Numan Kurtulmuş'tan önemli mesajlar: Bu eli kanlı katilleri yargılayarak cezaları vermelidir

••1 dk okuma
Numan Kurtulmuş'tan önemli mesajlar: Bu eli kanlı katilleri yargılayarak cezaları vermelidir

Hızlı Özet

“Güney Afrika Cumhuriyetine, davayı yerinde takip eden Milletvekillerimize ve bu mücadeleyi omuzlayan hukukçulara insanlık adına teşekkür ediyorum'' açıklamasında bulundu.”

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Lahey'de Güney Afrika'nın İsrail'in Gazze'deki katliamlarına ilişkin başvurduğu davada verilen kararı değerlendirdi. 'Bu eli kanlı katilleri yargılayarak hak ettikleri cezaları vermelidir' diyen Kurtulmuş, ''Gazze'de işlediği savaş ve insanlık suçları için Uluslararası Adalet Divanı’nda yargılanan İsrail hakkında verilen ara karar, İsrail'e karşı insanlık cephesinin haklılığını ispatlar nitelikte atılan ilk adım olması açısından önemlidir'' ifadelerini kullandı. Kurtulmuş ayrıca, ''Bu davaya öncülük eden Güney Afrika Cumhuriyetine, davayı yerinde takip eden Milletvekillerimize ve bu mücadeleyi omuzlayan hukukçulara insanlık adına teşekkür ediyorum'' açıklamasında bulundu.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Lahey'deki 'İsrail Soykırımı'na ilişkin dava kararını değerlendirdi.

Kurtulmuş, ''Gazze'de işlediği savaş ve insanlık suçları için Uluslararası Adalet Divanı’nda yargılanan İsrail hakkında verilen ara karar, İsrail'e karşı insanlık cephesinin haklılığını ispatlar nitelikte atılan ilk adım olması açısından önemlidir. Şimdi, acilen tüm dünya Gazze'de yaşanan katliamları durdurmalı, insani yardımları bir an önce Gazze'ye ulaştırmalı ve uluslararası hukuk, bu eli kanlı katilleri yargılayarak hak ettikleri cezaları vermelidir'' ifadelerine yer verdi.

Güney Afrika ve Türk Milletvekillerine teşekkür

Kurtulmuş ayrıca, Güney Afrika ve Türk milletvekillerine teşekkür etti. Kurtulmuş, ''Bu davaya öncülük eden Güney Afrika Cumhuriyetine, davayı yerinde takip eden Milletvekillerimize ve bu mücadeleyi omuzlayan hukukçulara insanlık adına teşekkür ediyorum'' açıklamasında bulundu.

Bu haber 499 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Meteoroloji’den Marmara alarmı: Sabah ve gece saatlerinde etkili olacak
Gündem

Meteoroloji’den Marmara alarmı: Sabah ve gece saatlerinde etkili olacak

Yeni hava durumu raporuna yayınlayan Meteoroloji, 6 ili sağanak yağış için uyardı. Meteoroloji sağanak yağış dışında sis ve pus uyarısı da yaparken Marmara, Ege ve Karadeniz’de sisin sabah ve gece saatlerinde etkili olması bekleniyor. İşte sağanak uyarısı yapılan iller ve son uyarılar…

Habervitrini13325 Görüntüleme
Yunan'dan "Türkiye'den bir tokat daha yedik" itirafı!
Gündem

Yunan'dan "Türkiye'den bir tokat daha yedik" itirafı!

Doğu Akdeniz'de dengeleri etkileyen Türkiye-Libya deniz yetki anlaşması Atina'da hesapları bozdu. Yunan medyası “Türkiye'den bir tokat daha yedik” diye yazarken Uluslararası Hukuk Profesörü Liakouras “Hazırlıksız yakalandık” dedi.

Habervitrini11476 Görüntüleme
İsrail'i böcek gibi ezeriz.. Yaycı Paşa'nın sözleri İsrail'i korkuttu
Gündem

İsrail'i böcek gibi ezeriz.. Yaycı Paşa'nın sözleri İsrail'i korkuttu

Yaycı, GZT'ye verdiği bir röportajda, Türk ordusunun kara çatışmasında İsrail ordusunu "bir böceği ezer gibi" ezeceğini ve "30 milyon adamın" güneye akın edeceğini söyledi.

Habervitrini10236 Görüntüleme
Kılıçdaroğlu: "Hiçbir belediye başkanı ağlamasın"
Gündem

Kılıçdaroğlu: "Hiçbir belediye başkanı ağlamasın"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediyelerin kaynakları doğru kullanması ve halka hesap vermesi gerektiğini söyledi. "Harcadığınız her kuruş sizin paranız değil, halkın parası" diyen Kılıçdaroğlu, "Hesap vermiyorsa bir politikacı malı götürüyor demektir. Hesabını verecek ama bu hesabı halka verecek" ifadelerini kullandı.

Habervitrini14362 Görüntüleme