Milyarlık vurgunun adresi AHBAP otomatik bağış toplamaya devam ediyor!

••2 dk okuma
Milyarlık vurgunun adresi AHBAP otomatik bağış toplamaya devam ediyor!

Hızlı Özet

“Milyarlık vurgunun adresi AHBAP Derneği, bağışçılarının hesaplarından hâlâ otomatik olarak yardım topluyor.”

Milyarlık vurgunun adresi AHBAP Derneği, bağışçılarının hesaplarından hâlâ otomatik olarak yardım topluyor.

AHBAP Derneği soruşturması derinleşirken, bağış üyeliğini durdurmak isteyen vatandaşların sayısı her geçen gün artıyor. Şikâyet sitelerine ve sosyal medyaya yazan bağışçılar, yaşanan son olaylardan sonra düzenli bağış talimatını iptal ettirmek istediklerini ancak çözüm bulamadıklarını ifade ediyor.

Bir şikâyet sitesinde, bir defa bağış yaptıktan sonra aylarca hesabından para çekildiğini ifade eden bir vatandaş, “Dört aydır düzenli olarak kredi kartımdan alındığını fark ediyorum. İptali ile ilgili hiçbir iletişim yolu bulamıyorum” ifadelerini kullanıyor.

Bir başka sitede ise, “AHBAP üzerinden yaklaşık bir iki sene önce düzenli bağış talimatı vermiştim. Gündemdeki yaşananlar sebebiyle bu ödemeyi artık devam ettirmek istemiyor ve talimatımı iptal etmek istiyorum ancak ne bir müşteri hizmetlerine ulaşabiliyorum ne de bu talimatı kendim iptal edebileceğim net bir kanal bulabiliyorum” şikâyeti yer aldı.

Geçen yıl üyeliğini iptal ettirmek isteyen bir bağışçı da, büyük bir hayal kırıklığına uğradığını belirterek şu açıklamalarda bulundu:

"WhatsApp hattından AHBAP ile iletişime geçip bütün bilgilerimi paylaştım ve düzenli bağış talimatımın iptal edilmesini açıkça talep ettim. Buna rağmen talimatım iptal edilmedi ve üslup olarak da saygılı bulmadığım bir geri dönüş aldım. Talimatım da hâlâ devam ediyor"

Kartından Ahbap adına otomatik bağış çekilen bir başka şikâyetçi ise şunları belirtti:

"Bu bağışların bir kısmını başlangıçta bilgim dâhilinde vermiş olsam da artık devam etmesini istemiyorum. Buna rağmen otomatik çekimler hâlâ devam ediyor. En son 26 Mayıs tarihinde kartımdan yeniden bağış tahsilatı yapıldı. AHBAP’ın internet sitesi üzerinden otomatik bağışı iptal etmek ve konuyla ilgili kayıt oluşturmak istediğimde web sayfası sürekli hata verdiği için başvurumu tamamlayamıyorum. Kredi kartımdan yapılan otomatik bağışların derhâl durdurulmasını, artık tarafımdan herhangi bir otomatik tahsilat yapılmamasını ve mümkünse son yapılan bağış tahsilatlarının iade edilmesini talep ediyorum"

Bu haber 14541 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

69 yaşındaki yazar, ters kelepçeyle gözaltına alındı! Bu görüntüye soruşturma açıldı
Asayiş

69 yaşındaki yazar, ters kelepçeyle gözaltına alındı! Bu görüntüye soruşturma açıldı

69 yaşındaki araştırmacı-yazar Kul Sadi Yüksel de aynı operasyonda gözaltına alındı. Yüksel'in ters kelepçelenerek götürülmesi tepki çekti. Adli kontrolle serbest bırakılan Yüksel'in ters kelepçeli görüntüleriyle ilgili harekete geçildi. İçişleri BakanıMustafa Çiftçi'nin talimatıyla soruşturma başlatıldı.

Habervitrini13629 Görüntüleme
Fon soruşturmasında adli tedbir yağmuru.. İşte isim isim 109 kişilik liste
Asayiş

Fon soruşturmasında adli tedbir yağmuru.. İşte isim isim 109 kişilik liste

Yürütülen geniş kapsamlı soruşturma çerçevesinde şüpheli isimlerin ve bağlantılı şirketlerin finansal hareketliliklerine büyük kısıtlamalar getirildi. Alınan kararla birlikte bu kişilerin taşınmaz devirleri ve yüksek tutarlı EFT/havale işlemleri artık savcılık iznine bağlandı.

Habervitrini12523 Görüntüleme
DHKP-C operasyonu.. 18 zanlı yakalandı
Asayiş

DHKP-C operasyonu.. 18 zanlı yakalandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, terör örgütü DHKP-C'nin faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen soruşturmada, İ.K. ve E.Ç'nin etkin pişmanlık kapsamında ifadeleri alındı.

Habervitrini13303 Görüntüleme
Eşini uçurumdan iterek öldürdü! Yargıtay son noktayı koydu
Asayiş

Eşini uçurumdan iterek öldürdü! Yargıtay son noktayı koydu

24 Ocak 2023 tarihinde Yalova'nın Altınova ilçesine bağlı Soğuksu köyü Ballıkaya mevkisinde meydana gelen olayda, Semiha Sözer (34), eşi Erdal Necip Sözer (41) ile birlikte bulunduğu sırada yaklaşık 20 metre yükseklikten düşerek hayatını kaybetmişti. Erdal Necip Sözer, ifadesinde fotoğraf çektirmek için kayalıklara çıktıklarını söylemişti.

Habervitrini11009 Görüntüleme