YILDIZ BALCI
İZMİR - Heron adlı insansız hava araçlarının ay başında İsrail'de deneneceğini ifade eden Bakan Gönül, "Kasım ayı sonuna kadar 10 paketlik heron insansız hava aracı TSK'ya dahil olacak" dedi.
İzmir'de, AK Parti Gaziemir ilçe kongresine katılan Gönül, asayişin sağlanması ve güvenliğin temininde termal kameralar, gece görüşlü dürbünler ve insansız hava araçları gibi yeni teknolojilerin kullanıldığını söyledi. Milli Savunma Bakanı Gönül, Türkiye'de de bu teknolojilerin etkin şekilde kullanıldığını belirtti. ABD ve İsrail menşeli insansız hava araçlarının yanı sıra daha küçük ebatta yerli yapımların da bulunduğunu belirten Bakan Gönül, üç sene önce yapılan ve İsrail'in kazandığı ihale ile Heron
adı verilen insansız hava araçlarının TSK'ya katılacağını söyledi. Kasım ayı başında İsrail'de deneme yapılacağını ve Türkiye'den gidecek teknik ekiple birlikte bu denelemelerde hazır bulunacağını belirten Gönül, şöyle konuştu: "Temenni ediyorum ki denemeler başarılı olur. Kasım ayının sonuna kadar iki tanesi peşin olmak üzere 10 paketlik Heron insansız hava aracı TSK'ya dahil olacak. Bu araçlar çok gelişmiş hava araçlarıdır. Araçların en önemli özelliği gökyüzünden yerdeki en ufak en küçük kımıldamayı bile
tespit edebilecek kabiliyettedir." Heron'ların herhangi bir gözetleyici ya da istihbaratçıya gereksinim duymadığını da anlatan Gönül, bunların tamamiyle devre dışı bırakılamayacağını, hepsinin ayrı ayrı kullanım alanları olduğunu söyledi. Yerli yapım insansız hava araçlarının bu sene ilk defa kullanıldığını belirten Gönül, kullanılacak olan yeni teknolojinin ilerleyen zamanlarda jandarma, sahil güvenlik, orman idareleri ve hatta belediyeler gibi pek çok yerde etkin bir haberleşme sağlayacağını ifade etti.
AK Parti Gaziemir ilçe kongresinde yaptığı konuşmada ekonomik krize ilişkin bir açıklama yapan Bakan Gönül, sözlerine şöyle devam etti: "Hamdolsun dünyadaki krizden en az etkilenip ayakta durabilecek ülkelerden biri Türkiye. Vaktiyle refah ülkesi olan İzlanda bile iflas noktasında. El ele, gönül gönüle vererek daha nice zorlukların aşılacağına inanıyorum." Bakan Gönül kongre çıkışında kendisini uğurlayan davulcuya da 50 YTL bahşiş verdi. Bakan Gönül kongredeki programının ardından Turgut Koyuncuoğlu
başkanlığındaki konsolosluk erkanı ile öğle yemeğine katıldı. Yemekte katılımcılarla bir süre sohbet eden Gönül, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de pek çok problemlerle karşı karşıya kalındığını belirterek, önemli diplomatlarla görüş alışverişinde bulunmanın çok faydalı olduğunu sözlerine ekledi.
İNSANSIZ HAVA ARACI HERONLAR TSK'YA KATILIYOR

Hızlı Özet
“Milli Savunma Bakani Vecdi Gönül, Türk Silahli Kuvvetleri'ne (TSK) dahil olan insansiz hava araçlarina iliskin açiklamada bulundu.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Adliyelerde dijital dönem hızlanıyor! Bakan Gürlek duyurdu
Adalet Bakanı Sayın Akın Gürlek, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi’nin yeni güncellemesini kamuoyuna duyurdu. Yargı ve icra süreçlerini daha hızlı, güvenli ve pratik hale getirmeyi hedefleyen yeni dijital dönüşüm adımlarıyla vatandaşlar, tüm başvuru ve sorgulama işlemlerini dijital ortamda çok daha kolay takip edebilecek.

Bahçeli: Oy hesabı yapmadan vatan sevgisiyle yol alacağız
MHP Ankara İl Başkanlığı’nın 15’inci Olağan Kongresi’nde, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin mesajı okundu. Kongrede tek aday olan Alparslan Doğan, yeniden MHP Ankara İl Başkanı seçildi.

7 ülke Türkiye'ye karşı birleşti, İtalya ortak bildiriyi imzalamadı
Fransa, İsveç, Finlandiya, Almanya, İzlanda, Danimarka ve Hollanda'nın imzasını taşıyan ortak bildiride, Türkiye'deki LGBTİ+ bireylerin durumu ve insan hakları kapsamında değerlendirmeler yapıldı.

İşte dolandırıcılık çetesinin İsrailli üyeleri
İsrail bağlantılı uluslararası dolandırıcılık şebekesine yönelik operasyonda gözaltı sayısı 201’e ulaştı. Yakalanan şüphelilerden 45’inin 20 farklı ülkenin vatandaşı olduğu belirlendi. Gözaltındaki 9 İsrail vatandaşının kritik rolleri ve hesaplarındaki milyonlarca liralık para trafiği dosyada...