İBB davasında hakaretler havada uçuştu.. Çık yedik paraları de lan

••3 dk okuma
İBB davasında hakaretler havada uçuştu.. Çık yedik paraları de lan

Hızlı Özet

“İmamoğlu davasında sanıkların çapraz sorgusu sırasında salonda rüşvet ve hakaret tartışmaları yaşandı. Cüneyt Yakut ile Murat Ongun arasındaki iddialarla tırmanan gerginliğe, 19 aydır tutuklu bulunan Medya A.Ş. Genel Müdürü Fatoş Pınar Türker'in tepkisi eklendi. Duruşma salonunda yaşanan karşılıklı suçlamalar üzerine Mahkeme Başkanı duruşmaya ara vermek zorunda kaldı.”

Duruşmada Murat Ongun'a tokat gibi sözler: Çık yediklerini anlat Allahsız! (HAŞA)

İmamoğlu davasının duruşmasında sanıklar arasında rüşvet tartışması yaşandı. Cüneyt Yakut, Murat Ongun'a 10 milyon liralık çek verdiğini iddia ederken, tutuklu sanık Fatoş Pınar Türker'in Ongun'a yönelik tepkisi salonda tansiyonu yükseltti.

İmamoğlu davasında sanıkların çapraz sorgusu sırasında salonda rüşvet ve hakaret tartışmaları yaşandı. Cüneyt Yakut ile Murat Ongun arasındaki iddialarla tırmanan gerginliğe, 19 aydır tutuklu bulunan Medya A.Ş. Genel Müdürü Fatoş Pınar Türker'in tepkisi eklendi. Duruşma salonunda yaşanan karşılıklı suçlamalar üzerine Mahkeme Başkanı duruşmaya ara vermek zorunda kaldı.

"BEN KONUŞURSAM SENİN İÇİN ZOR OLUR"

Duruşmada söz alan Murat Ongun'un, Cüneyt Yakut'a reklam sektörü tecrübesi, alınan ihaleler ve şirket ilişkilerine dair peş peşe yönelttiği sorular salonda tansiyonu yükseltti. Ongun'un ısrarlı sorularına tepki gösteren Cüneyt Yakut, "Şimdi burada ben bunun için gelmedim. Bütün sorularınızı sorun heyete, heyet bana sorsun. Toplu cevap vereceğim." dedi.

Ongun'un "Toplu cevap zor olur senin için ya, o yüzden." şeklindeki sözlerine karşılık veren Yakut, "Murat Ongun, ben burada konuşursam senin için zor olur!" ifadelerini kullandı. Ongun ise bu sözlere, "İstediğini konuşabilirsin, senden çekinecek bir halimiz yok!" yanıtını verdi.

"MURAT ONGUN'UN ODASINA BİZZAT GİDİP 10 MİLYON LİRALIK ÇEK TESLİM ETTİM"

Sorgunun ilerleyen dakikalarında yeminli yeni bir ifade vermek istediğini belirten Cüneyt Yakut, doğrudan Murat Ongun'u ve firari sanık Emrah Bağdatlı'yı hedef aldı. Bildiklerini anlatmak istemediğini ancak karşı tarafın kibrinin zihninin önüne geçtiğini savunan Yakut, "Emrah Bağdatlı ile beraber dönüp bir düzen kurdu. Sektörü haraca bağladı! Alt faturalar geldi, paraları indirdiler. Acarkent'te nasıl oturuyor? Murat Ongun'un odasına bizzat gidip zarf içinde 10 milyon liralık çek teslim ettim!" diye konuştu. Yakut, beyanlarının devamında rüşvet iddialarına ilişkin evrakları yazılı olarak sunacağını da mahkeme heyetine iletti.

"AYIP DEĞİL Mİ BİZE?"

Duruşmada 19 aydır cezaevinde bulunan Medya A.Ş. Genel Müdürü Fatoş Pınar Türker'in söz almasıyla gerginlik farklı bir boyuta taşındı. Görevdeyken Cüneyt Yakut'un paravan şirketi City Points ile ana yüklenici Panout arasındaki şüpheli faturaları tespit edip Murat Ongun'a bizzat sorduğunu anlatan Türker, "Biz denetim yaptık, alt yüklenici olarak Cüneyt Yakut'un şirketi çıktı. O dönem bizzat Murat Ongun'a gittim, 'Bu adamı tanıyor musunuz?' dedim. Bana 'Hayır, tanımıyorum' dedi! Halbuki gayet iyi tanıyormuş!" dedi.

Cüneyt Yakut

Cüneyt Yakut

Cezaevinde haksız yere yattıklarını savunan Türker, "Şimdi burada öğreniyorum ki arkamızdan Emrah Bağdatlı ile işler çevrilmiş. Biz 19 aydır tek bir kuruşa leke sürmeden cezaevinde yatıyoruz! Murat Bey, size gerçekten gönül koyuyorum. Arkada siz böyle işler yapıyordunuz da bizim haberimiz yok muydu? Ayıp değil mi bize!" ifadelerini kullandı.

"ÇIKIN DELİKANLI GİBİ KABUL EDİN"

Türker'in sözlerinin ardından salonda tansiyon tamamen kontrolden çıktı. Tutuklu yargılanan personeli işaret ederek duruma isyan eden Cüneyt Yakut, "Burada gariban kadınlar, şoförler yatıyor! Murat Kapki'nin muhasebecisi 'Çocuğum geldiğinde cezaevinde hayvan taklidi yapıyorum' diyor. Bir baba için bundan daha acı ne olabilir? Çıkın delikanlı gibi kabul edin, 'Emrah'la yedik' deyin bari şu masum insanlar kurtulsun! Ne suçu var bu insanların, Allahsızlar!" diye bağırdı.

Karşılıklı hakaretlerin sürmesi, yükselen tansiyon ve tarafların yatıştırılamaması üzerine Mahkeme Başkanı duruşmaya zorunlu ara vererek salonun boşaltılmasına karar verdi.

Bu haber 9346 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Adalet Bakanlığı: Özgür Özel'in 'Bilgiler sızdırıldı' sözleri iftiradır
Gündem

Adalet Bakanlığı: Özgür Özel'in 'Bilgiler sızdırıldı' sözleri iftiradır

Türkiye'nin gündemine oturan fon soruşturmasında süreç devam ederken, Adalet Bakanlığı'ndan YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel'in iddialarına cevap geldi.

Habervitrini11993 Görüntüleme
Bakan Çiftçi'den Yunanistan'a net mesaj: Suçluların sığınağı olmamalı
Gündem

Bakan Çiftçi'den Yunanistan'a net mesaj: Suçluların sığınağı olmamalı

İçişleri Bakanı Sayın Mustafa Çiftçi, Yunanistan'daki temaslarında aranan suçluların Türkiye'ye iadesi konusunu gündeme getirdi. Yunan makamlarınca tutuklu bulunan 60 kişi arasında kırmızı bültenle aranan suç örgütü mensuplarının da bulunduğunu açıklayan Çiftçi, iade şartlarını karşılayan kişilerin gecikmeden Türkiye'ye teslim edilmesini istediklerini belirtti.

Habervitrini12113 Görüntüleme
Bakan Mahinur Özdemir Göktaş meydan okudu.. İspatlayın istifa edeceğim
Gündem

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş meydan okudu.. İspatlayın istifa edeceğim

Bakan Göktaş açıklamasında, "Fon meselesiyle ilgili şahsımı ve ailemi hedef alan iddialar tamamen yalandır. Bu iftiraları yayanlar hakkında gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır. İsim benzerliğini kullanıp şahsımın ve ailemin iftira kampanyalarına bilinçli olarak alet edilmesine asla müsamaha göstermeyeceğim" ifadelerini kullandı.

Metin Özer11866 Görüntüleme
Süper Lig'de 7. haftanın hakemlerini Anthony Taylor atadı!
Gündem

Süper Lig'de 7. haftanın hakemlerini Anthony Taylor atadı!

Merkez Hakem Kurulu (MHK), Süper Lig'de 7. haftanın hakemlerini açıkladı. Hakem atamalarında MHK Elit Hakem Direktörü Anthony Taylor, görev üstlendi ve bu Türk futbol tarihine geçti.

Habervitrini10580 Görüntüleme