Krizle birlikte satışların durduğu konut sektöründe fiyatlar yükselmeye başladı. En büyük 6 ilde satış fiyatları artarken Bursa’da metrekare fiyatları 841 liradan 919 liraya kadar yükseldi.
Ekonomik durgunlukla birlikte satışların durma noktasına geldiği emlak sektöründe fiyatlar yükselmeye başladı. Mortgage Uzmanı Garanti’nin desteğiyle Reidin.com tarafından hazırlanan ve Türkiye’nin 6 büyük ilini (Adana, Ankara, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli) kapsayan konut satış ve kira bedelleri araştırmasına göre haziranda konut satış fiyatlarda ortalama yüzde 2 oranında artış görüldü.
Türkiye’nin en büyük 6 ilini içine alan araştırmaya göre haziran ayında satış fiyatları gibi kira değerlerinde bir önceki aya göre yükseliş gözlemleniyor.
EN YÜKSEK ARTIŞ BURSA’DA
Bursa’daki konut satış fiyatları haziran ayında yüzde 2.91 oranında değer kazanarak fiyatların en çok yükseldiği şehir oldu.
İzmir’de fiyatlar yüzde 2.49, Ankara’da yüzde 2.38, Kocaeli’nde yüzde 1.53, Adana’da yüzde 1.48 ve İstanbul’da ise yüzde 1.28 oranında yükseliş gösterdi. Buna göre nisan ayında metrekare fiyatı ortalama 841 lira olan Bursa’da fiyatlar haziran ayında 919 liraya kadar yükseldi. En büyük ikinci artışın yaşandığı İzmir’de de aynı süreçte fiyatlar 1006 liradan 1071 TL’ye ulaştı. En düşük artış İstanbul’da. Bu ilde 3 aylık süreçte ortalama metrekare fiyatında 32 liralık artış görüldü.
KİRADA ADANA ÖNDE
Haziran ayındaki kira değerleri incelendiğinde ise, Adana yüzde 1’e yaklaşan değer artışıyla, kiraların en fazla arttığı şehir oldu. Adana’yı sırasıyla İzmir, İstanbul, Kocaeli ve Bursa takip ediyor. Ankara ise haziran ayı içerisinde kiraların azaldığı tek şehir oldu. Araştırmaya göre Adana’da nisan ayında metrekare başına kira bedeli 2.93 liraydı. En yüksek kira artışının yaşandığı bu ilde haziran kira bedeli metrekare başına 3.23 liraya kadar yükseldi. Mayıs ayında kira bedelinin arttığı Ankara’da ise haziranda küçük de olsa bir düşüş yaşandı.
KONUT FİYATLARI HANGİ İLDE NE KADAR ARTTI?

Hızlı Özet
“Konut fiyatlarında büyük artış var. Krizle birlikte satışların durduğu konut sektöründe fiyatlar yükselmeye başladı. İşte en yüksek artışın olduğu iller...”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Son anketten AK Parti'nin ekonomi yönetimine ve politikasına güvensizlik çıktı
Selvi, "Terörsüz Türkiye" sürecinin seçmen tercihlerindeki yansımasının ölçülebildiğini ancak gündemdeki "fon krizinin" siyasi faturalarının henüz tam olarak netleşmediğini belirtti. Fon tartışmalarının AK Parti oylarında bir erimeye yol açabileceğini ifade eden Selvi, şu değerlendirmelerde bulundu:

Mal varlığına tedbir getirilen Türkiye Sigorta Genel Müdürü Taha Çakmak istifa etti
Sermaye piyasalarındaki şüpheli işlemlere yönelik yürütülen fon soruşturması büyüyor. Soruşturma kapsamında Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik Genel Müdürü Taha Çakmak'ın dün savcılıkta ifade verdiği iddia edildi.
Türkiye'den 9 ayda 39 ülkeye bal ihracatı
Türkiye'nin ihraç ürünleri arasında yer alan bal, yılın 9 ayında ABD, Almanya ve Birleşik Krallık başta olmak üzere 39 ülkede ağızları tatlandırdı.
Türkiye'den 9 ayda 8,7 milyar dolarlık binek otomobil ihracatı yapıldı
Türkiye otomotiv sektörü, ocak-eylül döneminde 8 milyar 732 milyon 380 bin dolarlık binek otomobil ihraç etti.