Kanuni töreninde 'Başbakan' süprizi

••2 dk okuma
Kanuni töreninde 'Başbakan' süprizi

Hızlı Özet

“Kanuni Sultan Süleyman’ın doğduğu, çocukluğunun ve eğitim döneminin geçtiği Trabzon’da düzenlenen etkinlik kapsamında belediye eski binası önünde toplanan kalabalık, mehter takımının marşları eşliğinde, Ortahisar Mahallesi'ndeki Kanuni Evi önüne kadar yürüdü.”


KANUNİ Sultan Süleyman’ın doğumunun 518’nci yıldönümü, Trabzon’da düzenlenen anma etkinliğiyle kutlandı. Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ali Baki kürsüde konuşmaya çalışırken, hoparlörden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sesi yükseldi. Bir süre sonra telsiz mikrofondan kaynaklandığı belirlenen sorunun çözülmesi sonrasında konuşan Prof.Dr. Baki, "Sayın Başbakanımız da törenimize katıldı. Kendisini alkışlıyoruz" diyerek espri yaptı.



Yürüyüşe at üzerinde katılan ve Kanuni Sultan Süleyman’ı canlandıran kişi vatandaşların ilgi odağı oldu. Trabzon Valisi Recep Kızılcık ile Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, vatandaşlar ve öğrenciler de yürüyüşe eşlik etti. Törende Kanuni Sultan Süleyman’ı canlandıran kişi ve yaverleri mehteran takım eşliğinde İstiklal Marşı’na eşlik etti.



BAŞBAKAN KATILMADI AMA SESİ HOPARLÖRDEN YÜKSELDİ



Kanuni Evi önünde son bulan yürüyüşün ardından konuşmak için kürsüye çıkan  Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ali Baki zor anlar yaşadı. Prof. Dr. Baki konuşmaya başladığı sırada, hoparlörden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sesi duyuldu. Şaşkınlığa ve gülüşmelere neden olan gelişmeden sonra Prof. Dr Ali Baki tekrar konuşmaya çalıştı ama hopalörlerden yine Başbakan'ın sesi yükseldi ve bu durum bir süre devam etti.



Teknisyenlerin telsiz mikrofonu değiştirmesiyle sorunun çözülmesi üzerine konuşabilen Prof. Dr. Baki, "Görüyorsunuz, sayın Başbakanımız da törenimize katıldı. Kendisini alkışlıyoruz" diyerek espri yaptı. Baki'nin günün anlam ve önemine ilişkin konuşması sonrasında katılımcılara geleneksel Kanuni Pilavı ikram edildi.



 



dha



 


Bu haber 745 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Milli AKSUNGUR havadan düşman denizaltılarını böyle tespit ediyor
Gündem
#anadolu ajansı#ekonomi#fotoğraf

Milli AKSUNGUR havadan düşman denizaltılarını böyle tespit ediyor

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen AKSUNGUR İnsansız Hava Aracı (İHA), Deniz Kuvvetleri İnsansız Deniz Sistemleri TURNAs-26 Tatbikatı kapsamında Antalya açıklarında denizaltı tespitine yönelik bir faaliyet gerçekleştirdi. | Anadolu Ajansı

Habervitrini10218 Görüntüleme
Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Özgür Özel’e 7 gün süre!
Gündem

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Özgür Özel’e 7 gün süre!

Toplamda 5 milyon lirayı aştığı öne sürülen para transferinde birçok milletvekilinin imzasının usulsüz olarak ve kendilerinden habersiz şekilde kullanıldığı da iddia edilmişti.

Habervitrini9957 Görüntüleme
IMF'ten Türkiye için mali şeffaflık raporu! Türkiye'nin sıralaması dikkat çekti
Gündem

IMF'ten Türkiye için mali şeffaflık raporu! Türkiye'nin sıralaması dikkat çekti

IMF raporunda Türkiye’nin mali şeffaflık alanında son 10 yılda önemli ilerleme kaydettiği belirtildi. Türkiye, kamu mali yönetimindeki gelişmişlik düzeyiyle Birleşik Krallık, Finlandiya ve Portekiz’in de aralarında bulunduğu yaklaşık 40 ülke arasında en üst sıralarda yer aldı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ilerlemenin 20 yılı aşkın süredir devam eden kurumsal dönüşümün sonucu olduğunu belirterek, "Mali şeffaflığı daha da artıracak yapısal reformlara yönelik çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Habervitrini12295 Görüntüleme
Mustafa Sandal'ın eşi 3 milyarlık fon kazancını iade etmek için savcılığa başvurdu!
Gündem

Mustafa Sandal'ın eşi 3 milyarlık fon kazancını iade etmek için savcılığa başvurdu!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü fon soruşturmasında şarkıcı Mustafa Sandal'ın eşi Melis Sütşurup Sandal ve babası Cihan Sütşurup hakkında yeni gelişme yaşandı. TERA'nın TLY fonundan toplam 2 milyar 994 milyon TL kâr elde ettikleri belirtilen baba ve kızın, kazançlarını iade etmek için avukatları aracılığıyla Başsavcılığa başvurduğu öğrenildi. Başsavcılık, avukatları Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna (TMSF) yönlendirirken iade sürecinin ayrıntıları henüz netleşmedi.

Habervitrini11296 Görüntüleme