İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan yaptığı açıklamada, İran'ın Türkiye, Pakistan ve Suudi Arabistan arasında imzalanan Mekke Savunma Anlaşmasını memnuniyetle karşıladığını söyledi.Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:İran, 24 Ağustos'ta Mekke Ortak Savunma Anlaşması'na katılmak için resmi bir davet almadığını, ancak Tahran'a Ortadoğu'da kolektif güvenlikle ilgili konularda diyalog teklif edildiğini söyledi.Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bişkek'te düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) zirvesi sırasında Pakistan Başbakanı Şehbaz Şerif ile yaptığı görüşmede, Mekke Anlaşması'nın üçüncü ülkelere karşı yöneltilmediğini söyledi. Ayrıca, anlaşmanın diğer ülkelerin de katılmasına olanak sağladığını, bunun için bir yol haritası geliştirildiğini ve işbirliği ilkelerinin oluşturulduğunu belirtti.Mekke Ortak Savunma Anlaşması 7 Ağustos'ta imzalandı. Anlaşma, katılımcılardan birine yönelik silahlı bir saldırının hepsine yönelik bir saldırı olarak değerlendirilmesi şartıyla, kolektif caydırıcılığın güçlendirilmesini öngörüyor. Anlaşma ayrıca askeri işbirliğinin, koordinasyonun ve savunma sanayinde ortak projelerin genişletilmesini de içeriyor.
Pezeşkiyan’dan Mekke Savunma Anlaşması’na destek

Hızlı Özet
“İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Türkiye, Pakistan ve Suudi Arabistan arasında imzalanan Mekke Ortak Savunma Anlaşması’nı memnuniyetle karşıladı.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Trump, Fort Hood saldırganının infazını yayın planını iptal etti - BBC News Türkçe
Trump'ın canlı yayını iptal etme kararı, ABD'de ve dünya genelinde yoğun eleştirilerin ardından geldi. Trump Perşembe günü, "çok iyi niyetli birçok insanın onun ölümünü izlemek istemeyeceğini" söyledi.
ABD'nin İsrail'de geniş tabanlı bir "ulusal birlik hükümeti" kurulması için baskı yapıyor
Bu kapsamda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun seçimlerin ardından kısa bir süre daha görevde kalıp başbakanlıktan ayrılması karşılığında Abraham Anlaşmalarının genişletilmesinin planlandığı öne sürüldü.

ABD, Orta Doğu'daki varlığını yeniden değerlendirecek
Yıkılan üslerin fotoğrafları sosyal medyada paylaşılarak ABD'nin askeri itibarına zarar verdi. İran özellikle hava savunma radar sistemleri, uydu iletişim altyapısı ve yerde konuşlandırılmış uçaklar da dahil olmak üzere yüksek değerli varlıkları hedef aldı.

İran : Hürmüz'de bütün kontrolü ele geçirdik, her savaşa hazırız
İran Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Emir Hatemi, ülkesinin her türlü savaşa hazır olduğunu belirterek, Hürmüz Boğazı'nda kontrolün tamamen İran güçlerinin gözetimi altında olduğunu belirtti.