Osman Wöber'in dostundan duygulu paylaşım

2 dk okuma
Osman Wöber'in dostundan duygulu paylaşım

Hızlı Özet

Osman bir gün Ankara'ya taşınma kararı almıştı, vedalaştık. Ertesi sabah mahallede pek çok kişi şu öyküyü anlattı bana: Saat 06.45 de kapıda dikilen can, ezilme pahasıyla da olsa uzun süre koşmuş otomobilin ardından.






Osman Wöber yaşamını yitirdi! Bu paylaşım herkesi etkiledi: Sessiz sessiz ağlar…



Ünlü oyuncu Osman Wöber, dün gece kalp krizi geçirdi. Tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti. Osman Wöber'in oyuncu arkadaşı Nedim Saban ise hiç unutamadığı anısından su sözlerle bahsetti: Osman'ın güzel yüreğini bu örnekle anlatmak isterim…



Osman Wöber, kalp krizi nedeniyle 62 yaşında yaşamını yitirdi. Acı haberi oyuncu Zafer Algöz verdi. Algöz, "Sevgili arkadaşımız Osman Wöber ani bir kalp kriziyle veda etmiş diye haber geldi az önce. Çok üzgünüm. Başımız sağ olsun" dedi.



KURTLAR VADİSİ'NİN TUNCA'YIYDI



Wöber, Kurtlar Vadisi dizisinde canlandırdığı "Tuncay Kantarcı" rolüyle hafızalarda yer edinmişti. Wöber'in ölümü, sevenlerini derinden etkiledi. Oyuncu Nedim Saban da Osman Wöber ile olan anılarından şu sözlerle bahsetti:



OSMAN'IN GÜZEL YÜREĞİNİ BU ÖRNEKLE ANLATMAK İSTERİM…



Meslektaşım Osman Wöber'i kaybetmişiz. Ne kadar erken, ne kadar acı bir haberle uyandım sabaha. Osman komşumda aynı zamanda. Sabah erken saatte köpeklerimizi parka götürme yarışımız vardı.



Hatta eski köpeğim Pinyon'un ısırdığı tiyatrocu dostlarım arasındadır. Şu öyküyle hatırlamak isterim: Osman'ın sokakta da baktığı bir köpek vardı ve her sabah 6.45 de Osman'ın kapısında beklerdi.



Yemeğini yer, gezer, Osman'ın köpekleriyle parkta oynar ve sonra ertesi sabaha kadar Maçka'dan Rumeli Caddesine kadar sessiz sessiz giderdi. Bu ayrılışa her sabah sessiz sessiz ağlar, ertesi gün 06.45 olmasını beklerdim. Bazı yağmurlu günlerde Osman ona kıyamaz, çok büyük olmayan evinin bir köşesini açardı.



Tiyatro konusunda bazen ters düşerdik, varsın olsun, biz tiyatroyu mutlu insanlar, huzurlu canlılar, dengeli bir doğa için yapmıyor muyuz zaten, köpeklerden konuşalım derdik.



Osman bir gün Ankara'ya taşınma kararı almıştı, vedalaştık. Ertesi sabah mahallede pek çok kişi şu öyküyü anlattı bana: Saat 06.45 de kapıda dikilen can, ezilme pahasıyla da olsa uzun süre koşmuş otomobilin ardından. Tabi ki Ankara'ya gidememiş ama ertesi sabah da Maçka'ya gelmemiş. Osman'ın güzel yüreğini bu örnekle anlatmak istedim. Şu an saate bakıyorum, tamamen tesadüf eseri neredeyse 06.45! Huzurlu uyu dostum. Özlemle…



OSMAN WÖBER KİMDİR?



Osman Wöber, 27 Şubat 1960'da Ankara'da dünyaya geldi.İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünde eğitim gören oyuncu, tiyatroya Devlet Tiyatroları'nda başladı. Öğrencilik döneminde Şan Tiyatrosu, Kenter Tiyatrosu ve Yeditepe Oyuncuları'nın oyunlarında çeşitli roller aldı.




Bu haber 1704 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

15 Temmuz'un yıl dönümünde ünlülerden anlamlı paylaşımlar
Gündem

15 Temmuz'un yıl dönümünde ünlülerden anlamlı paylaşımlar

15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen hain darbe girişiminin üzerinden 10 yıl geçti. Demokrasiye ve milli iradeye yönelik bu saldırının yıl dönümünde Türkiye, o gece hayatını kaybeden şehitlerini rahmet ve minnetle, gazilerini ise saygı ve şükranla anıyor.

Habervitrini11091 Görüntüleme
Haluk Levent'in 'ahbap'ları konuştu! İtiraflar peş peşe geldi
Gündem

Haluk Levent'in 'ahbap'ları konuştu! İtiraflar peş peşe geldi

Haluk Levent'in başkanlık ettiği AHBAP Derneği'ne yönelik soruşturmada gözaltına alınana isimlerin ifadeleri ortaya çıkmaya devam ediyor. Levent'in asistanı Yeliz Kaya savcılık ifadesinde kullanıldığını belirtirken, şüpheli Sevda Kurt, Levent tarafından 90 milyon TL dolandırıldığını dile getirdi. Haluk Levent’in eski şoförü İlker Çetin ifadesinde, Levent'e paraların kaynağını sorduğunu ve "Tanıdıklar" cevabını aldığını söyledi. Çetin, Ankara'da Haluk Levent ile birlikte 4 milyon 500 bin TL'yi Yeliz Kaya'nın hesabına yatırdıklarını ifade etti.

Habervitrini10410 Görüntüleme
Erdoğan'dan FETÖ ile mücadele mesajı: Rehavete düşemeyiz
Gündem

Erdoğan'dan FETÖ ile mücadele mesajı: Rehavete düşemeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurgulayarak, örgütün zayıflamış görünmesine rağmen tehlikenin sona ermediğini söyledi. Erdoğan, "FETÖ ile mücadelede rehavete kapılma lüksüne asla sahip değiliz. Tehlike tamamen ortadan kalkana kadar mücadelemizi hukuk zemininde sabırla sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Habervitrini13261 Görüntüleme
Merih Demiral'dan Bahçeli'ye sürpriz ziyaret
Gündem

Merih Demiral'dan Bahçeli'ye sürpriz ziyaret

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, A Milli Futbol Takımı'nın başarılı savunma oyuncusu Merih Demiral'ı makamında ağırladı. Ziyarette Demiral, Bahçeli'ye imzalı formasını hediye etti.

Habervitrini14746 Görüntüleme