İşte İstanbul'da Pazartesi günü başlayacak yasaklar

••2 dk okuma
İşte İstanbul'da Pazartesi günü başlayacak yasaklar

Hızlı Özet

“Tedbirlere uymayanlarla Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'nci maddesi gereğince idari para cezası uygulanacak, aykırılığın durumuna göre konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin adli ve idari işlem başlatılacaktır.”






İstanbul Valiliği'nden flaş coronavirüs tedbiri açıklaması! Pazartesiden itibaren müsaade edilmeyecek



İstanbul Valiliği'nden son dakika açıklama; Koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm kapalı alanlarda sünnet düğünü, kına gecesi, nişan ve benzeri etkinliklere Pazartesi gününden itibaren müsade edilmeyecek.İşte son dakika haberin detayları...



İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklama şu şekilde;



Koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetmek, sosyal izolasyonu temin etmek ve yayılımını engellemek amacıyla Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda ilimizde birçok tedbir kararı uygulanmaktadır.



İçişleri Bakanlığımızın 25.08.2020 tarihli ve E.13677 sayılı Genelgesi çerçevesinde, toplum sağlığını korumak için nişan, düğün ve nikah merasimlerine yönelik İl Hıfzıssıhha Kurulunca aşağıdaki ilave tedbirler alınmıştır.



1- Tüm kapalı alanlarda sünnet düğünü, kına gecesi, nişan ve benzeri etkinliklere müsaade edilmemesi,



2- Düğün ve nikâh salonlarında sandalye/koltuk düzeni toplam kapasitenin azami 1/3'ünü aşmayacak şekilde, fiziki mesafe koşullarına uygun şekilde oluşturulması,



3- Düğün ve nikâhlarda yemek verilmesi de dâhil olmak üzere, her türlü yiyecek-içecek servisi/ikram (paketli su servisi hariç) yapılmaması,



4- Düğünlerde oyun/dans gibi faaliyetlere müsaade edilmemesi,



5- Gelin ve damadın birinci ve ikinci derece yakını olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 15 yaş altı çocukların nişan, düğün ve nikâh merasimlerine katılımına izin verilmemesi,



6- İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra, düğün ve nikâhlarda bu karar ve İçişleri Bakanlığı genelgeleri ile Sağlık Bakanlığı Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan tüm kural ve tedbirlere riayet edilmesinin sağlanması ve alınan önlemlerin denetlenmesi,



7- Yukarıda belirtilen düzenlemelerin 31.08.2020 Pazartesi günü saat 08.00'den itibaren geçerli olması kararlaştırılmıştır.





Tedbirlere uymayanlarla Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'nci maddesi gereğince idari para cezası uygulanacak, aykırılığın durumuna göre konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin adli ve idari işlem başlatılacaktır.





 




Bu haber 594 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

AK Parti'den ihraç edilen Fatma Betül Sayan'ın kızkardeşi o ülkeye büyükelçi oldu
Gündem

AK Parti'den ihraç edilen Fatma Betül Sayan'ın kızkardeşi o ülkeye büyükelçi oldu

Ayşe Hilal Sayan Koytak, Türkiye’nin Finlandiya Büyükelçisi olarak güven mektubunu Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb’a sundu. 15 Ekim’de gerçekleştirilen törenle diplomatik akreditasyon sürecini tamamlayan Koytak, Helsinki’de Türkiye’yi temsil etmeye başladı. Koytak, eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın kız kardeşi. 

Habervitrini13513 Görüntüleme
İstanbul için yeni uyarı! 36 kente sarı ve turuncu kod verildi
Gündem

İstanbul için yeni uyarı! 36 kente sarı ve turuncu kod verildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum, İstanbul’da yaşanan sel felaketinin ardından yeni yağışlara karşı vatandaşlara dikkatli olmaları çağrısında bulundu. Kurum, yarın 10 il için turuncu, 26 il için ise sarı kodlu meteorolojik uyarı bulunduğunu açıkladı.

Habervitrini10068 Görüntüleme
İBB davasında 7 isim için tahliye kararı!
Gündem

İBB davasında 7 isim için tahliye kararı!

İBB’ye yönelik yolsuzluk davasında 7 sanık hakkında tahliye kararı verildi, tutuksuz sanıklara yönelik bazı adli kontrol tedbirleri kaldırıldı. Dava 2 Kasım’a ertelendi.

Habervitrini11803 Görüntüleme
Bakan Çiftçi'den 'Terörsüz Türkiye' mesajı: Hiçbir taviz verilmedi
Gündem

Bakan Çiftçi'den 'Terörsüz Türkiye' mesajı: Hiçbir taviz verilmedi

İçişleri Bakanı Sayın Mustafa Çiftçi, Batman'da 'Türkiye Yüzyılında Terörsüz Türkiye Paneli'nde açıklamalarda bulundu. Sürece dair kanun 467 vekilin oyuyla kabul edilen kanunu hatırlatan Çiftçi, "Bu kanun neticesinde terör örgütüyle herhangi bir pazarlık yapıldı mı? Kesinlikle yapılmadı. Herhangi bir taviz verildi mi? Verilmedi. Dolayısıyla cumhurbaşkanımızın iradesi neyse devletimizin iradesi neyse, meclisimizin iradesi neyse o kabul edildi." dedi.

Habervitrini11237 Görüntüleme