Kiev Belediye Başkanı Kliçko, kentin balistik füze saldırısı altında olduğunu açıkladı

1 dk okuma
Kiev Belediye Başkanı Kliçko, kentin balistik füze saldırısı altında olduğunu açıkladı

Hızlı Özet

Ukrayna'nın başkenti Kiev'in Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, kentin yerel saat 01.33'ten itibaren balistik füze saldırısı altında olduğunu bildirdi. | Anadolu Ajansı

Kliçko, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rus ordusunun Kiev'e balistik füzelerle saldırı düzenlediğini belirtti.

Saldırının yerel saat 01.33 sularında başladığını aktaran Kliçko, kentin farklı bölgelerinde yangınların çıktığını açıkladı.

Kiev'in iki ayrı semtindeki bazı depoların hasar gördüğünü vurgulayan Kliçko, "Ayrıca Golosiyvskiy semtinde, bir işletme binasının vurulması sonucu amonyak sızıntısı meydana geldi. Acil durum ekipleri bölgelere intikal ediyor." ifadesini kullandı.

Kliçko, saldırının devam ettiğini ifade ederek, kentin sakinlerine sığınaklara inme çağrısında bulundu.

Kiev Şehri Askeri İdaresi'ne ait sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise ilk belirlemelere göre saldırılar sonucu Kiev'de bir kişinin öldüğü ve 12 kişinin yaralandığı bildirildi.

Açıklamada, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

#Spor#haber#Kültür Sanat#Son dakika#ekonomi#sinema#anadolu ajansı#fotoğraf#video#Politika
Kaynak:aa.com.tr
Bu haber 9391 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yunan bakan hükümeti uyardı.. Türkiye İsrail için büyük balık, İsrail bizi kurtarmaz
Dünya

Yunan bakan hükümeti uyardı.. Türkiye İsrail için büyük balık, İsrail bizi kurtarmaz

Yunanistan'ın İsrail teknolojisiyle kurmayı planladığı milyarlarca euroluk "Aşil Kalkanı" hava savunma sistemi ülkede tartışma yarattı. Eski Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, Türkiye ve İsrail'e ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Habervitrini11691 Görüntüleme
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan 28 kez istifa tehdidinde bulundu
Dünya

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan 28 kez istifa tehdidinde bulundu

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Salı günü televizyonda yayınlanan bir röportajın bir bölümünde, üst düzey bir din adamının kendisinin defalarca istifa etmekle tehdit ettiği yönündeki iddiasına karşılık istifa etmeyeceğini söyledi.

Habervitrini13335 Görüntüleme
Trump :  İran'a kafalarını kesmeden önce son bir şans vermek istiyorum
Dünya

Trump : İran'a kafalarını kesmeden önce son bir şans vermek istiyorum

Başkan Donald Trump, ABD ve İran'ın görüşmelere yeniden başladığını ve Hürmüz Boğazı'nın yeniden açılması ve Tahran'ın nükleer silahlardan arındırılması konusunda bir anlaşmanın "yakında" sağlanacağını iddia etti. Ancak İranlı yetkililer, ABD ile doğrudan görüşmelere katılmadıklarını, Umman'daki arabulucularla müzakere ettiklerini söylediler.

Habervitrini14492 Görüntüleme
ABD kritik bir savunma sistemine ait füzelerinin neredeyse yüzde 80'ini tüketti
Dünya

ABD kritik bir savunma sistemine ait füzelerinin neredeyse yüzde 80'ini tüketti

CNN'e konuşan ve konuyla ilgili bilgi sahibi birçok kaynağa göre, ABD ordusu İran'la karşılıklı süren saldırılarda, önemli bir savunma sistemi için kullandığı füzelerin yüzde 80'ine yakınını eritti.

Habervitrini9060 Görüntüleme