bu haber 597 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bakan Gürlek'ten fon açıklaması: Vatandaşımızın birikimi sahipsiz değildir
Gündem

Bakan Gürlek'ten fon açıklaması: Vatandaşımızın birikimi sahipsiz değildir

Adalet Bakanı Sayın Akın Gürlek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen fon soruşturmasının son bilançosunu açıkladı. 76 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığını, 45 kişinin tutuklandığını belirten Gürlek, “Vatandaşımızın birikimi sahipsiz değildir, hiç kimse hukukun üstünde değildir” mesajını verdi. Fon sahipleri ile yönetici kademelerindeki şüphelilerin mal varlıklarına el konulurken, birinci derece yakınlarının mal varlıkları da donduruldu.

Habervitrini14825 Görüntüleme
Hafta sonu sıcaklıklar düşüyor, sağanak geliyor
Gündem

Hafta sonu sıcaklıklar düşüyor, sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM'dan hafta sonu için peş peşe uyarılar geldi. Yurdun büyük bölümünde sağanak beklenirken, İstanbul'da pazar akşamından itibaren yağışların kuvvetlenmesi ve sıcaklıkların 15-18 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Habervitrini12811 Görüntüleme
Savcı Tanju Özcan'a öyle bir ceza istedi ki..
Gündem

Savcı Tanju Özcan'a öyle bir ceza istedi ki..

Savcılık tarafından hazırlanan mütalaada; Tanju Özcan için 32 mağdura karşı 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan etkin pişmanlık hükümleri uygulanarak, 'zincirleme şekilde icbar suretiyle irtikap', 'icbar suretiyle irtikap', 'icbar suretiyle irtikapa teşebbüs' ve 'rüşvet alma' suçlarından toplam 69,5 yıldan 217 yıla kadar hapsi talep edildi.

Metin Özer10645 Görüntüleme
'Fon piyasası' iddiaları için DMM'den kritik açıklama
Gündem

'Fon piyasası' iddiaları için DMM'den kritik açıklama

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, fon piyasasında yaşanan gelişmelere ilişkin sosyal medya ve uluslararası basında yer alan, 'Türkiye ekonomisinin genelini tehdit eden sonuçlar doğacağı' yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Habervitrini12827 Görüntüleme