Miras mülklerinde yeni dönem: İlk ihale mirasçıların

••1 dk okuma
Miras mülklerinde yeni dönem: İlk ihale mirasçıların

Hızlı Özet

“Miras kalan taşınmazların satışında ilk artırma belirli şartlarla yalnızca malik mirasçılara açılacak. İşte yeni ihale sisteminin ayrıntıları.”

Miras ev ve arsalarda yeni dönem: Satış düğümü çözülüyor! Kardeşler arasındaki tapu kavgalarına son veren düzenlemeMiras kalan taşınmazların satış usulü değişti. Gerekli şartların sağlanması halinde ilk artırma yalnızca malik olan mirasçılar arasında yapılacak, satış gerçekleşmezse ikinci artırma herkese açılacak.

Aileler arasında uzun süren ortaklığın giderilmesi davalarına ve miras kalan taşınmazların değerinin altında satılmasına ilişkin yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Miras yoluyla edinilen ev, arsa ve tarlaların satışında, gerekli şartların karşılanması halinde ilk artırma yalnızca malik olan mirasçılar arasında yapılacak.

Miras ev ve arsalarda yeni dönem: Satış düğümü çözülüyor! Kardeşler arasındaki tapu kavgalarına son veren düzenleme - 1

31 Temmuz 2026 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 7589 sayılı Kanun ile İcra ve İflas Kanunu'nun 114. maddesi değiştirildi. Düzenleme, tüm maliklerin taşınmazı miras yoluyla edindiği ve mirasçılar dışında üçüncü bir kişinin mülkiyet hakkının bulunmadığı taşınmazları kapsıyor. Yeni usul, ortaklığın satış yoluyla giderilmesine karar verilmesi halinde uygulanacak.

Miras ev ve arsalarda yeni dönem: Satış düğümü çözülüyor! Kardeşler arasındaki tapu kavgalarına son veren düzenleme - 2

İLK ARTIRMA YALNIZCA MALİK MİRASÇILAR ARASINDA

Yeni düzenlemeye göre ilk artırma, yalnızca taşınmazda mülkiyet hakkı bulunan mirasçılara açık olacak. Mirasçı olmayan akrabalar dahil üçüncü kişiler bu artırmaya katılamayacak.

Mirasçılara özel artırma usulü bir defaya mahsus uygulanacak. İlk artırmada satış gerçekleşmemesi halinde ikinci artırmaya geçilecek.

Kaynak:A haber
Bu haber 13317 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fon yasa teklifi komisyondan geçti!
Ekonomi

Fon yasa teklifi komisyondan geçti!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda fon teklifinin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Teklif Bütçe Komisyonundan geçti.

Habervitrini12384 Görüntüleme
Bakan Bayraktar: Türkiye, dünyanın en büyük ve en gelişmiş LPG pazarlarından birine sahip
Ekonomi
#anadolu ajansı#ekonomi#fotoğraf

Bakan Bayraktar: Türkiye, dünyanın en büyük ve en gelişmiş LPG pazarlarından birine sahip

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Türkiye, dünyanın en büyük ve en gelişmiş LPG pazarlarından birine sahip. Geçen yıl itibarıyla, toplam LPG tüketiminde Avrupa'da ikinci sırada yer aldık." dedi. | Anadolu Ajansı

Habervitrini9201 Görüntüleme
ABD'den Bank of America'ya kara para aklama nedeniyle 1,21 milyar doların ceza
Ekonomi
#anadolu ajansı#ekonomi#fotoğraf

ABD'den Bank of America'ya kara para aklama nedeniyle 1,21 milyar doların ceza

Açıklamada, Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisinin (OFAC) ise İran, Rusya, uyuşturucu kaçakçılığı ve küresel terörizmle ilgili olanlar dahil çok sayıda yaptırım programının ihlal edilmesi nedeniyle bankayla 11,6 milyon dolarlık uzlaşma anlaşması yaptığı kaydedildi.

Habervitrini13307 Görüntüleme
Fon Kurulu 5'inci kez toplandı: Tasfiyede kritik tarih belli oldu
Ekonomi

Fon Kurulu 5'inci kez toplandı: Tasfiyede kritik tarih belli oldu

Fon Kurulu'nun 5'inci toplantısı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, yatırım fonlarının tasfiye süreci ele alınırken 43 bin 643 yatırımcıya 6,4 milyar TL ödeme yapıldığı, kalan 34,1 milyar TL'lik tasfiyenin ise hafta sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiği açıklandı.

Habervitrini10492 Görüntüleme