İzmir depremindeki binaların müteahhitleri adliyede

2 dk okuma
İzmir depremindeki binaların müteahhitleri adliyede

Hızlı Özet

Gelini ile torunlarını depremde yitirdiği belirtilen M.B.U'nun babası H.U'nun da bu durumu göz önüne alındığı ve Savcılık kararıyla yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldığı kaydedildi.






İzmir'deki depremde yıkılan binalarla ilgili gözaltına alınan 9 şüpheli adliyeye sevk edildi.



İzmir'deki depremde yıkılan binaların müteahhit ve fenni mesullerinin de aralarında bulunduğu 9 kişinin emniyetteki gözaltı işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği öğrenildi.



İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ş.A, O.A, E.İ, R.Y, M.Y, N.B, T.A, Ç.D. ile H.H.Ö'nün işlemleri tamamlandı.



Zanlılar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye götürüldü. Şüphelilerin ilk ifadelerinde, binaları dönemin mevzuatına uygun yaptıklarını ileri sürdükleri belirtildi.



Yağcıoğlu Apartmanı müteahhiti Ş.A. adliyeye götürülürken, "Bir şey söyleyecek misiniz?" diyen basın mensuplarına, "Ne söyleyeyim? Kolonlar kaydırılmış." şeklinde karşılık verdi.



Aranan şüpheli yoğun bakımda



Öte yandan Emrah Apartmanı'na ilişkin hakkında gözaltı kararı bulunan müteahhit M.B.U'nun depremden yaralı kurtulduğu ve halen yoğun bakımda olduğu öğrenildi.



Gelini ile torunlarını depremde yitirdiği belirtilen M.B.U'nun babası H.U'nun da bu durumu göz önüne alındığı ve Savcılık kararıyla yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldığı kaydedildi.



Soruşturma



Depremde yıkılan ve ağır hasarlı olan binaları yapanlar hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış, 11 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.



Soruşturma kapsamında, 2 Kasım'da Yağcıoğlu Apartmanı müteahhidi Ş.A ile fenni mesul O.A, Cumhuriyet Sitesi B ve C blokların fenni mesulü E.İ, Yılmaz Erbek Apartmanı'ndaki market sahibi R.Y, market yapı sahibi M.Y. ile Yılmaz Erbek Apartmanı fenni mesulü N.B, Emrah Apartmanı fenni mesulü T.A, Doğanlar Apartmanı müteahhidi Ç.D. ile Rıza Bey Apartmanı müteahhidi H.H.Ö. gözaltına alınmıştı.



Gözaltı kararı verilen 2 şüphelinin yakalanması için de çalışma başlatılmıştı.




Bu haber 402 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yargıtay 9 milletvekilinin CHP üyeliğini sildi
Gündem
#Ankara#Umut Akdoğan#ozgur-ozel

Yargıtay 9 milletvekilinin CHP üyeliğini sildi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında bugün saat 14.00'te gerçekleştirilecek Merkez Yönetim Kurulu toplantısı öncesinde parti kulislerini hareketlendiren yeni bir gelişme yaşandı.

Habervitrini11593 Görüntüleme
Seferihisar Belediyesi'ne Rüşvet Operasyonu: Başkan Yardımcısı Dahil 6 Kişi Gözaltında
Gündem
#gokhan pehlivan#seferhisar#rüşvet

Seferihisar Belediyesi'ne Rüşvet Operasyonu: Başkan Yardımcısı Dahil 6 Kişi Gözaltında

İzmir merkezli yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında Seferihisar Belediyesi'ne yönelik yeni bir operasyon düzenlendi. Aralarında Belediye Başkan Yardımcısı İ.P'nin de bulunduğu 6 şüpheli, inşaat ve imar süreçlerindeki usulsüzlükler ve yaklaşık 6 milyon liralık rüşvet iddiasıyla gözaltına alındı.

Habervitrini9657 Görüntüleme
Barbie Kaymakam Tuğçe Orhan, Barbie vali oldu
Gündem
#Kaymakam Tuğçe Orhan#Barbie kaymakam#Burdur Vali Yardımcısı Tuğçe Orhan

Barbie Kaymakam Tuğçe Orhan, Barbie vali oldu

Kamuoyunda 'Barbie Kaymakam' lakabıyla tanınan ve geçen sene Samsun'un Ladik ilçesine atanan Tuğçe Orhan, yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Burdur Vali Yardımcısı olarak görevlendirildi. İngiltere'de lisan eğitimi alan Orhan'ın kamu yönetimi dalında yüksek lisansı bulunmaktadır.

Habervitrini9806 Görüntüleme
Trump'ın İran'la yaptığı anlaşmada 8 "çözülememiş" soru
Gündem

Trump'ın İran'la yaptığı anlaşmada 8 "çözülememiş" soru

Rapora göre, bu anlaşma, Washington ve Tahran'ın savaş alanındaki geçici bir duraklamayı, Hürmüz Boğazı'ndan başlayarak İran'ın nükleer programı gibi daha karmaşık ve çetrefilli bir konuya kadar uzanan daha geniş bir uzlaşmaya dönüştürüp dönüştüremeyeceğini şimdiden test ediyor.

Habervitrini12643 Görüntüleme