KAYIP BABA OĞUL İÇİN LİCE'DE 2 MEZAR AÇILIYOR

••1 dk okuma
KAYIP BABA OĞUL İÇİN LİCE'DE 2 MEZAR AÇILIYOR

Hızlı Özet

“Diyarbakır'da 1997 yılından itibaren kayıp oldukları belirtilen Sadık Ulumaskan ve oğlu Seyithan Ulumaskan için Lice ilçesinde 2 mezarın açılmasına yönelik çalışma başlatıldığı bildirildi.”

DİYARBAKIR - Alınan bilgiye göre, bir süre önce İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Serdar Çelebi'nin yaptığı başvuru üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi doğrultusunda Lice Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Dibek köyü yakınlarındaki mezarlıkta bu sabah kazı başlatıldı.

Kazı çalışmasını İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erbey ile Avukat Çelebi de izliyor.

Söz konusu mezarlardaki cesetlerden örnek alınarak, kayıp kişilere ait olup olmadıkları belirlenecek.

Bu haber 2154 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

69 yaşındaki yazar, ters kelepçeyle gözaltına alındı! Bu görüntüye soruşturma açıldı
Asayiş

69 yaşındaki yazar, ters kelepçeyle gözaltına alındı! Bu görüntüye soruşturma açıldı

69 yaşındaki araştırmacı-yazar Kul Sadi Yüksel de aynı operasyonda gözaltına alındı. Yüksel'in ters kelepçelenerek götürülmesi tepki çekti. Adli kontrolle serbest bırakılan Yüksel'in ters kelepçeli görüntüleriyle ilgili harekete geçildi. İçişleri BakanıMustafa Çiftçi'nin talimatıyla soruşturma başlatıldı.

Habervitrini13638 Görüntüleme
Fon soruşturmasında adli tedbir yağmuru.. İşte isim isim 109 kişilik liste
Asayiş

Fon soruşturmasında adli tedbir yağmuru.. İşte isim isim 109 kişilik liste

Yürütülen geniş kapsamlı soruşturma çerçevesinde şüpheli isimlerin ve bağlantılı şirketlerin finansal hareketliliklerine büyük kısıtlamalar getirildi. Alınan kararla birlikte bu kişilerin taşınmaz devirleri ve yüksek tutarlı EFT/havale işlemleri artık savcılık iznine bağlandı.

Habervitrini12539 Görüntüleme
DHKP-C operasyonu.. 18 zanlı yakalandı
Asayiş

DHKP-C operasyonu.. 18 zanlı yakalandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, terör örgütü DHKP-C'nin faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen soruşturmada, İ.K. ve E.Ç'nin etkin pişmanlık kapsamında ifadeleri alındı.

Habervitrini13313 Görüntüleme
Eşini uçurumdan iterek öldürdü! Yargıtay son noktayı koydu
Asayiş

Eşini uçurumdan iterek öldürdü! Yargıtay son noktayı koydu

24 Ocak 2023 tarihinde Yalova'nın Altınova ilçesine bağlı Soğuksu köyü Ballıkaya mevkisinde meydana gelen olayda, Semiha Sözer (34), eşi Erdal Necip Sözer (41) ile birlikte bulunduğu sırada yaklaşık 20 metre yükseklikten düşerek hayatını kaybetmişti. Erdal Necip Sözer, ifadesinde fotoğraf çektirmek için kayalıklara çıktıklarını söylemişti.

Habervitrini11018 Görüntüleme