Mağdurlar isyanda!.. Aç gözlülüğümüzün kurbanı olduk

2 dk okuma
Mağdurlar isyanda!.. Aç gözlülüğümüzün kurbanı olduk

Hızlı Özet

Evraklarla beraber geldim şimdi de savcılığa gideceğim. Kaybettiğime inanmak istemiyorum. Çocuk bizim paraya doymamamızdan faydalandı. Resmen yeni bir Çiftlik Bank vakası" dedi.






Alın teri harcamadan karşılığı olmayan kripto hesaplara para yatırdılar, ellerindeki paradan oldular. Şeran haram olan kişiden kişiye tefeciliğin modern hali olan Thodex rezaletinde mağdurlar bin pişman.. Bazıları aç gözlülüklerinin kurbanı olduğunu anlattı..

Thodex mağdurları: Daha çok kazanalım derken paralarla kayboldu..



Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer yaklaşık iki milyar dolarlık kripto parayla yurt dışına kaçması sonrası, mağdur olduğunu belirten vatandaşlar şikayette bulundu. Thodex'in binası önünde kendisi gibi mağdur olduğunu söyleyen vatandaşlarla birlikte açıklama yapan Haluk T, "Maalesef genç ve ihtiraslı arkadaşın kurban olduk. Biz kazandıktan sonra aslında doymayınca bu çocuk da baktı ki bunların durumu bu parayı alıp kaçtı. 'Bunlar kazanacağına ben kazanayım' dedi" ifadesini kullandı.



Türkiye’nin en çok işlem yapan 3. kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer, geçtiğimiz salı günü İstanbul Havalimanı üzerinden yurt dışına çıkış yaptı. Site üzerinden işlem yapan vatandaşların paraları ise askıya alındı.





Thodex'te kripto para dünyasını sarsan vurgun: Faruk Fatih Özer iki milyar dolarla kaçtı!



Özer’in toplamda 2 milyar lira değerinde kripto para ile kayıplara karışması sonrası, vatandaşlar şirket Göztepe’de bulunan ofisine adeta akın etti. Milyarlarca lirasını kaybeden vatandaşlar duruma isyan etti.



"Biz doymayınca o da parayı alıp kaçtı"



Dolandırıldığını ifade ederek şirketin önüne gelen Haluk T. isimli vatandaş, "Maalesef ben de Thedox yüzünden mağdur olan vatandaşlardanım. 2018 yılından beri bu şirkete yatırım yapıyorum. Maalesef genç ve ihtiraslı arkadaşın kurban olduk. Biz kazandıktan sonra aslında doymayınca bu çocuk da baktı ki bunların durumu bu parayı alıp kaçtı.



Bunlar kazanacağına ben kazanayım dedi. 125 bin liralık zararım var. Allah ona o parayı yedirmeyecek. Olayla ilgili 390 bin kişinin mağdur olduğu söyleniyor. Evraklarla beraber geldim şimdi de savcılığa gideceğim. Kaybettiğime inanmak istemiyorum. Çocuk bizim paraya doymamamızdan faydalandı. Resmen yeni bir Çiftlik Bank vakası" dedi.



“390 bin kişi mağdur oldu”



Yaşanan olayda mağdur olan diğer bir vatandaş olan Hüseyin Ç. ise "Geçen hafta işlem yapmaya başladık. Aslında daha öncesinden de işlemler yapmıştım fakat sorun yaşamamıştım. Bu firma yüzünden kuzenimin 180 bin liralık zararı var. Bize ilk başta 6 saatlik bir çalışma yapılacağı için sitenin durdurulacağı söylendi. Haberleri de görünce direkt binanın önüne geldik. 390 bin kişi bu olaydan dolayı mağdur oldu. Ben hakkımı helal etmiyorum. Umarım en kısa sürede ortaya çıkar bizi dolandıran bu vatandaş” şeklinde konuştu.



Faruk Fatih Özer'in 20 Nisan Salı günü saat 19.50'de Arnavutluk Tiran'a gittiği belirlendi.



 




Bu haber 1726 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kamu Borçlarına Yeni Düzenleme: 15 Milyon Kişiye 72 Ay Vade Fırsatı! Vergi, GSS ve Cezalar Yapılandırılıyor
Ekonomi

Kamu Borçlarına Yeni Düzenleme: 15 Milyon Kişiye 72 Ay Vade Fırsatı! Vergi, GSS ve Cezalar Yapılandırılıyor

TBMM Genel Kurulu'nda onaylanan torba teklifin ilk beş maddesiyle, kamuya borcu bulunan yaklaşık 15 milyon kişiye yönelik borç yapılandırma imkânı getirildi. Düzenleme, borçların 72 aya kadar taksitlendirilmesini ve yabancı yatırımcılar için çeşitli vergi avantajlarını içeriyor.

Habervitrini13927 Görüntüleme
Dolandırıcı sanıp TÜİK anketine katılmadı! 19 bin TL’lik ceza yedi
Ekonomi

Dolandırıcı sanıp TÜİK anketine katılmadı! 19 bin TL’lik ceza yedi

Aydın’da yaşayan 38 yaşındaki İbrahim Öngel, şahsi numaradan aranarak ankete katılması istenince dolandırıcılık şüphesiyle görüşmeyi reddetti. Arayan kişinin TÜİK görevlisi olduğunun ortaya çıkmasının ardından 18 bin 991 TL’lik ceza tebligatıyla karşılaşan Öngel, hayatının şokunu yaşadı.

Habervitrini10625 Görüntüleme
Memur ve emeklinin zam hesabı değişti! En düşük maaş ne kadar olacak?
Ekonomi

Memur ve emeklinin zam hesabı değişti! En düşük maaş ne kadar olacak?

Memur ve emeklinin temmuz zammı için geri sayım başladı. Maaş artışlarını 2026'nın ilk 6 aylık enflasyonu belirleyecek. Milyonlar heyecanla beklerken, Merkez Bankası'ndan memur ve emekli zammı için kritik bir ipucu geldi.

Habervitrini12314 Görüntüleme
KAAN müzakerelerine Bayraktar TB3 de eklendi!
Ekonomi

KAAN müzakerelerine Bayraktar TB3 de eklendi!

Türkiye ile İspanya arasındaki savunma sanayi işbirliği yeni bir boyut kazanıyor. Ankara ile Madrid arasında KAAN savaş uçağına yönelik sürmekte olan müzakereler, Bayraktar TB3'leri de kapsıyor. İspanya basınına göre, Bayraktar TB3, Juan Carlos-I gemisi için tek seçenek olarak öne çıkıyor.

Habervitrini12911 Görüntüleme