Kılıçdaroğlu'ndan CHP'ye arınma çağrısı..

2 dk okuma
Kılıçdaroğlu'ndan CHP'ye arınma çağrısı..

Hızlı Özet

Kamuoyunda “mutlak butlan” davası olarak bilinen sürecin istinaf aşamasında olduğu dönemde konuşan Kılıçdaroğlu, CHP içerisinde yaşanan tartışmalara değinerek “temiz siyaset” vurgusu yaptı.

Kılıçdaroğlu’ndan CHP’ye “arınma” çağrısı! "İftiralarınız da tehditleriniz de vız gelir"

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yayınladığı video mesajda parti içi tartışmalara ve “mutlak butlan” davası sürecine ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, CHP’ye “arınma ve iç muhasebe” çağrısında bulunurken, "Benden susmamı veya başka şeyler söylememi bekleyenler var. İftiralarınız da, tehditleriniz de vız gelir" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada partisine yönelik önemli mesajlar verdi.

Kamuoyunda “mutlak butlan” davası olarak bilinen sürecin istinaf aşamasında olduğu dönemde konuşan Kılıçdaroğlu, CHP içerisinde yaşanan tartışmalara değinerek “temiz siyaset” vurgusu yaptı.

“SİYASETİ TEMİZ TUTMAK NAMUS BORCUDUR”

Kılıçdaroğlu açıklamasında, siyasetin ahlak ve vicdan temelli olması gerektiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Değerli dostlarım, cesur yol ve dava arkadaşlarım ve bu güzel ülkenin vicdan sahibi asil yurttaşları…

Bir milletin geleceği siyasetin aklıyla, vicdanıyla ve ahlakıyla şekillenir. Milletin helal sofraları temiz siyasetle bereketlenir. Çünkü kirlenen siyaset önce vicdanı çürütür, sonra ahlakı yok eder ve en sonunda da gözünü milletin ekmeğine diker. İşte bu yüzden siyaseti temiz tutmak ve milletin sofrasına bereketi taşımak, bu ülkede siyaset yapan herkesin namus borcudur. Ve dostlarım, bu ağır sorumluluk herkesten önce ve herkesten daha fazla Cumhuriyet Halk Partililerinin görevidir.

İkincisi, koca bir çınardır Cumhuriyet Halk Partisi. Bu milletin yokluk içinden ayağa kalkma iradesidir. Darbeler görmüştür, boyun eğmemiştir. Kapatılmıştır, teslim olmamıştır. Baskılar yaşanmıştır ama asla diz çökmemiştir. Teslim alınamamıştır. Dostlarım, Cumhuriyet Halk Partisi kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olan ve milletimizin istiklal iradesinin üzerinde tecelli ettiği bir ruhtur. Ruhaniyete ihanet olmaz. Cumhuriyet Halk Partisi bize bırakılmış bir miras değildir. Partimiz bizlere kutsal bir emanettir. Emanet kirletilemez, emanete kara çalınamaz.

Kardeşlerim, hele ki bu ulu çınarın gölgesinde haramın ve kirlenmişliğin sığınağı asla olamaz. Gerektiğinde arınmasını da bilir, iç muhasebesini yapmasını da bilir ama yolundan dönmez. Çünkü bu yürüyüş bir iktidar yürüyüşüdür. Halkın umudunu yeniden ayağa kaldırma yürüyüşüdür. Benden susmamı veya başka şeyler söylememi bekleyenler var. Beni iyi dinleyin: Kemal Kılıçdaroğlu milletin ve partisinin çıkarlarını kendi ikbali için müzakere etmez. Bin kere toprak olur da bin kez çiçek açar namuslu, dürüst evlatlarının elinde. Ama eğilip bükülmez. İftiralarınız da, tehditleriniz de vız gelir. Ben doğruyu söylerim, ben hakikatin yanında dururum. Bakınız, 70 yılı aşkın ömrünü bu halkın adalet kavgasına adamış, boğazından tek bir haram lokma geçmemiş ve evlatlarına bırakacağı tek mirası verdiği ahlak kavgası olan Bay Kemal’den hiç kimse başka şey söylemesini asla beklemez. Aklımız nefsimize uymasın. Yolumuz

Bu haber 12965 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fuhuşçudan, CHP'li Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'e talimat
Gündem
#chp#Hüseyin Can Güner#Turgut Koç

Fuhuşçudan, CHP'li Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'e talimat

Fuhuş ve uyuşturucu suçlamasıyla tutuklanan CHP delegesi Turgut Koç ile Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner arasındaki WhatsApp mesajlaşmaları kamuoyuna yansıdı. Kayıtlarda, Koç'un Güner'e talimatlar verdiği ve belediyedeki mali süreçleri takip ettiği tespit edildi.

Habervitrini14447 Görüntüleme
 Malatya'da Hangi ilçeler riskli, fay nereden geçiyor?
Gündem

Malatya'da Hangi ilçeler riskli, fay nereden geçiyor?

20 Mayıs Çarşamba günü saat 09.00 sıralarında Malatya'da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem paniğe yol açtı. AFAD tarafından yapılan açıklamada depremin yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirtildi.

Habervitrini13725 Görüntüleme
"Sizinle dertleşmek istiyorum" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan
Gündem
#Güncel#Politika

"Sizinle dertleşmek istiyorum" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti grubunda açıklamalarda bulunuyor. Salondakilere "Sizlerle dertleşmek istiyorum" diyen Erdoğan, "Bir Tayyip Erdoğan gider, bin Tayyip Erdoğan gelir. Bize düşen bizden öncekilerden aldığımız sancağı yere düşürmeden bizden sonrakilere devretmektir" dedi. Erdoğan

Habervitrini9295 Görüntüleme
Şener Üşümezsoy Malatya Depremine İki Hafta Önce İşaret Etmiş
Gündem

Şener Üşümezsoy Malatya Depremine İki Hafta Önce İşaret Etmiş

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde gerçekleşen 5,6 büyüklüğündeki sarsıntının ardından, yer bilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'un yaklaşık iki hafta önceki analizleri yeniden konuşulmaya başlandı. Üşümezsoy, Pötürge fayındaki gerilimin Battalgazi hattında bir depreme yol açabileceğini belirtmişti.

Habervitrini13134 Görüntüleme