İspanya'dan İsrailli Bakana Yönelik AB Yaptırımı Çağrısı: Sanchez'den Sert Tepki

1 dk okuma
İspanya'dan İsrailli Bakana Yönelik AB Yaptırımı Çağrısı: Sanchez'den Sert Tepki

Hızlı Özet

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Küresel Sumud Filosu gönüllülerine yönelik muamele nedeniyle İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir için Avrupa Birliği (AB) çapında bir seyahat yasağı getirilmesini talep etti. İspanya hükümeti, konuyu Brüksel gündemine taşıyacağını bildirdi.

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, Küresel Sumud Filosu üyelerinin bir İsrailli bakan ve polis tarafından maruz bırakıldığı muameleyi gösteren görüntüleri sert bir dille kınadı. Albares, yaşananları dehşet verici, gayriinsani ve yüz kızartıcı olarak nitelendirdi.

Bakan Albares, konuyla ilgili en üst düzeyde tepki gösterilmesi amacıyla İsrail'in Madrid Maslahatgüzarı Dana Elrich'in Dışişleri Bakanlığına davet edildiğini açıkladı. Albares, İsrail'den yaşananlar için kamuoyu önünde bir özür beklediklerini de sözlerine ekledi.

Albares, yaptığı açıklamada, "Bu menfur ve utanç verici bir muameledir. Canavarcadır ve İsrail'den kamuoyu önünde özür dilemesini talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez de sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı bir paylaşımda, Gazze'ye destek veren uluslararası filonun üyelerine yönelik onur kırıcı davranışları gösteren görüntülerin tasvip edilemez olduğunu belirtti. Sanchez, bu görüntülerin İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben Gvir tarafından sergilendiğine dikkat çekti.

Başbakan Sanchez, paylaşımında, "Vatandaşlarımıza kötü muamele eden hiç kimseye tolerans göstermeyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Sanchez, İspanya hükümetinin daha önce aldığı ve Eylül 2025'te yürürlüğe girecek olan Bakan Gvir'in ülke topraklarına girişini yasaklayan kararı hatırlattı. Başbakan, bu tedbirlerin acilen tüm Avrupa Birliği (AB) düzeyine yaygınlaştırılması için Brüksel'e çağrıda bulunacaklarını ifade etti.

#İsrail#ispanya#DÜNYA Haberleri
Kaynak:haber7.com
Bu haber 10282 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İdam Mahkumunun İnfazında Miadı Dolmuş İlaç Kullanımı Endişesi
Gündem
#news#United States#politics

İdam Mahkumunun İnfazında Miadı Dolmuş İlaç Kullanımı Endişesi

Zehirli iğne ile infaz yöntemi, zalimane ve olağandışı ceza ile hatalı infazlar konusundaki tartışmaları uzun süredir alevlendirmektedir. Tennessee'de bir mahkumun yaklaşan infazı, bu endişeleri yeniden gündeme getirmiştir.

Habervitrini11098 Görüntüleme
CHP Kulislerinde Deprem: Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu İçin 'Pişmanım' Dediği İddiası Gündemde
Gündem

CHP Kulislerinde Deprem: Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu İçin 'Pişmanım' Dediği İddiası Gündemde

Cumhuriyet Halk Partisi'nde, Genel Başkan Özgür Özel'in grup toplantısındaki ifadeleriyle başlayan ve eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun tepkisiyle tırmanan gerilim, yeni bir iddiayla farklı bir boyut kazandı. Kılıçdaroğlu’nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu aday göstermekten 'pişmanlık' duyduğunu söylediği iddiası parti koridorlarında yankılanırken, AK Parti'den de CHP'deki krize yönelik dikkat çeken değerlendirmeler geldi.

Habervitrini9213 Görüntüleme
ABD’de gizemli madde paniği: 3 ölü, çok sayıda görevli hastanelik oldu
Gündem

ABD’de gizemli madde paniği: 3 ölü, çok sayıda görevli hastanelik oldu

ABD’nin New Mexico eyaletinde bir evde “tanımlanamayan maddeye” maruz kalan 3 kişi hayatını kaybetti, 1 kişinin tedavisi sürüyor. Olay yerine müdahale eden 18 ilk yardım görevlisi de mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetleriyle hastaneye kaldırıldı. Yetkililer, maddeyi tespit etmek için bölgede geniş çaplı inceleme başlatırken iki görevlinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Habervitrini11217 Görüntüleme
CHP'de Sular Durulmuyor: Kılıçdaroğlu'nun 'Arınma' Mesajına 22 Vekilden Destek Geldi
Gündem

CHP'de Sular Durulmuyor: Kılıçdaroğlu'nun 'Arınma' Mesajına 22 Vekilden Destek Geldi

Cumhuriyet Halk Partisi'nde eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun mevcut yönetime yönelik 'arınma' çıkışı sonrası parti içi gerilim tırmanışa geçti. Kılıçdaroğlu'nun mesajına 22 milletvekili destek verirken, parti 1 Temmuz'daki önemli dava öncesinde derin bir ayrışma yaşıyor.

Habervitrini10348 Görüntüleme