Netanyahu başarısız olduklarını itiraf etti

••1 dk okuma
Netanyahu başarısız olduklarını itiraf etti

Hızlı Özet

“Bu açıklama, bölgede ABD-İsrail'in İran'a karşı yürüttüğü savaş ve Lübnan'daki askeri operasyonların genişlemesiyle birlikte gerilimlerin tırmandığı bir dönemde geldi.”

Netanyahu, Lübnan'da Ron Arad'ın cesedini arama amacıyla düzenlenen askeri operasyonun başarısızlığını kabul etti.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, kayıp İsrailli pilot Ron Arad'ın cesedini aramak amacıyla Lübnan'da "özel bir operasyon" düzenlediklerini açıkladı ve operasyonun hedeflerine ulaşamadığını kabul etti.

Netanyahu resmi açıklamalarında, "Bu gece gerçekleştirilen operasyon istenen sonuçları vermedi" dedi ve askeri misyonun, 1986'da yakalanan Arad davasını sona erdirmek için yıllardır süregelen çabalar çerçevesinde gerçekleştiğini açıkladı.

Operasyonun başarısızlığını kabul etmenin etkisini yumuşatma girişiminde bulunan Netanyahu, hükümetinin ve ordusunun tutsaklar ve kayıp kişiler sorunlarını çözmeye tamamen kararlı olduğunu vurgulayarak şunları ekledi: "İsrail'in ve benim tutsaklarımız ve kayıp kişilerle ilgili tüm görevleri tamamlama konusundaki kararlılığımız, geçmişte olduğu gibi gelecekte de mutlak ve kalıcı bir kararlılıktır."

Bu açıklama, bölgede ABD-İsrail'in İran'a karşı yürüttüğü savaş ve Lübnan'daki askeri operasyonların genişlemesiyle birlikte gerilimlerin tırmandığı bir dönemde geldi.



 

Bu haber 706 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İsrail şimdi de Mısır'ı hedef aldı: Sina ellerinden gider
Dünya

İsrail şimdi de Mısır'ı hedef aldı: Sina ellerinden gider

İsrail Aşırı Sağcı Maliye Bakanı Smotrich'in "Saldırırlarsa Sina ellerinden gider" tehdidine Kahire sert cevap verdi. Sözleri iç siyasette seçim primi yapma çabası olarak gören Mısır, Sina üzerindeki egemenliğinin tartışmaya kapalı olduğunu belirterek Gazze'deki Filistinlilerin sürülmesine de asla ortak olmayacaklarını ilan etti.

Habervitrini14000 Görüntüleme
Husiler, Suudi Arabistan'da havalimanlarını vurdu: 3 ölü, 36 yaralı
Dünya

Husiler, Suudi Arabistan'da havalimanlarını vurdu: 3 ölü, 36 yaralı

Suudi Arabistan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Salı ve Çarşamba günleri Husi milislerinin Abha ve Kral Halid Uluslararası havaalanlarına düzenlediği saldırılarda üç sivil öldü ve 36 kişi yaralandı.

Habervitrini13991 Görüntüleme
Trump'tan 'Mekke İttifakı' açıklaması
Dünya

Trump'tan 'Mekke İttifakı' açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye ve Pakistan'ın "Mekke İttifakı" kapsamında Suudi Arabistan'a askeri güç gönderme kararı hakkında konuştu. Trump, "Bence Suudi Arabistan’a yardım etmek istiyorlar. Bana göre bu iyi bir şey" ifadesini kullandı.

Habervitrini14706 Görüntüleme
Gelişmiş ülkelerde ve Türkiye'de evde beslenen kedi köpek sayısı.. Liderlik o ülkede
Dünya

Gelişmiş ülkelerde ve Türkiye'de evde beslenen kedi köpek sayısı.. Liderlik o ülkede

Son 10 yıllık dönem dikkate alındığında ise köpek vergisi gelirlerinde ciddi artış olduğu görüldü. Bu başlıkta 322 milyon avro vergi geliri elde edilen 2015 yılıyla geçen yıl karşılaştırıldığında artış oranı yüzde 33,4 oldu.

Habervitrini10749 Görüntüleme