Karısını öldürmeye geldi, kapıcının karısını öldürdü

••3 dk okuma
Karısını öldürmeye geldi, kapıcının karısını öldürdü

Hızlı Özet

“Türkiye'yi dehşete düşüren Kayseri'deki cinayetle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Boşanma aşamasındaki eşini öldürmek için yaşadığı eve giden ve apartman görevlisinin eşi Melek Gül’ü (36) öldüren emekli başçavuş İlhan Şahan’ın, eşi Yasemin Şahan’a yıllardır tehdit ve şiddet uyguladığı öğrenildi.”

Emekli başçavuş kapıcının karısını vahşice öldürdü! Boşanma aşamasındaki eşi korkunç detayları anlattı…

Türkiye'yi dehşete düşüren Kayseri'deki cinayetle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Boşanma aşamasındaki eşini öldürmek için yaşadığı eve giden ve apartman görevlisinin eşi Melek Gül’ü (36) öldüren emekli başçavuş İlhan Şahan’ın, eşi Yasemin Şahan’a yıllardır tehdit ve şiddet uyguladığı öğrenildi.

Dehşet veren olay 8 Aralık’ta saat 10.00 sıralarında Melikgazi ilçesi Köşk Mahallesi Eser Sokak'taki 14 katlı binada meydana geldi. Emekli başçavuş İlhan Şahan, ayrı yaşadığı boşanma aşamasındaki eşi emekli hemşire Yasemin Şahan’ı öldürmek için yaşadığı eve gitti. Binaya girdiği esnada karşılaştığı apartman görevlisinin eşi Melek Gül ile tartışmaya başladı. Gül’ü yanındaki bıçakla ağır yaralayan İlhan Şahan, daha sonra eşinin yaşadığı daireye çıktı. Baltayla kapıyı kırmaya çalışan İlhan Şahan, kapının açılmaması üzerine olay yerinden kaçtı. İhbarla adrese sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralanan 2 çocuk annesi Melek Gül, kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.

KATİL EMEKLİ BAŞÇAVUŞ TUTUKLANDI

Kaçan İlhan Şahan ise jandarma ekiplerine teslim olarak emniyete sevk edildi. Gözaltına alınan İlhan Şahan, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Öldürülen Melek Gül ise memleketi Kahramanmaraş'ta toprağa verildi. Yasemin Şahan’ın geçen yıl haziran ayında, yaşadıkları kavga sonucunda kadın sığınma evine gittiği, eşinden şikayetçi olduğu belirtildi. Daha sonrasında küçük oğlunu da yanına alan Yasemin Şahan’ın birkaç gün sonra eşin uzaklaşmak için Kıbrıs’a taşındığı belirtildi. İlhan Şahan’ın bu süre içinde de Yasemin Şahan’a telefondan tehdit mesajları attığı ortaya çıktı. 

Eşinin adresini bulup Kıbrıs’a giden İlhan Şahan’ın, şikayet sonucu 4 ay hapis yattığı öğrenildi. Bu yıl haziran ayında yeniden Kayseri’ye taşınan Yasemin Şahan, ağustos ayında kocasının yeniden kapısına gelmesi üzerine 6 aylık uzaklaştırma kararı aldırttığı, bu süre içinde İlhan Şahan’ın kayınvalidesinin kafasını çekiçle yaralayıp darbettiği ve 2 ay hapis yattığı bildirildi. 

İlhan Şahan'ın 4 ay önce binaya girdiği de güvenlik kameralarına yansırken, eşine attığı tehdit içeren ses kayıtları da ortaya çıktı.

‘TELEFONUMU KOPYALADI MESAJLARI KENDİ TELEFONUNA DÜŞÜYORDU’

Yasemin Şahan, cinayetin meydana geldiği Melikgazi ilçesindeki apartmanda bulunan evinde yaşadıklarını DHA muhabirine anlattı. Öldürülmekten şans eseri kurtulan Yasemin Şahan, “Cinayet zanlısı, boşanma aşamasında olduğum İlhan Şahan, bana yıllardan beri zulmediyordu, işkence ediyordu. Beni hep çocuklarımı öldürmekle tehdit ediyordu. Evime kamera yerleştirdi. 

Telefonumu kopyalayarak gelen aramalar mesajlar kendi telefonuna düşüyordu. O şekilde de takip ediyordu. Bir gün yaşadığımız tartışma sonrası telefonumun SIM kartını çıkarıp evden ayrılmış. SIM kartımın olmadığını fark edince polisi aradım. Polisi bilgilendirdim, polis geldi. 

Emniyete gittim, ifademi verdim. Kendisinden şikayetçi oldum. Bu olay 9 Haziran 2024 tarihinde oldu. Sığınma evine gitmek istediğimi söyledim. Sığınma evine gittim. Kendisine 2 ay uzaklaştırma kararı çıkartıldı. Sonra yurt dışındaki oğlumla irtibata geçtim. Durumu anlattım. 

Yurt dışındaki oğlum da o gün tesadüfen kendisinin yıllar öncesi birlikte çalıştığı, kendisini öz kardeşi gibi gören değer veren ağabeyi oğlumu aramış. Oğlumun ses tonundan iyi olmadığını anlayıp durumu anlatmasını istemiş. Kendisi bizi hiç tanımadığı halde hemen o anda bana ve küçük oğluma yardımcı olabileceğini Kıbrıs'a gitmemizi söylemiş. 10 Haziran 2024 tarihinde bu görüşme sonrası sığınma evinden çıkma kararı aldım” diye konuştu.

Bu haber 673 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İran'dan korkutan açıklama : Saldırı olursa denizaltı internet kablolarını keser, Amerikan üslerini vururuz
Gündem

İran'dan korkutan açıklama : Saldırı olursa denizaltı internet kablolarını keser, Amerikan üslerini vururuz

İran Devrim Muhafızları Pazartesi günü, Hürmüz Boğazı'nın altından geçen ana internet kablolarına atıfta bulunarak dolaylı bir tehditte bulundu.

Habervitrini11355 Görüntüleme
İçişleri Bakanlığı: Çukurova Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı
Gündem

İçişleri Bakanlığı: Çukurova Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Kozay'ın belediye ve belediyeye bağlı Çukurova İmar İnşaat İnsan Kaynakları A.Ş. bünyesindeki çeşitli işlemlerde usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında tutuklandığı belirtildi.

Habervitrini9981 Görüntüleme
ABD Büyükelçisi Tom Barrack: İsrail içeriden çöküyor.
Gündem

ABD Büyükelçisi Tom Barrack: İsrail içeriden çöküyor.

Elon Musk'a yakın gazeteci Mario Novell ile yaptığı bir podcast yayınında konuşan Barak, İsraillilerin teknolojik olarak "zeki ve yetenekli" olduklarını kabul etti, ancak onları "kötü" olarak görmediğini ve hayatta kalmalarını savunmak için hareket ettiklerine inandığını söyledi.

Habervitrini9649 Görüntüleme
Anayasa Mahkemesi Martı'ya yol verdi
Gündem

Anayasa Mahkemesi Martı'ya yol verdi

Mahkeme, Martı TAG’ın anayasada yer alan girişim özgürlüğünün bir sonucu olduğunu ve yasal olarak kapatılamayacağına hükmetti. Taksiciler Odası tarafından Martı TAG'a karşı açılan ve dört yıldır devam eden haksız rekabet davasında, dosyayı ilk kez esastan inceleyen yüksek mahkeme, hakkında kanuni...

Habervitrini12142 Görüntüleme