Kıdem tazminatında takvim belli oldu

1 dk okuma
Kıdem tazminatında takvim belli oldu

Hızlı Özet

Hükümet, uzun süredir gündemde olan ancak sosyal tarafların anlaşamaması nedeniyle hayata geçirilemeyen kıdem tazminatı fonunda takvimi netleştirdi.






Hükümet, uzun süredir gündemde olan ancak sosyal tarafların anlaşamaması nedeniyle hayata geçirilemeyen kıdem tazminatı fonunda takvimi netleştirdi.



Bakanlar Kurulunca onaylanan 2017 yılı programında verilen bilgiye göre kıdem tazminatı fonu oluşturulması ve taşeron işçilikte sosyal ve ekonomik hak



kayıplarını önleyecek şekilde sistemin iyileştirilmesine ilişkin çalışmalar sürüyor.



10. Kalkınma Planında sosyal taraflarla diyalog içerisinde tüm işçiler açısından erişilebilirliğin sağlanacağı, bireysel hesaba dayanan bir kıdem tazminatı sistemi oluşturulmasının hedeflendiği vurgulanan 2017 yılı Programında, "2016 yılında işgücü piyasasında esneklik ve güvencenin sağlanması yönünde önemli düzenleyici adımlar atılmıştır. 6715 sayılı Kanunla esnek çalışma biçimlerinden uzaktan çalışma, tele çalışma, evden çalışmaya imkân sağlanmıştır. Aynı düzenleme ile özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi kurulmasına yönelik yasal mevzuat hayata geçirilmiştir. Diğer yandan, kıdem tazminatı fonu oluşturulmasına ve alt işverenlik uygulamasının çalışanlar açısından sosyal ve ekonomik hak kayıplarını önleyecek şekilde iyileştirilmesine yönelik çalışmalar sürdürülmektedir" denildi.



5 AY SONRA



Buna göre bireysel hesaba dayalı kıdem tazminatı sistemine yönelik mevzuat çalışması Mart sonuna kadar yapılacağı belirtilen programda, Kıdem tazminatı sisteminde yaşanan sorunların çözümü amacıyla hem Üçlü Danışma Kurulunda hem de diğer sosyal diyalog mekanizmaları çerçevesinde mevzuat çalışmasının sonuçlandırılması sağlanacak" denildi.



Bir başka ifadeyle 5 ay sonra kıdem tazminatında bireysel fon sistemine geçilebilmesi için sosyal taraflar, işçi ve işverenler ikna edilecek.



 




Bu haber 610 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kamu Borçlarına Yeni Düzenleme: 15 Milyon Kişiye 72 Ay Vade Fırsatı! Vergi, GSS ve Cezalar Yapılandırılıyor
Ekonomi

Kamu Borçlarına Yeni Düzenleme: 15 Milyon Kişiye 72 Ay Vade Fırsatı! Vergi, GSS ve Cezalar Yapılandırılıyor

TBMM Genel Kurulu'nda onaylanan torba teklifin ilk beş maddesiyle, kamuya borcu bulunan yaklaşık 15 milyon kişiye yönelik borç yapılandırma imkânı getirildi. Düzenleme, borçların 72 aya kadar taksitlendirilmesini ve yabancı yatırımcılar için çeşitli vergi avantajlarını içeriyor.

Habervitrini14156 Görüntüleme
Dolandırıcı sanıp TÜİK anketine katılmadı! 19 bin TL’lik ceza yedi
Ekonomi

Dolandırıcı sanıp TÜİK anketine katılmadı! 19 bin TL’lik ceza yedi

Aydın’da yaşayan 38 yaşındaki İbrahim Öngel, şahsi numaradan aranarak ankete katılması istenince dolandırıcılık şüphesiyle görüşmeyi reddetti. Arayan kişinin TÜİK görevlisi olduğunun ortaya çıkmasının ardından 18 bin 991 TL’lik ceza tebligatıyla karşılaşan Öngel, hayatının şokunu yaşadı.

Habervitrini10652 Görüntüleme
Memur ve emeklinin zam hesabı değişti! En düşük maaş ne kadar olacak?
Ekonomi

Memur ve emeklinin zam hesabı değişti! En düşük maaş ne kadar olacak?

Memur ve emeklinin temmuz zammı için geri sayım başladı. Maaş artışlarını 2026'nın ilk 6 aylık enflasyonu belirleyecek. Milyonlar heyecanla beklerken, Merkez Bankası'ndan memur ve emekli zammı için kritik bir ipucu geldi.

Habervitrini12353 Görüntüleme
KAAN müzakerelerine Bayraktar TB3 de eklendi!
Ekonomi

KAAN müzakerelerine Bayraktar TB3 de eklendi!

Türkiye ile İspanya arasındaki savunma sanayi işbirliği yeni bir boyut kazanıyor. Ankara ile Madrid arasında KAAN savaş uçağına yönelik sürmekte olan müzakereler, Bayraktar TB3'leri de kapsıyor. İspanya basınına göre, Bayraktar TB3, Juan Carlos-I gemisi için tek seçenek olarak öne çıkıyor.

Habervitrini12988 Görüntüleme