İran : ABD ordusu, bölgedeki ülkelerle işbirliği içinde İran kıyılarına saldırdı ve ABD gemilerini vurduk

2 dk okuma
İran : ABD ordusu, bölgedeki ülkelerle işbirliği içinde İran kıyılarına saldırdı ve ABD gemilerini vurduk

Hızlı Özet

Şunları da ekledi: "İran İslam Cumhuriyeti silahlı kuvvetleri ise buna karşılık olarak derhal Hürmüz Boğazı'nın doğusunda ve Çabahar limanının güneyinde ABD donanma gemilerine saldırdı ve onlara ciddi hasar verdi."

İran'daki Hatem el-Enbiya Merkez Karargahı, Perşembe gecesi Körfez'de ABD güçleriyle yaşanan çatışmalarla ilgili bir açıklama yayınladı.

Khatam al-Anbiya Merkez Karargahı sözcüsü açıklamasında şunları söyledi: “Saldırgan, terörist ve korsan ABD ordusu, ateşkesi ihlal ederek, İran kıyı sularından Cask bölgesinden Hürmüz Boğazı'na doğru ilerleyen bir İran petrol tankerini ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Fujairah limanının karşısında Hürmüz Boğazı'na girmekte olan başka bir gemiyi hedef aldı. Aynı zamanda, bölgedeki bazı ülkelerle işbirliği içinde Bandar Khamir, Sirik ve Qeshm Adası kıyılarındaki sivil yerleşim bölgelerine hava saldırısı düzenlediler.”

Şunları da ekledi: "İran İslam Cumhuriyeti silahlı kuvvetleri ise buna karşılık olarak derhal Hürmüz Boğazı'nın doğusunda ve Çabahar limanının güneyinde ABD donanma gemilerine saldırdı ve onlara ciddi hasar verdi."

Hatem el-Enbiya karargahı, "Suçlu ve saldırgan Amerika ve onu destekleyen ülkeler bilmelidir ki, İran İslam Cumhuriyeti, geçmişte olduğu gibi, her türlü saldırganlığa veya ihlale karşı güçlü ve en ufak bir tereddüt bile göstermeden ezici bir karşılık verecektir" uyarısında bulundu.

Fox News, üst düzey bir ABD yetkilisinin, ABD'nin İran'daki Qeshm ve Bandar Abbas limanlarını hedef alan saldırılar düzenlediğini ve bu saldırının "savaşın yeniden başlaması anlamına gelmediğini" söylediğini aktardı.

Bu gelişmeler, Reuters'ın ABD ve İran'ın, altta yatan sorunları çözmeden çatışmaları durduracak bir taslak çerçeve aracılığıyla aralarındaki savaşı sona erdirmek için sınırlı ve geçici bir anlaşmaya yaklaştığını bildirdiği bir dönemde yaşanıyor.

Ancak İran Dışişleri Bakanlığı, Tahran'ın Pakistan arabuluculuğuyla sunulan ve "14 maddelik plan" ile ilgili olan teklife ilişkin olarak Washington'a henüz resmi bir yanıt vermediğini doğruladı .Kaynak: Tasnim +

Bu haber 11838 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR