Minik Leyla Aydemir cinayetinde karar çıktı!

1 dk okuma
Minik Leyla Aydemir cinayetinde karar çıktı!

Hızlı Özet

4 yaşındaki Leyla Aydemir cinayetinde karar bugün açıklandı. Amca Yusuf Aydemir, cinayet suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 'cebir ve hileyle kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan 4 yıl hapis cezasına çarptırılırken, diğer 6 sanık ise beraat etti.






Ağrı'da kaybolduktan 18 gün sonra cesedi bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in davasında amca Yusuf Aydemir'e cinayet suçunda müebbet ve 'cebir ve hileyle kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan 4 yıl hapis cezası verildi.



Ağrı'da kent merkezinde yaşayan Nihat-Şükran Aydemir çiftinin 4 yaşındaki çocuğu Leyla Ramazan Bayramı dolayısıyla geldikleri dedesinin köyünde 15 Haziran 2018 tarihinde kaybolmuştu. Tüm Türkiye'nin bulunması için seferber olduğu Leyla'nın cansız bedeni 18 gün sonra köye 3 kilometre mesafede bulunmuştu. Babanın şikayetçi olmadığı fakat annenin şikayetçi olduğu amca Yusuf Aydemir, suçu işlediğine yönelik somut deliller bulunduğu ve tanıklar üzerinde baskı kurma ihtimali olduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı.



Karar açıklandı



4 yaşındaki Leyla Aydemir cinayetinde karar bugün açıklandı. Amca Yusuf Aydemir, cinayet suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 'cebir ve hileyle kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan 4 yıl hapis cezasına çarptırılırken, diğer 6 sanık ise beraat etti.




Bu haber 475 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

15 ilde “Ailem Güvende” operasyonu! 162 şüpheli hakkında işlem
Asayiş

15 ilde “Ailem Güvende” operasyonu! 162 şüpheli hakkında işlem

Adalet Bakanı Sayın Akın Gürlek, çocukları, gençleri ve aileleri hedef alan suç yapılanmalarına yönelik yürütülen “Ailem Güvende” operasyonlarında 162 şüpheli, 9 dernek ve 13 işletme hakkında adli işlem gerçekleştirildiğini açıkladı. 15 ili kapsayan soruşturmalarda, bazı derneklere yurt dışındaki kamu kurumları ve yabancı kuruluşlardan yüksek tutarlarda fon aktarıldığı MASAK incelemeleriyle tespit edildi.

Habervitrini14442 Görüntüleme
FETÖ'de taht kavgası çıktı!
Asayiş

FETÖ'de taht kavgası çıktı!

Fetullah Gülen’in ölümünden sonra liderlik kavgasının kızıştığı FETÖ’de bu sefer de sahte vasiyet tartışması yaşanıyor. Noter Ahmet İdil’in FETÖ elebaşı Gülen’in vasiyetiyle ilgili şahısları ve belgeleri bizzat görmeden işlem yaptığı belirtildi.

Habervitrini11600 Görüntüleme
Duruşma öncesi yeni ses kaydı ortaya çıktı: Annesini camdan attı, tehdit etti
Asayiş

Duruşma öncesi yeni ses kaydı ortaya çıktı: Annesini camdan attı, tehdit etti

Güllü'nün ölümüne ilişkin davada yeni ses kaydı ortaya çıktı. Olayın bir numaralı tanığı Sultan Nur Ulu olay gecesi yaşananları anlatarak "Annesini camdan atıyor ve sen bunu gözle görüyorsun. Korkudan peşinden koşuyorum. Ben şok geçirdim. Kendisini parçalıyordu. Dedim ki kesin benim üstüme atacak" ifadelerini kullandı. Ulu, Tuğyan Ülkem Gülter'in kendisini tehdit ettiğini de öne sürdü.

Habervitrini10002 Görüntüleme
7 ilde eş zamanlı Gülistan Doku operasyonu
Asayiş
#Gülistan Doku#gozalti#Operasyon

7 ilde eş zamanlı Gülistan Doku operasyonu

Operasyonun Kapsamı ve Hedefi: Delillerin karartılması, resmi belgelerde usulsüzlük yapılması ve soruşturma sürecine müdahale edildiği iddiaları üzerine 7 ilde eş zamanlı baskınlar düzenlendi.

Habervitrini14144 Görüntüleme