BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Hollandalı diplomat Robert Serry'yi, BM'nin Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü ve Filistin Özel Temsilcisi olarak atamak istediğini duyurdu.
BM Sözcüsü Michelle Montas, bugün gazetecilere yaptığı açıklamada, Ban'ın BM Güvenlik Konseyi'ne mektup yazarak Serry'i, eylül ayında görevinden ayrılan Ortadoğu temsilcisi Michael Williams'ın yerine atamak istediğini bildirdiğini söyledi.
Montas, Serry'nin ayrıca, genel sekreterin BM, ABD, AB ve Rusya'dan oluşan Ortadoğu Dörtlüsü'nün özel temsilcisi olarak çalışacağını da kaydetti.
Serry, Hollanda'nın Dublin, Bangkok, Moskova, Kiev ve BM Büyükelçisi olarak görev yaptı, bir süre Hollanda Dışişleri Bakanlığı'nda Ortadoğu dairesinin başkanlığını yürüttü. Serry, 1991'de Madrid'de yapılan Ortadoğu Barış Konferansı'nda da AB heyetinde yer aldı.
57 yaşındaki Serry'nin, Ortadoğu ve Doğu Avrupa'yı ilgilendiren siyasal ve barışı koruma konularında yayınlanmış makaleleri bulunuyor.
Eski temsilci İngiliz Michael Williams, İngiltere Başbakanı Gordon Brown tarafından İngiltere'nin Ortadoğu temsilcisi olarak atanmıştı.
ORTADOĞU'NUN YENİ KOORDİNATÖRÜ BELLİ OLDU!..

Hızlı Özet
“BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Hollandalı diplomat Robert Serry'yi, BM'nin Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü ve Filistin Özel Temsilcisi olarak atamak istediğini duyurdu.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Zelensky ve Netanyahu arasında Amerikan silahları yüzünden bir arbede çıktı
Washington Post'un haberine göre , Zelensky ve Netanyahu arasındaki gergin ilişkilere ne sebep oldu ?

7 ayda 25 İsrail askeri intihar etti
İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki soykırım savaşının başlamasından bu yana ordudaki intihar oranları artıyor.

İsrail'in dolmuşuna binip İspanya'ya yüzen Faslıların bir kısmı boğuldu
Sid, sonunda bu İspanyol yerleşim bölgesine ulaşmış olmanın verdiği mutlulukla kumun üzerinde sırtüstü yatarken, ondan önce gelen binlerce genç erkeğin çoğu ters yöne gidiyor, evden kaçıp sonra da bundan vazgeçmiş yorgun ve aç çocuklar gibi sınırın ötesine, Fas'a geri dönüyordu.

ABD'den vatandaşlarına çağrı: "Ortadoğu'dan ayrılmaya hazır olun"
ABD'nin bazı Ortadoğu başkentlerindeki büyükelçilikleri, Amerikan vatandaşlarını "bölgesel çatışmada öngörülemeyen bir tırmanışa karşı dikkatli olmaları" konusunda uyardı ve "bölgeden ayrılmaya hazır olmalarını" istedi.