Netanyahu'nun karanlık saltanatı sona eriyor

2 dk okuma
Netanyahu'nun karanlık saltanatı sona eriyor

Hızlı Özet

Wall Street Journal, İran'la nükleer müzakerelerdeki gelişmelerle ilgili olarak, çoğu uzmanın “ABD'nin Tahran'la olası bir uzlaşma olarak sivil bir nükleer program önerisinin zorlama olacağına inandığını” belirtti.

Uluslararası medyanın İsrail Başbakanı Netanyahu'yu hedef alan haberleri dikkat çekici boyutlara ulaştı.

İsrailli ve uluslararası gazeteler Başbakan Binyamin Netanyahu ile İsrail iç istihbarat birimi Şin Bet Şefi Ronen Bar arasındaki anlaşmazlığın giderek büyüdüğünü ve bazılarının savaşın Gazze'nin yanı sıra İsrail'i de yok ettiğini söylediğini yazdı.

Haaretz'den Uri Misgav İsraillileri umutsuzluğa kapılmamaya çağıran bir yazı kaleme aldı ve “Netanyahu'nun karanlık saltanatı bölünmeye rağmen sona eriyor” dedi.

Netanyahu'nun küresel itibarının tüm zamanların en düşük seviyesinde olduğuna dikkat çeken yazar, sivillerin ayrım gözetmeksizin öldürülmesi nedeniyle kendisinin ve destekçilerinin her yerde takip edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Netanyahu sadece Gazze'yi değil, İsrail'i de yok etti” ifadelerini kullandı.

Times of Israel'de hukuk profesörü Susie Navot, Şin Bet şefinin ifadesinin “İsrail'de demokrasinin geleceği için ciddi bir uyarı” olduğu uyarısında bulundu.

Bar'ın “kendi pozisyonunu değil, teşkilatın bağımsızlığını savunduğunu” belirten Navot, Şin Bet'i kişisel sadakate tabi kılma girişimlerine karşı uyarıda bulunarak bunu “hukukun üstünlüğüne yönelik bir tehdit ve İsrail'in otoriter yönetime doğru kayışının ve demokratik sisteminin altının oyulmasının bir göstergesi” olarak nitelendirdi.

İran ve Ukrayna müzakereleri

Wall Street Journal, İran'la nükleer müzakerelerdeki gelişmelerle ilgili olarak, çoğu uzmanın “ABD'nin Tahran'la olası bir uzlaşma olarak sivil bir nükleer program önerisinin zorlama olacağına inandığını” belirtti.

Gazeteye göre bu önerinin kabul edilmesi “Tahran'ı yabancı yakıt kaynaklarına bağımlı hale getirecek, önerinin reddedilmesi ise Batı'nın Tahran'ın nükleer silah geliştirme seçeneğini elinde tutmaya çalıştığı yönündeki korkularını derinleştirecektir.”

Son olarak National Interest dergisi Jacob Heilbrunn imzalı bir makale yayınlayarak Başkan Donald Trump'ın “Ukrayna'yı yalnız bırakma niyetini” sorguladı ve Moskova'ya büyük tavizler veren bir öneriye atıfta bulundu.

Yazar, bu tavizlerin en önemlilerinin Rusya'ya yönelik yaptırımların kaldırılması, Kırım üzerindeki egemenliğinin tanınması ve Kiev'in NATO'ya katılmasının engellenmesi olduğunu belirtti.

Heilbrunn bu yaklaşımın “Washington'un Rusya ve Çin gibi güçler karşısındaki zayıflığını yansıttığını ve ABD dış politikasında tehlikeli bir emsal oluşturabileceğini” söyledi.

Heilbrunn, Ukrayna'nın “Trump yönetiminin uluslararası hedeflerine ulaşmadaki başarısızlığının ilk işareti olabileceği” uyarısında bulundu.

Bu haber 833 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İstanbul için tarih verildi! Sağanak yağış kaç gün sürecek?
Gündem

İstanbul için tarih verildi! Sağanak yağış kaç gün sürecek?

Balkanlardan gelen soğuk hava Türkiye’yi etkisi altına alırken, uyarılar peş peşe sıralandı. Meteoroloji Uzmanı Adil Tek, İstanbul’da 3 gün boyunca sağanak etkisinin süreceğini belirterek “Cumartesi, pazar yağış artık etkisini kesiyor ve sıcaklıklar artacak” dedi. Tek, eylülün 20'sinden sonra yeniden havaların serinleyeceğini belirtti. Öte yandan Ankara Valiliği ise yarın kentte şiddetli sağanak beklendiğini açıklayarak uyardı.

Habervitrini13542 Görüntüleme
İçinde para dolu valizler görüntülerinin yer aldığı İmamoğlu'nun güvenlik kamerasını kim söktü
Gündem

İçinde para dolu valizler görüntülerinin yer aldığı İmamoğlu'nun güvenlik kamerasını kim söktü

Ekrem İmamoğlu, 19 Mart 2025'te gözaltına alınmış; içinde para taşındığı iddia edilen valizlerin görüntülerini içerdiği belirtilen güvenlik kamerası görüntüleri şaibeli biçimde yok edilmişti.

Habervitrini10178 Görüntüleme
HÜRKUŞ-II envantere giriyor
Gündem

HÜRKUŞ-II envantere giriyor

Türk savunma sanayisinin geliştirdiği HÜRKUŞ-II, Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girmeye hazırlanıyor. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Rafet Dalkıran, HÜRKUŞ-II ve HÜRJET'in uçuşlarına katılırken, Görgün HÜRKUŞ-II'nin son testlerinin tamamlandığını ve ilk uçakların kısa süre içinde teslim edileceğini açıkladı.

Habervitrini13669 Görüntüleme
Türkiye'den Husilere sert tepki.. Alçakça saldırı
Gündem

Türkiye'den Husilere sert tepki.. Alçakça saldırı

Dışişleri Bakanlığı'ndan Husilerin Mekke şehrini hedef alan İHA saldırısına ilişkin yapılan açıklamada, 'Suudi Arabistan’ın egemenliği, toprak bütünlüğü ve güvenliğine olan desteğimizi teyit ediyor; Suudi Arabistan’la dayanışmamızı bir kez daha vurguluyoruz. Bölgesel istikrarı ve güvenliği de tehdit...

Habervitrini12972 Görüntüleme