Kanlı bıçaklı Arap prensleri kırk yıllık ahbap oldu

2 dk okuma
Kanlı bıçaklı Arap prensleri kırk yıllık ahbap oldu

Hızlı Özet

Körfez krizi, bu yıl 5 Ocak'ta Suudi Arabistan'ın El-Ula kentinde gerçekleştirilen 41. Körfez İşbirliği Konseyi Zirvesi'yle çözüme kavuşmuştu.






Kanlı bıçaklı olan Arap prensler bir araya geldi! Şortları, tüm dikkatleri üzerine çekti



Bir süredir aralarında ciddi sorunlar bulunan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani Kızıldeniz'de buluştu. İkiliye Birleşik Arap Emirlikleri Ulusal Güvenlik Müsteşarı Şeyh Tahnun bin Zayid Al Nahyan de eşlik etti. Üçlü zirvede Arap liderlerin şortlu olması ve çok mutlu görünmeleri dikkat çekti.



Uzun süredir gerilim yaşayan Katar, Suudi Arabistan ve Bae arasındaki buzlar tamamen eridi. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ulusal Güvenlik Müsteşarı Şeyh Tahnun bin Zayid Al Nahyan Kızıldeniz'de buluştu.



TARZLARI DİKKAT ÇEKTİ

Kızıldeniz'de buluşan Arap prensler oldukça samimi bir fotoğraf verdi. Üçlünün şortlu spor tarzları ve oldukça mutlu bir şekilde gülümsemeleri sosyal medyada da gündem oldu.





"KARDEŞÇE BİR TOPLANTI"

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman'ın Ofis Müdürü Bedr el-Asakir,Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kızıldeniz'de dostane ve kardeşçe bir toplantı (tam yer belirtilmedi) Bin Selman, Al Sani ve Şeyh Tahnun'u bir araya getirdi." ifadelerine yer verdi.



ARABİSTAN, KATAR'A AMBARGO UYGULAMIŞTI

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır, 5 Haziran 2017'de "terör gruplarını desteklediği" suçlamasıyla Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmiş ve bu ülkeye ekonomik ambargo uygulamaya başlamıştı. Katar, söz konusu ülkelerin tüm suçlamalarını reddederken bu durum Körfez bölgesinde krize yol açmıştı.



Körfez krizi, bu yıl 5 Ocak'ta Suudi Arabistan'ın El-Ula kentinde gerçekleştirilen 41. Körfez İşbirliği Konseyi Zirvesi'yle çözüme kavuşmuştu.



Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud, zirvenin ardından düzenlediği basın toplantısında, Katar'a ambargo uygulayan ülkelerin Doha ile diplomatik ilişkilerini yeniden tesis ettiğini ve ambargonun kaldırıldığını açıklamıştı. Krizin sona ermesinin ardından iki ülke arasında karşılıklı ziyaretler başlamış, kara, hava ve deniz sınırları açılmıştı.




Bu haber 1652 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İran kuzey Irak'ı vurdu.. Erbil ve Süleymaniye'de patlama sesleri
Dünya

İran kuzey Irak'ı vurdu.. Erbil ve Süleymaniye'de patlama sesleri

ABD'nin yeni bir saldırı dalgası başlattığını duyurmasının ardından İran'ın Sirik kentinde patlamalar yaşanırken, bölgeden peş peşe misilleme haberleri geldi. İran, Hint Okyanusu'ndaki ABD savaş gemisine seyir füzesi fırlattığını, Erbil ve Süleymaniye'de ise muhalif grupları ve ABD üssünü kamikaze İHA'larla hedef aldığını duyurdu. İşte detaylar...

Habervitrini12924 Görüntüleme
Irak'ta milletvekillerinden ele geçirilen altın ve döviz sergilendi
Dünya

Irak'ta milletvekillerinden ele geçirilen altın ve döviz sergilendi

Irak, yolsuzlukla mücadele operasyonunda yetkililerden büyük miktarda altın ve milyonlarca dolar nakit para ele geçirdi.

Habervitrini11360 Görüntüleme
50 bin İsrail askeri duygusal travmadan hastanede
Dünya

50 bin İsrail askeri duygusal travmadan hastanede

Geçtiğimiz Mart ayında Savunma Bakanlığı, savaşın devam etmesi ve Lübnan'daki yaralı asker sayısının artması nedeniyle, İsrail savaşlarında yaralanan askerlerin toplam sayısının 2030 civarında 100.000'i aşacağını tahmin etmişti. Bu eşiğin aşılması için yapılan yeni tahmin 2028'e çekildi.

Habervitrini10893 Görüntüleme
Trump'tan Netanyahu'ya 'Türkiye' resti! Senin söz hakkın yok
Dünya

Trump'tan Netanyahu'ya 'Türkiye' resti! Senin söz hakkın yok

ABD Başkanı Trump, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Türkiye'nin F-35 programına dönüşünü eleştirmesine sert tepki gösterdi. ABD basınına göre eleştiriye çok kızan Trump'ın, Netanyahu'nun bu konuda söz hakkı olmadığını düşündüğü ve İsrail Başbakanı'nın ABD'ye ziyaret taleplerini karşılıksız bıraktığı belirtildi.

Habervitrini10097 Görüntüleme