İsrail Maliye Bakanı'ndan dehşet çağrı : Filistinlilerin cesetleri sokaklarda gezdirilmeli

2 dk okuma
İsrail Maliye Bakanı'ndan dehşet çağrı : Filistinlilerin cesetleri sokaklarda gezdirilmeli

Hızlı Özet

Smotrich söz konusu açıklamayı geçtiğimiz Pazar günü, mahkumların cesetlerinin ailelerine teslim edilmesinin tartışıldığı bir İsrail kabine toplantısında yaptı.

İsrail halkı ve onları yönetenler eşi benzeri görülmedik bir canilik içerisinde.. Netanyahu ve bakanları hapiste ölen Filistinlilerin naaşı ailelerine vermiyor. Bundan sonra da vermeyecekler. Bu kararları bile nasıl bir vahşi olduklarının ispatı..

İsrailli bakan: Filistinlilerin cesetleri sokaklarda gezdirilmeli

İsrail'de aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Filistinlilere yönelik nefret söylemlerine bir yenisini daha ekledi. İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, "İsrail hedeflerine karşı saldırı düzenlemeyi planlayanlara ders olması için Filistinli mahkumların cesetlerinin arabaların arkasında sokaklarda gezdirilmesi" çağrısında bulundu.

Smotrich söz konusu açıklamayı geçtiğimiz Pazar günü, mahkumların cesetlerinin ailelerine teslim edilmesinin tartışıldığı bir İsrail kabine toplantısında yaptı.

İsrail'in Maariv gazetesinin haberine göre toplantı, Nisan ayında ölen Filistinli mahkum Velid Dakka'nın ailesi adına İsrail Yüksek Mahkemesi'ne sunulan ve cesedinin ailesine verilmesini talep eden bir dilekçenin ardından gerçekleşti.

1986'dan beri hapiste tutulan Dakka, 2022'de omurilik kanseri teşhisi konulmasının ardından Nisan ayında hayatını kaybetmişti.

Pazar günkü toplantıda İsrailli bakanlar konu üzerinde tartışırken, Savunma Bakanı Yoav Gallant "mahkumların cesetlerinin iadesini onaylama yetkisinin kendi görev sınırları içerisinde olduğunu" ve "Velid Dakka'nın cesedinin tutulmasına ve diğer beş cesedin bırakılmasına karar verdiğini" ifade etti.

Gallant buna karşın aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir'in kendisini görmezden geldiğini ve polise bu emri yerine getirmemeleri talimatı verdiğini söyledi.

Ben Gvir ise İsrail'in "demokratik bir devlet" olduğunu ve "teröristlerin cesetlerinin serbest bırakılmasının ihmalkarlık olduğunu" savundu.

Smotrich ise "Cesetleri bir arabaya koyup Tevrat'ta olduğu gibi başkalarına ibret olması için şehrin merkezinde gezdirmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Başbakan Binyamin Netanyahu toplantıyı "Farklı bir karar alınana kadar İsrailli Arapların cesetlerinin serbest bırakılmamasına karar verildi." sözleriyle bitirdi.

7 Ekim'den bu yana İsrail'de birçok üst düzey siyasetçi Gazze'ye ve Filistin halkına yönelik nefret söylemlerinde bulunuyor.

Smotrich de Filistinlileri hedef alan İsrailli liderlerin başında geliyor.

Bu haber 769 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Lübnan'ın güneyinde iki İsrailli subay öldürüldü.
Gündem

Lübnan'ın güneyinde iki İsrailli subay öldürüldü.

İsrail ordusu sözcüsü, dün gece Güney Lübnan'da bir insansız hava aracı saldırısında hayatını kaybeden komando birliğinin "Maglan" biriminden Tuğgeneral Nir Ben Ari'nin ölümüne ilişkin haberin yayımlanmasına izin verdi.

Habervitrini14670 Görüntüleme
Haritadan siliniyordu: Nasreddin Hoca’nın maya çaldığı gölde mucizevi geri dönüş
Gündem

Haritadan siliniyordu: Nasreddin Hoca’nın maya çaldığı gölde mucizevi geri dönüş

Konya ve Afyonkarahisar il sınırlarında bulunan ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Akşehir Gölü, son dönemdeki yoğun yağışlar sayesinde yeniden su biriktirmeye başladı. Yıllardır süregelen kuraklık ve kontrolsüz tarımsal sulama nedeniyle büyük ölçüde çoraklaşan göl, eski yüz ölçümünün üçte birine kavuştu.

Habervitrini9904 Görüntüleme
ABD-İran hattında yeni gelişme! Hürmüz Boğazı tekrar kapatılacak
Gündem

ABD-İran hattında yeni gelişme! Hürmüz Boğazı tekrar kapatılacak

İran'ın Hatemü’l-Enbiya Karargâhı Merkez Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri'nin taahhütlerini açıkça ihlal etmesi ve savaşın sona erdirilmesine ilişkin mutabakatın birinci maddesini uygulamaması nedeniyle Hürmüz Boğazı'nın yeniden kapatılacağı bildirildi. Öte yandan İran ile görüşmelerin iyi gittiğini belirten ABD Başkan Yardımcısı Vance, müzakerelerin en erken yarın gerçekleşebileceğini söyledi.

Habervitrini10013 Görüntüleme
'Kapı gıcırtısı' nedeniyle komşusunu katletti
Gündem

'Kapı gıcırtısı' nedeniyle komşusunu katletti

Muğla'nın Fethiye ilçesinde meydana gelen bahçe kapısı cinayetinde güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Habervitrini11868 Görüntüleme