Mossad ile Biden arasında gizli görüşme

1 dk okuma
Mossad ile Biden arasında gizli görüşme

Hızlı Özet

Cohen'in 29 Nisan Perşembe günü de ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştüğü ve ülkesinin İran'ın nükleer faaliyetleri hakkındaki "derin endişelerini" dile getirdiği kaydedildi.






ABD Başkanı Joe Biden ile İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad Başkanı Yossi Cohen'in 30 Nisan Cuma günü başkent Washington'da görüştüğü ortaya çıktı.



Haaretz gazetesinde yer alan haberde, Cohen'in Biden ile yapacağı görüşme öncesinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yla durum değerlendirmesi yaptığı ifade edildi. Haberde görüşmenin, İsrail'in ABD yönetimini, 2015'te yapılan nükleer anlaşmaya dönmemesi için ikna etmeye çalıştığı bir süreçte gerçekleşmesine dikkat çekildi.



ABD'den İran talebi



Cohen'in 29 Nisan Perşembe günü de ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştüğü ve ülkesinin İran'ın nükleer faaliyetleri hakkındaki "derin endişelerini" dile getirdiği kaydedildi.



Görüşmeye ilişkin Beyaz Saray'dan açıklama yapılmadı. Tel Aviv yönetimi, Washington'dan eski ABD Başkanı Donald Trump döneminde İran'a getirilen yaptırımların devam ettirilmesini ve 2015'te imzalanan nükleer anlaşmaya dönülmemesini istiyor.




Bu haber 580 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Savcı, Ahbapın ahbabı 6 ünlü ismi daha ifadeye çağırdı
Gündem

Savcı, Ahbapın ahbabı 6 ünlü ismi daha ifadeye çağırdı

"Ahbap Derneği adına toplanan bağışların şüphelilerin hesaplarına aktarıldığı" iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında dün Ece Üner, Fatih Portakal, Feyza Altun, Gökhan Özoğuz ve Öykü Serter ifadeye çağrıldı.

Habervitrini14127 Görüntüleme
 katil balinaların avlarına çarparak parçalaması "oyun"
Gündem

katil balinaların avlarına çarparak parçalaması "oyun"

California Körfezi'nde yapılan araştırmada, Temmuz 2024 ve Eylül 2025'te kaydedilen iki olaya ait görüntüler incelendi.

Habervitrini12482 Görüntüleme
Yapay Zekâ ile Dertleşmek Psikolojik Desteğin Yerini Tutabilir mi?
Gündem

Yapay Zekâ ile Dertleşmek Psikolojik Desteğin Yerini Tutabilir mi?

Yapay zekâ destekli sohbet araçları artık sadece bilgi edinmek için değil; kaygıları paylaşmak, ilişkiler ile ilgili fikirler almak ve zor duygularla baş etmeye çalışmak içinde kullanılmaktadır. Günün her saatinde ulaşılabilir olması, yargılayıcı görünmemeleri ve saniyeler içinde yanıt vermeleri bu araçları özellikle yalnız, kaygılı ya da anlaşılmadığını hisseden kişiler için kullanışlı hale getiriyor. Ancak bir sohbetin rahatlatıcı olması, onun psikolojik destek niteliği taşıdığını anlamına gelmemektedir.

Habervitrini13145 Görüntüleme
Türkiye'de 9 aylık su yılı yağışı son yılların en yüksek seviyelerine ulaştı
Gündem
#Spor#haber#Kültür Sanat

Türkiye'de 9 aylık su yılı yağışı son yılların en yüksek seviyelerine ulaştı

Türkiye genelinde 1 Ekim 2025-30 Haziran 2026 dönemini kapsayan 2026 su yılı yağışları, 9 aylık dönemde geçmiş yıllara göre en yüksek seviyeye ulaştı. | Anadolu Ajansı

Habervitrini9530 Görüntüleme