İsveç'te başbakan seçilen Andersson, 7 saat sonra istifa etti

1 dk okuma
İsveç'te başbakan seçilen Andersson, 7 saat sonra istifa etti

Hızlı Özet

İsveç'te ilk kadın başbakan seçilen Magdalena Andersson, 7 saat sonra istifa ettiğini açıkladı.






İsveç'te ilk kadın başbakan seçilen Magdalena Andersson, 7 saat sonra istifa ettiğini duyurdu.



Sosyal Demokrat Parti lideri Magdalena Andersson, sabah saatlerinde parlamentoda yapılan oylamada güvenoyu alarak İsveç'in ilk kadın başbakanı seçildi.



Ardından koalisyon hükümetinin ortağı Yeşiller Partisi, sağ partilerin hazırladığı bütçenin meclisten geçirilmesi üzerine hükümetten çekildiğini duyurdu.



Yeşiller Partisinin hükümetten çekilmesinden sonra Başbakan Andersson, istifa ettiğini açıkladı.



Böylece Andersson'un başbakanlığı 7 saat sürdü.



Yeşiller Partisi Eş Başkanı Per Bolund, yaptığı açıklamada, "Sağ partilerin yaptığı bütçe ile ülkeyi yönetmek istemiyoruz ve bu yüzden hükümetten çekilmeyi seçtik." dedi.



Eski İsveç Başbakanı Stefan Löfven, 4 Kasım'da Sosyal Demokrat Parti liderliğini bıraktığını açıklamış ve yeni hükümet kurması için Maliye Bakanı Magdalena Andersson'u önermişti.



İsveç parlamentosunda bu sabah güvenoyu alan Sosyal Demokrat Parti lideri Magdalena Andersson, ülkenin ilk kadın başbakanı olmuştu.




Bu haber 748 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İsveçli milletvekili camiyi hedef gösterdi: İslam Avrupa'yı ele geçiriyor
Dünya

İsveçli milletvekili camiyi hedef gösterdi: İslam Avrupa'yı ele geçiriyor

Fransa'nın Strazburg şehrinde inşası devam eden Eyyüb Sultan Camisi (Mosquée Eyyûb Sultan de Strasbourg) İsveç Demokratları (SD) partisinden milletvekili Beatrice Timgren tarafından hedef gösterildi. Avrupalı Müslümanlar tarafından yapılan cami, Avrupa'nın en büyük İslami külliyelerinden biri olmasıyla dikkat çekiyor.

Habervitrini9665 Görüntüleme
Netanyahu'dan skandal açıklamalar! "Dünyanın en ahlaklı ordusuyuz"
Dünya

Netanyahu'dan skandal açıklamalar! "Dünyanın en ahlaklı ordusuyuz"

Başta Gazze olmak üzere katliamlarına devam eden, Doğu Kudüs'te Hristiyan varlığını sistemli baskılarla eriten İsrail yönetimi, sahadaki ihlalleri propaganda söylemleriyle perdelemeye çalışıyor. Dini liderlerin saldırı raporlarına ve gerileyen nüfus verilerine rağmen İsrail’i "hoşgörü adası" ilan eden Netanyahu, "Dünyanın en ahlaklı ordusuyuz" ifadesini kullandı.

Habervitrini13851 Görüntüleme
FLAŞ.. Husiler S.Arabistan'ın f-15 savaş uçağını düşürdü
Dünya

FLAŞ.. Husiler S.Arabistan'ın f-15 savaş uçağını düşürdü

Yemen'deki Ensar Allah hareketi (Husiler), Çarşamba günü Marib vilayetinde düşürülen Suudi Arabistan'a ait bir F-15 savaş uçağının ve enkazının görüntülerini içeren ve "yüksek kaliteli" olarak nitelendirilen videoları yayınladı.

Habervitrini14983 Görüntüleme
Husiler’den Suudi Arabistan’a balistik füze saldırısı: Aramco petrol tesisi hedef alındı!
Dünya

Husiler’den Suudi Arabistan’a balistik füze saldırısı: Aramco petrol tesisi hedef alındı!

Seri, Suudi Arabistan'ın Yanbu kentindeki ulusal petrol şirketi Aramco tesisine çok sayıda balistik füze ve İHA'larla saldırı düzenlediklerini söyledi.

Habervitrini11650 Görüntüleme