Murat Kurum'dan Özgür Özel'e: Siyaset iftirayla sürdürülecek bir iş değildir

••3 dk okuma
Murat Kurum'dan Özgür Özel'e: Siyaset iftirayla sürdürülecek bir iş değildir

Hızlı Özet

“CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erzincan'ın İliç ilçesinde yer alan maden sahasında yaşanan toprak kaymasına ilişkin yaptığı açıklamada, dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u hedef aldı.”

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in kendisini hedef alan 'İliç'teki maden kazası' iddialarına yanıt verdi. "Bugün dillerine doladıkları ÇED kararı, 21 kurum ve kuruluşun İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu üyelerinin olumlu ve ortak görüşüyle alınmıştır." diyen Kurum, "Siyaset, millete hizmet aracıdır ve bu hizmet yalanla, iftirayla, haksız suçlamalarla yapılabilecek, sürdürülebilecek bir iş değildir." dedi. Kurum, Özel'in İBB'nin açtığı çukurda ölen çocuğa, Beşiktaş'ta yaşanan yangında hayatını kaybedenlere kulaklarını tıkadığını da vurguladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erzincan'ın İliç ilçesinde yer alan maden sahasında yaşanan toprak kaymasına ilişkin yaptığı açıklamada, dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u hedef aldı.

O döneme ait 'ÇED olumlu raporunu' gösteren Özel, "ÇED olumlu kararı verilmesini uygun bulan Murat Kurum’un o süreçte iddiası şuydu: 'Benim belgelerde imzam yok'. Oysa o imza bulundu. O belge bulundu." dedi.

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum, Özel'in kendisini hedef alan iddialarına X hesabından yaptığı paylaşımla yanıt verdi.

"Özgür Özel iftira atıyor"

Kurum, yaptığı yazılı açıklamada, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in bugün partisinin grup toplantısında, Türk milletini yasa boğan İliç'teki maden faciasına ilişkin kendisine iftira attığını belirtti.

Bu acı verici hadisenin yerel seçim sürecinde de kirli bir siyasete malzeme edildiğini kaydeden Kurum, “Bugün de daha henüz kurumlara bile tebliğ edilmemiş ama ne hikmetse CHP'li isimlerin elden ele dolaştırdığı bilirkişi raporuyla yeniden gündeme getirilmiştir. Her şeyden önce Sayın Özel açıklamasında, teknik açıdan tamamen yetersiz ve eksik, hukuki açıdan tamamen kusurlu, siyasi açıdan topyekun kasıtlı ve hedef gösterici siyasi bir manipülasyona, algıya ve yalana imza atmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

"Siyaset, yalan ve iftirayla sürdürülecek bir iş değildir"

Bakanlığı döneminde, söz konusu işletmeye verilen ÇED raporunun gündeme getirildiğini belirten Kurum, şunları kaydetti:

“ÇED sürecinde sadece ve sadece kapasite artışının çevreye etkisi değerlendirilir, onaylanır ya da onaylanmaz. Çevresel Etki Değerlendirme kararları Bakanlığımızın tek başına yaptığı değerlendirme sonucu verilen kararlar değildir. ÇED süreçleri içerisinde ilgili kurum ve kuruluşların değerlendirmeleri, komisyon çalışmaları dikkate alınarak teknik ve bilimsel esaslara dayalı çalışmaların sonucu olarak verilen kararlardır.

İşte bugün dillerine doladıkları ÇED kararı da 21 kurum ve kuruluşun İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu üyelerinin olumlu ve ortak görüşüyle alınmıştır.

Siyaset, millete hizmet aracıdır ve bu hizmet yalanla, iftirayla, haksız suçlamalarla yapılabilecek, sürdürülebilecek bir iş değildir. Bir yerde söz konusu olan milletin canı ise orada siyaset biter. Sayın Özel'i, haktan ve adaletten yana tavır almaya, insanımızın can sağlığını siyasi malzeme yapmamaya davet ediyorum. Dün İBB çukurunda hayatını kaybeden yavrumuza, Beşiktaş'ta yaşanan yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza kulaklarını tıkayan Sayın Özel'in İliç'teki canlarımız üzerinden siyaset yapmasını milletimizin vicdanına havale ediyorum.”

Bu haber 617 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Türkiye'yi nasıl bir kış bekliyor? Sel ve kar fırtınası uyarısı!
Gündem

Türkiye'yi nasıl bir kış bekliyor? Sel ve kar fırtınası uyarısı!

Prof. Dr. Şermin Tağıl, 2026-2027 kışında Türkiye genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde, yağışların ise artış eğiliminde olmasının beklendiğini açıkladı. Kışın ilk yarısında kuvvetli sağanak ve sel riskine dikkat çeken Tağıl, ocak sonu ve şubat ayında Kutup Girdabı'nın zayıflamasıyla ani soğukların, yoğun kar yağışının ve tipinin etkili olabileceği uyarısında bulundu.

Habervitrini14605 Görüntüleme
Bakan Fidan'dan kritik temaslar! İİT'de dönem başkanlığı Irak'a devredildi
Gündem

Bakan Fidan'dan kritik temaslar! İİT'de dönem başkanlığı Irak'a devredildi

Irak’ın başkenti Bağdat’ta, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Konseyi’nin 52. toplantısı başladı. Toplantı çalışmalarına ilişkin açıklamada bulunan Sözcü Büyükelçi Hasaneyn Kamil, tüm katılımcı heyetlerin başkente ulaşmasının ardından toplantının başladığını belirtti.

Habervitrini12039 Görüntüleme
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mavi vatan'ın yüzen fabrikası yola çıktı
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mavi vatan'ın yüzen fabrikası yola çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün enerji tarihimizde yepyeni bir sayfa açıyoruz. Adeta yüzen bir sanayi tesisi olan Osman Gazi'yi görev yerine, Karadeniz'e yolcu ediyoruz" dedi.

Habervitrini13728 Görüntüleme
İstanbul Valisi Gül: Dere yatağını işgal eden yerler yıkılacak
Gündem

İstanbul Valisi Gül: Dere yatağını işgal eden yerler yıkılacak

İstanbul'da sağanak yağış sonrası yaşanan sel felaketine ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Davut Gül, "Dere yatağını işgal eden yapılar yıkılacak. İlk etapta mağdur vatandaşlarımızın hesaplarına 10’ar bin lira yatırıldı" dedi. Vali Gül, cumartesi ve pazar günü yağış olacağını fakat büyük bir yağış beklemediklerini ifade etti. Vali Gül, "Pazartesi İstanbul'da okullar tatil edilecek mi?" sorusuna da cevap verdi.

Habervitrini13506 Görüntüleme