İlker Başbuğ'dan Osmanlı'ya 'işgalci' iftirası!

••2 dk okuma
İlker Başbuğ'dan Osmanlı'ya 'işgalci' iftirası!

Hızlı Özet

“Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Osmanlı Devleti ve Hilafet'i iftiralarla hedef aldı. Sözcü paçavrasından Osmanlı ve İslam karşıtlığıyla bilinen Uğur Dündar'a röportaj veren İlker Başbuğ, Osmanlı düşmanlığını gözler önüne sererek Bursa'nın işgalini iftiralarla Osmanlı Devleti'ne bağladı.”






İlker Başbuğ'dan Osmanlı'ya skandal 'işgalci' iftirası! "Atatürk, Yunan ordusu ile 'işbirlikçi' Halife ordusunu da yendi"



Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Birinci Dünya Savaşı sonra işgal edilerek ordusu terhis edilmiş Osmanlı'nın Yunan ordusu ile birlikte işgal ettiğini söyleyerek skandala imza attı. Nuh Albayrak ise İlker Başbuğ'a ""Osmanlı Ordusu, Yunan Ordusu ile birlikte Bursa’yı işgal etti” demek çok çirkin ve ucuz bir iftiradır." tepkisini gösterdi.



Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Osmanlı Devleti ve Hilafet'i iftiralarla hedef aldı. Sözcü paçavrasından Osmanlı ve İslam karşıtlığıyla bilinen Uğur Dündar'a röportaj veren İlker Başbuğ, Osmanlı düşmanlığını gözler önüne sererek Bursa'nın işgalini iftiralarla Osmanlı Devleti'ne bağladı.



'Osmanlı ordusu Yunan ile birlikte işgal etti' iftirası!



Yunan ordusu ile birlikte, Birinci Dünya Savaşı sonrası işgal güçleri tarafından terhis edilen Osmanlı ordularının Bursa'yı işgal ettiği hezeyanını savunan İlker Başbuğ, "Bursa yalnız Yunan ordusu tarafından değil, Hilafet ordusunun da iş birliği ile düşmanlarca işgal edilmiş­tir." dedi.



Başbuğ, M. Kemal'in Yunan ordusu ve 'işbirlikçi' diye tanımladığı Osmanlı ordusunu da Bursa'da yendiği iftirasını savundu.





"Cehalet mi, ihanet mi?"



İsmet İnönü'nün eşini Venizelos'un koluna takmasını görmezden gelen İlker Başbuğ'a vatandaşlar sosyal medyada sert tepki gösterdi. Gazeteci yazar Nuh Albayrak da tepki gösterenlerin arasında yer alırken " "Osmanlı Ordusu, Yunan Ordusu ile birlikte Bursa’yı işgal etti” demek çok çirkin ve ucuz bir iftiradır. Bunu, bir zamanlar ordumuzu teslim ettiğimiz kişinin söylemesi daha vahimdir. Cehalet mi yoksa ihanet mi diyeceğiz bilmiyorum. Vah bu memleketin haline..." ifadelerinde bulundu.





 yeniakit.com.tr




Bu haber 501 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fonlarda kritik hamle! AK Parti’den 10 maddelik teklif
Gündem

Fonlarda kritik hamle! AK Parti’den 10 maddelik teklif

AK Parti, fonların tasfiyesine yasal zemin oluşturacak yaklaşık 10 maddelik kanun teklifini hazırladı. Milletvekillerinin imzasına açılan teklifle tasfiye sürecine ilişkin düzenlemelerin hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Habervitrini11472 Görüntüleme
AK Parti'ye geçen Cemil Tugay'ın ilk işi Özgür Özel'e şut oldu
Gündem

AK Parti'ye geçen Cemil Tugay'ın ilk işi Özgür Özel'e şut oldu

Bugün AKP Genel Merkezi'nde düzenlenen törenle AKP'ye katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, tören öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sosyal medya hesaplarını takibe başlamıştı. Tugay, törenin ardından YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel'i takipten çıktı.

Habervitrini13296 Görüntüleme
AK Parti'ye geçen Cemil Tugay'a tepki gösterdi.. Voleybolcu İlkin Aydın'dan Atatürk'lü siyasi mesaj...
Gündem

AK Parti'ye geçen Cemil Tugay'a tepki gösterdi.. Voleybolcu İlkin Aydın'dan Atatürk'lü siyasi mesaj...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın AK Parti’ye katılım töreninde “AK Parti kimsesizlerin kimsesidir” sözlerini kullanmasının ardından milli voleybolcu İlkin Aydın’dan dikkat çeken bir paylaşım geldi. Aydın, Atatürk’ün fotoğrafıyla birlikte “Cumhuriyet, bilhassa kimsesizlerin kimsesidir”

Habervitrini13341 Görüntüleme
Gelen gideni aratmadı.. Kayyımın atadığı belediye başkan yardımcısının evinde balya balya para çıktı
Gündem

Gelen gideni aratmadı.. Kayyımın atadığı belediye başkan yardımcısının evinde balya balya para çıktı

İstanbul Cumhuriyet Başbaşkanlığı tarafından yürütülen ihaleye fesat karıştırılması ve müteahhitlerden rüşvet alınması iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında polis ekipleri, Ulutaş’ın evinde arama gerçekleştirdi. Yapılan aramalarda adeta küçük bir banka kasasını andıran manzarayla karşılaşıldı.

Habervitrini9842 Görüntüleme