İran'dan ateşkes çağrılarına cevap: Trump sözünü tutmadı!

••1 dk okuma
İran'dan ateşkes çağrılarına cevap: Trump sözünü tutmadı!

Hızlı Özet

“İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, İran’ın altyapısına yönelik son saldırılarla ABD Başkanı Donald Trump'ın bu yönde verdiği sözü tutmadığını belirtti. Reuters'a konuşan bir İranlı yetkili de, saldırılar sürerken müzakere çağrısının "kabul edilemez" olduğunu belirtti.”

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, İran’ın altyapısına yönelik son saldırılarla ABD Başkanı Donald Trump'ın bu yönde verdiği sözü tutmadığını belirtti. Reuters'a konuşan bir İranlı yetkili de, saldırılar sürerken müzakere çağrısının "kabul edilemez" olduğunu belirtti.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundan ülkesinin altyapısı ve enerji santrallerine yönelik saldırılarla ilgili açıklamada bulundu.

İsrail’in, “İran’a ait iki çelik fabrikası, bir enerji santrali ve sivil nükleer tesislerini hedef alırken ABD ile koordinasyon içinde hareket ettiğini" belirten Erakçi, “Bu saldırı, ABD Başkanı'nın diplomasi için uzattığı süreyle çelişiyor. İran, İsrail'in cinayetlerinin bedelini çok ağır ödetecektir." dedi.

Yarı resmi haber ajansı Tesnim ise İran’ın, İsrail ve bölge ülkelerindeki sanayi tesislerine saldırı düzenleyeceğini duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump, dün "İran'ın elektrik santrallerini hedef alma" kararını 6 Nisan'a kadar durdurduğunu ve müzakerelerin "çok iyi gittiğini" belirtmişti.

"Saldırı varken müzakere olmaz"

Reuters'ın haberine göre üst düzey bir İran yetkilisi, ABD'nin bir yandan İran'a saldırılar düzenlerken öte yandan müzakere çağrısında bulunmasının "kabul edilemez" olduğunu söyledi.

Yetkili, Tahran'ın sanayi ve nükleer altyapıya yönelik saldırılar gerekçesiyle ABD'nin önerisine henüz cevap verip vermeyeceğine karar vermediğini belirtti.

Yetkilinin açıklamalarına göre İran'ın ABD'nin 15 maddelik plan önerisine vereceği cevabın başlangıçta Cuma veya Cumartesi günü iletilmesi bekleniyordu.

Bu haber 407 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Gelişmiş ülkelerde ve Türkiye'de evde beslenen kedi köpek sayısı.. Liderlik o ülkede
Dünya

Gelişmiş ülkelerde ve Türkiye'de evde beslenen kedi köpek sayısı.. Liderlik o ülkede

Son 10 yıllık dönem dikkate alındığında ise köpek vergisi gelirlerinde ciddi artış olduğu görüldü. Bu başlıkta 322 milyon avro vergi geliri elde edilen 2015 yılıyla geçen yıl karşılaştırıldığında artış oranı yüzde 33,4 oldu.

Habervitrini10467 Görüntüleme
İsrail'de Türkiye korkusu tavan yaptı: "Bizi zayıf konuma itebilir"
Dünya

İsrail'de Türkiye korkusu tavan yaptı: "Bizi zayıf konuma itebilir"

Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında imzalanan Mekke Savunma Anlaşması, imzalandığı günden bu yana dünya basınının radarından düşmüyor. Bölgedeki dengeleri değiştirecek yeni bir güç odağı olarak değerlendirilen anlaşma, bu kez İsrail basınında geniş yankı buldu.

Habervitrini15069 Görüntüleme
İran’dan Washington’a kapı aralandı: Pezeşkiyan’dan mesaj var
Dünya

İran’dan Washington’a kapı aralandı: Pezeşkiyan’dan mesaj var

Putin ile telefonda görüşen İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, ABD’nin dayatmalarından vazgeçmesi halinde anlaşmanın imkansız olmadığını vurguladı. Putin ise Tahran’ın tazminat ve güvenlik garantisi taleplerine açık destek vererek Moskova’nın devreye girmeye hazır olduğu mesajını verdi.

Habervitrini10317 Görüntüleme
Nepal'de sel felaketinde kaybolan binlerce kişi için arama kurtarma çalışmaları sonlandırılacak
Dünya
#Spor#haber#Kültür Sanat

Nepal'de sel felaketinde kaybolan binlerce kişi için arama kurtarma çalışmaları sonlandırılacak

Nepal, Çin sınırına yakın Rasuwa bölgesi ve çevresinde 26 Ağustos'ta meydana gelen ve 1455 kişinin yaşamını yitirdiği selde kaybolan binlerce kişiye yönelik arama kurtarma çalışmalarını sonlandıracağını açıkladı. | Anadolu Ajansı

Habervitrini11933 Görüntüleme