İki komşu ile iş birliği! Suç örgütleri ile ortak mücadele

2 dk okuma
İki komşu ile iş birliği! Suç örgütleri ile ortak mücadele

Hızlı Özet

Suç örgütleri ve uyuşturucu ile mücadelede Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan'la güçlerini birleştiriliyor. Üç ülke arasında daha önce kurulan göç mekanizması uyuşturucu ve suç örgütleri ile genişletilecek.

Suç örgütleri ve uyuşturucu ile mücadelede Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan'la güçlerini birleştiriliyor. Üç ülke arasında daha önce kurulan göç mekanizması uyuşturucu ve suç örgütleri ile genişletilecek.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistan 3'lü göç mekanizmasını uyuşturucu ve suç örgütleri ile genişleteceğini belirterek, "Üçlü mekanizmayı artık sınır aşan suçlar, yeni nesil organize suç örgütleri ve uyuşturucuyla mücadele konusunda daha etkin bir iş birliğine dönüştüreceğiz" dedi.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da temaslarına devam ediyor. Bakan Çiftçi, Banyabaşı Camii ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bakan Çiftçi, Bulgaristan'a gerçekleştirdiği çalışma ziyaretinin temel amacının sınır aşan suçlar kapsamında yeni nesil suç örgütleriyle mücadele olduğunu belirtti. Bu yapıların yalnızca Türkiye'de değil, farklı ülkelerde de faaliyet yürüttüğüne dikkat çeken Bakan Çiftçi, "Türkiye'de yeni nesil suç örgütleri veya yeni tabirle yeni nesil terör örgütleri diye vasıflandırıyoruz onları. Sadece Türkiye'de faaliyet göstermiyorlar. Başları sıkıştığında Türkiye'nin dışına da kaçıyorlar. Farklı ülkelerde faaliyetlerini yürütüyorlar. Onun için bu örgütlerle mücadele ederken güçlerimizi de birleştirmemiz gerekiyor" dedi.

İki komşu ile iş birliği! Uyuşturucu ve suç örgütleri ile ortak mücadeleBaşlık Resmi

Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistan arasında oluşturulan üçlü mekanizmanın kapsamının genişletileceğini açıklayan Bakan Çiftçi, "Daha önceden düzensiz göçmenlerle mücadele konusunda geliştirdiğimiz üçlü mekanizmayı artık sınır aşan suçlar, yeni nesil organize suç örgütleri ve uyuşturucuyla mücadele konusunda daha etkin bir iş birliğine dönüştüreceğiz ve bunların üzerinde yoğunlaşacağız" ifadelerini kullandı.

Üçlü mekanizmanın bir sonraki toplantısının İstanbul'da gerçekleştirileceğini belirten Bakan Çiftçi, Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistan arasındaki iş birliğinin yeni mücadele alanlarıyla güçlendirileceğini ifade etti.

İki komşu ile iş birliği! Uyuşturucu ve suç örgütleri ile ortak mücadeleBaşlık Resmi

"YENİ NESİL SUÇ ÖRGÜTLERİ AYNI ZAMANDA HİBRİT ÖRGÜTLER"

Yeni nesil suç örgütlerinin farklı suç alanlarında faaliyet gösteren hibrit yapılar olduğuna dikkat çeken Bakan Çiftçi, "Yeni nesil suç örgütleri aynı zamanda hibrit örgütler. Çok çeşitli alanlarda faaliyet gösteriyorlar" dedi.

Bu yapılarla mücadelede uluslararası iş birliğinin önemini vurgulayan Bakan Çiftçi, "Dolayısıyla bunlarla mücadele edebilmek için ülkelerin, bütün ülkelerin iş birliği, güç birliği yapmaları gerekiyor" ifadelerini kullandı. Bakan Çiftçi, sınır aşan suçlarla mücadelede uluslararası iş birliğini güçlendirmek amacıyla önümüzdeki günlerde Gürcistan, Yunanistan, Almanya ve İtalya'ya da benzer ziyaretler gerçekleştireceğini belirtti.

İki komşu ile iş birliği! Uyuşturucu ve suç örgütleri ile ortak mücadeleBaşlık Resmi

"GERİ İTMELERDE YÜZDE 97 ORANINDA BİR AZALMA OLDU"

Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistan arasında geçtiğimiz nisan ayında gerçekleştirilen üçlü mekanizma toplantısının ağırlıklı gündeminin düzensiz göçle mücadele olduğunu hatırlatan Bakan Çiftçi, "Hamdolsun bu üçlü mekanizmanın etkin çalışması neticesinde düzensiz göçle mücadele konusunda epey bir aşama kaydettik. Bunun sonucunda da geri itmelerde yüzde 97 oranında bir azalma oldu" dedi.

Bu haber 12492 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Güllü'nün oğlundan kardeşi Tuğyan'a sert sözler: Kardeşliğimiz söz konusu değil
Asayiş

Güllü'nün oğlundan kardeşi Tuğyan'a sert sözler: Kardeşliğimiz söz konusu değil

Güllü'nün oğlu Tuğberk Yağız Gülter, annesinin ölümüyle ilgili görülecek davanın ilk duruşması öncesinde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. "Tuğyan ile herhangi bir kardeşliğimiz söz konusu değil" diyen Tuğberk, "Tek isteğim gerçeğin ortaya çıkması" ifadelerini kullandı.

Habervitrini14252 Görüntüleme
Otomobiliyle ters yöne giren kadın polislere saldırdı
Asayiş
#Bursa#Ters Yön#Polise Saldırı

Otomobiliyle ters yöne giren kadın polislere saldırdı

Bursa’da, kullandığı otomobiliyle ters yöne giren Büşra A., kendisini durduran ve işlem yapmak isteyen polis ekiplerine saldırdı.

Habervitrini13268 Görüntüleme
İlkay Çiçek’in skandalları! Sevgiliye 726 bin lira harçlık
Asayiş

İlkay Çiçek’in skandalları! Sevgiliye 726 bin lira harçlık

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek hakkında yürütülen soruşturmada üç kadın şüphelinin ifadeleri ortaya çıktı. İfadelerde Çiçek’in sevgilisi olduğunu söyleyen Nilüfer Sezer’e uçak ve otel masraflarının yanı sıra yaklaşık 726 bin TL 'harçlık' gönderdiği, belediyedeki 'gizli odada' ise dolar, avro ve Türk lirasından oluşan balya balya paraların görüldüğü öne sürüldü.

Habervitrini11181 Görüntüleme
"C31K" terör estirecekti! Yeni nesil suç örgütüne operasyon
Asayiş

"C31K" terör estirecekti! Yeni nesil suç örgütüne operasyon

“C31K” adlı gizli siber suç ağı çökertildi. Emniyet, 27 şüpheliyi gözaltına aldı. Okullara saldırı planı yapan çetenin, müstehcen çocuk görüntüleri paylaştığı, hayvanlara eziyet ettiği ve millî-manevi değerlere hakaret ettiği belirlendi.

Habervitrini12312 Görüntüleme