İŞTE MECLİS BAŞKANLIĞI İÇİN AK PARTİ KULİSLERİNDEKİ İSİMLER

1 dk okuma
İŞTE MECLİS BAŞKANLIĞI İÇİN AK PARTİ KULİSLERİNDEKİ İSİMLER

Hızlı Özet

Ak Parti'de nefesler tutuldu. Yarış, Ağustos'un ilk haftasında yapılacak Meclis başkanlığı için. Adalet ve Kalkınma partisi kulislerinde birçok isim üzerinde duruluyor. İşte o isimler ..

Ak Parti'de nefesler tutuldu. Yarış, ağustosun ilk haftasında yapılacak Meclis başkanlığı için. Ak Parti kulislerinde birçok isim üzerinde duruluyor. Eski Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, eski grup Başkanvekili Salih Kapusuz ve Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu.



Başbakan, Ak Parti adına hangisi için aday olsun diyecek belli değil, hemen hemen hepsi ile görüştü. Ardından partisinin Merkez Karar Yönetim Kurulu'nu topladı. Bir de onları dinledi; önerilerini bir kağıda yazıp kendisine vermesini istedi; "sadece başkan adayı değil, grup başkanvekilliği için de başbakan isim önerin, bunlardan birinin kadın olması da uygun olur" dedi.



Başbakan kapalı zarflarda kendisine verilen isimleri değerlendiriyor, cuma günü de milletvekillerini dinleyecek ve onlardan da öneri alacak.



Ak Parti seçimde mevcut Meclis Başkanı Toptan'ı aday göstermemeyi planlıyor. Kulislerde, Toptan'ın yerine Şahin ve İyimaya'nın isimleri de öne çıkıyor.



Muhalefet cephesi de hareketli. CHP lideri Deniz Baykal, aday çıkaracaklarını Açıklamasını yaptı. Ama sonraki turlarda, Toptan'ın aday gösterilmesi halinde destek verebileceklerinin sinyalini verdi. CHP genel merkezinde ise, Ak Parti içindeki yarışı Mustafa Özyürek değerlendirdi.



MHP'nin de ilk turlarda kendi adayını çıkarması bekleniyor. Tunca Toskay'ın MHP'nin meclis başkanı adayı olabileceği ifade ediliyor.



Adaylar başvurularını 30 Temmuz'dan 3 Ağustos gece 24. 00'e kadar yapabilecek ve 4 Ağustos'ta Meclis seçim için toplanacak.

Bu haber 2428 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kemalst-laikler enkazın altında kaldı
Gündem

Kemalst-laikler enkazın altında kaldı

Şaibeli ve sahtekarlıktan hüküm giymiş Haluk Levent'in Ahbap Derneğini yücelterek depremzedeye yardım değil, hükümeti yıpratmak ve devleti asrın afeti karşısında etkisizleştirerek enkazın altında bırakmak olan AHBAP'ın çavuşları Haluk Levent'in milyarlık vurgunu sonrasında sus pus oldu.

Habervitrini11239 Görüntüleme
Michal Gasparik:
Gündem
#Şampiyonlar Ligi#Fenerbahçe#Gasparik

Michal Gasparik:

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu ilk maçında yarın Fenerbahçe

Habervitrini14323 Görüntüleme
2026 YKS Sonuçları Açıklandı: ÖSYM sonuc.osym.gov.tr ve e-Devlet Üzerinden TYT, AYT, YDT Puan Sorgulama
Gündem
#osym#yks#YKS açıklandı mı

2026 YKS Sonuçları Açıklandı: ÖSYM sonuc.osym.gov.tr ve e-Devlet Üzerinden TYT, AYT, YDT Puan Sorgulama

Milyonlarca adayın iştirak ettiği 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) neticeleri ilan edildi. Katılımcılar, 21 Temmuz Salı gününden itibaren TYT, AYT ve YDT puanları ile başarı sıralamalarına ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden erişim sağlayabiliyor.

Habervitrini13746 Görüntüleme
Gülistan Doku cinayeti.. Eski Vali Eşi Handan Sonel'in de Olduğu 15 Kişi Gözaltında
Gündem
#Handan Sonel#Gülistan Doku#Tunceli

Gülistan Doku cinayeti.. Eski Vali Eşi Handan Sonel'in de Olduğu 15 Kişi Gözaltında

5 Ocak 2020'den beri kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku soruşturması kapsamında yeni bir operasyon düzenlendi. Tunceli ve Erzurum başsavcılıklarının talimatıyla beş ilde gerçekleştirilen eş zamanlı baskınlarda, eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in eşi Handan Sonel'in de aralarında bulunduğu 15 şüpheli gözaltına alındı.

Habervitrini9796 Görüntüleme