Kim Jong-un'un kızkardeşi Biden'i tehdit etti

2 dk okuma
Kim Jong-un'un kızkardeşi Biden'i tehdit etti

Hızlı Özet

Kim, işgal hazırlıkları olarak gördükleri ortak tatbikatlara karşı ülkesinin tavrını tekrarladı ve "Güney Kore yine 'Savaş Yürüyüşünü, 'Kriz yürüyüşünü' seçti" ifadelerini kullandı.






ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin birden fazla diplomatik kanal üzerinden Şubat ayından beri Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’a ve Pyongyang yönetimiyle temas kurmaya çalıştığı ancak Kuzey Kore’nin Biden’ı görmezden geldiği iddiası dünya gündemine bomba gibi düşmüştü. Bugün gelen yeni son dakika haberine göre Kim Jong-un'un kızkardeşinden ABD'ye yöneltilen tehdit bir kez daha ortalığı karıştıracağa benziyor.



ABD - Kuzey Kore arasında 2021'in ilk krizi patlak verdi. ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin birden fazla diplomatik kanal üzerinden Şubat ayından beri Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’a ve Pyongyang yönetimiyle temas kurmaya çalıştığı ancak Kuzey Kore’nin Biden’ı görmezden geldiği iddiası dünya gündemine bomba düştükten sonra, ülkenin gelecekteki lideri olarak görülen ve ağabeyinin gölgesinde dış politika konusunda ilişkilerde oldukça etkili olduğu kulislerde konuşulan 'kız kardeş' Kim Yo-jong'dan zehir zemberek açıklamalar geldi.



Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un yönetimde etkin isimlerden biri olarak görülen kız kardeşi, ABD Başkanı Joe Biden'ın Kore politikasını ortaya koymaya hazırlandığı bir dönemde ABD'ye "bela çıkartmama" uyarısında bulundu.Kim Yo-jong devlet medyasında yayımlanan açıklamasında, ABD ve Güney Kore'yi ortak askeri tatbikatları nedeniyle eleştirdi.



Kim'in açıklamaları, üst düzey ABD'li yetkililerin Seul ziyaretinden bir gün önce yayımlandı.



Amerikan hükümeti, haftalardır Kuzey Kore'yle diplomatik temas kurmaya çalıştıklarını söylemişti.



Pyongyang yönetimi henüz Biden'ın başkanlığını kabul etmedi.



Kim Yo-jong, resmi Rodong Sinmun gazetesinde yayımlanan açıklamasında "Topraklarımızdan okyanusa doğru barut kokusunu yaymaya uğraşan ABD'deki yeni yönetime bir tavsiye. Gelecek dört yılda huzur içinde uyumak istiyorlarsa, bir ilk adım olarak bela çıkartmaktan sakınmaları iyi olur" dedi.



Kim, işgal hazırlıkları olarak gördükleri ortak tatbikatlara karşı ülkesinin tavrını tekrarladı ve "Güney Kore yine 'Savaş Yürüyüşünü, 'Kriz yürüyüşünü' seçti" ifadelerini kullandı.



Kim Yo-jong, Kim Jong-un'un küçük kız kardeşi ve kardeşler arasında yakın ve güçlü bir müttefik olarak görülen tek isim.



 



 




Bu haber 971 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dünya 4 ihtimali konuşuyor: ABD'li Senatör Graham neden öldü?
Dünya

Dünya 4 ihtimali konuşuyor: ABD'li Senatör Graham neden öldü?

ABD'li Senatör Lindsey Graham'ın ofisi ölüm nedenini "ani kalp rahatsızlığı" olarak duyurdu. Ancak Ankara ve Kiev ziyaretlerinin hemen ardından gelen vefatı, Trump'ın Ankara'da suikast istihbaratı nedeniyle uçak değiştirmesi ve Tel Aviv-Tahran hattındaki gerilimle birleşince, dünya kamuoyu son günlerin en çok konuşulan 4 kritik sorusuna odaklandı.

Habervitrini10914 Görüntüleme
Katar Emiri El Sani'nin babası vefat etti
Dünya

Katar Emiri El Sani'nin babası vefat etti

Katar'ın eski Emiri Şeyh Hamad bin Halife Al Sani, uzun süredir tedavi gördüğü hastanede 74 yaşında hayatını kaybetti. Ülkeyi 1995-2013 yılları arasında yöneten ve ardından tahtı oğlu Şeyh Temim'e devreden Al Sani'nin vefatı üzerine Katar Emirlik Divanı taziye mesajı yayımladı.

Habervitrini9922 Görüntüleme
Ölümsüzlük peşindeki milyarder açıkladı: Midem kendi kendini yiyor
Dünya

Ölümsüzlük peşindeki milyarder açıkladı: Midem kendi kendini yiyor

Gençleşmek ve 'ölümsüz olmak' için için yılda milyonlarca dolar harcayan ABD'li teknoloji girişimcisi Bryan Johnson, tedavisi olmadığı bilinen kronik 'otoimmün gastrit' hastalığına yakalandığını duyurdu. Yüzlerce doktordan oluşan ekibiyle ölümsüzlük peşinde koşan 48 yaşındaki multimilyarder, bağışıklık sisteminin mide hücrelerine saldırdığı bu rahatsızlığı "Midem kendi kendini yiyor" sözleriyle özetledi. Geleneksel tıbbın aksine hastalığı sadece kontrol altında tutmayı reddeden Johnson, deneysel yöntemlerle tamamen iyileşmek için yeni bir tedavi süreci başlatacağını açıkladı.

Habervitrini11324 Görüntüleme
Türk düşmanı ve İsrail dostu senatör Lindsey Graham öldü..Ölüm sebebi belli oldu
Dünya

Türk düşmanı ve İsrail dostu senatör Lindsey Graham öldü..Ölüm sebebi belli oldu

ABD Senatosu’nun önde gelen isimlerinden Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, geçirdiği ani bir rahatsızlık nedeniyle hayatını kaybetti.

Habervitrini10951 Görüntüleme