Levent Börek de listede! İşte 'Kuytulcular Suç Örgütü'ne ait kayyım atanan 5 şirket

3 dk okuma
Levent Börek de listede! İşte 'Kuytulcular Suç Örgütü'ne ait kayyım atanan 5 şirket

Hızlı Özet

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Alparslan Kuytul Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen soruşturmada çok konuşulacak bir gelişme yaşandı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Alparslan Kuytul Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen soruşturmada çok konuşulacak bir gelişme yaşandı.

Örgütün mali finans kaynaklarını ve ticari yapılanmasını hedef alan adli ve mali incelemeler neticesinde, Türkiye genelinde yüzlerce şubesi bulunan popüler zincir marka "Levent Börek"in de aralarında bulunduğu 5 ayrı şirkete kayyım atanması kararlaştırıldı.

Öte yandan, Levet Börekçilik'i bünyesinde barındıran LB Börekçilik Gıda Sanayi Ticaret A.Ş. bunun üzerine bir açıklama yaptı ve kayyım atanmasına karar verilen şirketin MLT Börekçilik Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. olduğunu vurguladı.

Alparslan KuytulFotoğraf

Alparslan Kuytul

6 İLDE 49 ADRESE EŞ ZAMANLI BASKIN

Soruşturmaya ilişkin detayları açıklayan Adalet Bakanı Akın Gürlek, Adana İl Emniyet Müdürlüğü ve Siber Güvenlik Başkanlığı ile koordineli şekilde Adana merkezli 6 ilde 49 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendiğini bildirdi.

Operasyonlar kapsamında 32 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığını belirten Bakan Gürlek; şüphelilerin "suç örgütü kurma ve yönetme", "örgüt üyeliği", "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama", "nitelikli dolandırıcılık", "resmî belgede sahtecilik" ve "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" suçlamalarıyla hakim karşısına çıkarılacağını kaydetti.

Adalet Bakanı Akın GürlekFotoğraf

Adalet Bakanı Akın Gürlek

LEVENT BÖREK VE 4 ŞİRKET YÖNETİMİ KAYYIMA DEVRİDİ

Soruşturma merciince, müştaki ve tanık beyanları, mali analizler, banka hareketleri ve dijital materyaller doğrultusunda örgütün finans kaynağı olduğu değerlendirilen şirketler mercek altına alındı.

Yapılan incelemeler neticesinde, Türkiye genelinde tanınan "Levent Börek" markasının bağlı olduğu firma da dahil olmak üzere 5 şirkete kayyım atanması kararlaştırıldı.

El konulan ve yönetimi kayyımlara devredilen firmalar ile yetkilileri şu şekilde açıklandı:

Levent BörekFotoğraf

Levent Börek

LEVENT BÖREK

MLT Börekçilik Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.: Mustafa Levent Tamtürk’ün yetkilisi ve ortağı olduğu, kamuoyunda "Levent Börek" markasını kullanan şirket.

Gizem TurizmFotoğraf

Gizem Turizm

GİZEM TURİZM

Adana Gizem Turizm Yurt İçi Yurt Dışı Taşımacılık İnşaat Gıda Dekorasyon Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti.: Ali Küreri’nin yetkilisi ve ortağı olduğu firma.

Büyük Çukurova Sağlık HizmetleriFotoğraf

Büyük Çukurova Sağlık Hizmetleri

Büyük Çukurova Sağlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.: İsmail Karadeniz’in yetkilisi ve ortağı olduğu sağlık kuruluşu.

Çamlıoğlu İnşaatFotoğraf

Çamlıoğlu İnşaat

Çamlıoğlu İnşaat ve Turizm Sanayi Ticaret Ltd. Şti.: Mahfuz Çamlı’nın yetkilisi ve ortağı olduğu inşaat şirketi.

GF TurizmFotoğraf

GF Turizm

GF Seyahat Taşımacılık Turizm Akaryakıt Otomotiv Sanayi Ticaret Ltd. Şti.: Mustafa Fidan’ın yetkilisi ve ortağı olduğu taşımacılık ve akaryakıt firması.

Bakan GürlekFotoğraf

Bakan Gürlek

"HERHANGİ BİR DİNİ GRUBU VEYA İNANCI HEDEF ALMIYOR"

Adalet Bakanı Akın Gürlek, yürütülen soruşturmanın hukuki niteliğine vurgu yaparak şunları kaydetti:

"Bu soruşturma herhangi bir dini grubu, inancı, düşünceyi veya hukuka uygun faaliyeti değil; dosyaya yansıyan somut suç eylemlerini, mağdur ve tanık beyanlarını, örgütsel baskı iddialarını ve mali delilleri konu almaktadır."

Vatandaşların huzur ve güvenliğini tehdit eden, kişiler üzerinde baskı kurarak haksız kazanç sağlayan tüm yapılarla mücadelenin hukuk çerçevesinde kararlılıkla süreceğini belirten bakanlık, şirketlere ilişkin adli ve mali denetimlerin, Alparslan Kuytul Suç Örgütü soruşturmasıyla birlikte çok yönlü olarak devam ettiğini açıkladı.

Bu haber 12341 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Melih Meriç'i bıçaklayan saldırganın ifadesi ortaya çıktı
Asayiş

Melih Meriç'i bıçaklayan saldırganın ifadesi ortaya çıktı

Yeni Parti Milletvekili Melih Meriç'i bıçaklayarak tutuklanan CHP eski Oğuzeli İlçe Başkanı Seydi Ahmet Keleş'in ifadesi ortaya çıktı. Atama sözü verilip kandırıldığını, vekilin evinin önüne gelip kendisine küfür ve yumrukla saldırdığını iddia eden Keleş, bir anlık korkuyla meyve bıçağını savurduğunu söyleyip "Pişmanım, yaşadığına seviniyorum" dedi.

Habervitrini10282 Görüntüleme
Muğla'da yolcu otobüsü ile tırın çarpıştığı kazada ölü sayısı 4'e yükseldi
Asayiş
#Spor#haber#Kültür Sanat

Muğla'da yolcu otobüsü ile tırın çarpıştığı kazada ölü sayısı 4'e yükseldi

Muğla'nın Milas ilçesinde yolcu otobüsü ile tırın çarpışması sonucu ağır yaralanan polis memuru Mehmet Arif Şefkatlı'nın hayatını kaybetmesiyle kazada ölenlerin sayısı 4'e yükseldi. | Anadolu Ajansı

Habervitrini13169 Görüntüleme
İşte Melih Meriç’e bıçaklı saldırının perde arkası! "Yanına tek başına gitti"
Asayiş

İşte Melih Meriç’e bıçaklı saldırının perde arkası! "Yanına tek başına gitti"

TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik ve gazeteci Şamil Tayyar, Yeni Parti Gaziantep Milletvekili Melih Meriç’in bıçaklı saldırıya uğramasının perde arkasını anlattı. İki ismin geçmişten beri birbirini tanıdığını belirten Atik ve Tayyar, Meriç’in yaşanan gerilimi konuşarak çözmek için saldırganın yanına tek başına gittiğini ve görüşme sırasında bıçaklı saldırıya uğradığını aktardı.

Habervitrini10409 Görüntüleme
Güllü'nün ölümüyle ilgili çarpıcı detaylar! Düşme öncesi 3 ses...
Asayiş

Güllü'nün ölümüyle ilgili çarpıcı detaylar! Düşme öncesi 3 ses...

Güllü'nün geçen yıl Yalova'da evinin penceresinden düşerek hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturmada hazırlanan iddianame kabul edildi. Kızı Tuğyan Ülkem Gülter hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilirken dosyadaki çarpıcı delil ve tanık ifadeleri de ortaya çıktı.

Habervitrini11054 Görüntüleme