PKK’nın sosyal medya çalışmalarına dikkat!

2 dk okuma
PKK’nın sosyal medya çalışmalarına dikkat!

Hızlı Özet

Sosyal Medya Uzmanı Ümit Sanlav, terör örgütü PKK tarafından oluşturulan sosyal medya hesaplarına dikkat çekti. Sanlav, operasyon yönetiminden algı oluşturmaya kadar yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.


Sosyal Medya Uzmanı Ümit Sanlav, PKK tarafından oluşturulan sosyal medya hesapları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sanlav sosyal medyanın önemini vurgulayarak, “Bazen eğlence, bazen iletişim, bazen propaganda, reklam ve PR aracı olan Sosyal Medya mecraları vasıtasıyla; algı uyandırma, sonra bu algıyı yönetme sonra da kitleleri yönetme ve yönlendirme yapılabiliyor, bilinçaltı mesajlar verilebiliyor. Türkiye ve Dünya’nın çeşitli karmaşalarla adeta altüst olduğu bu döneme sosyal medyanın damga vurduğunu söylersek yanıltmış olmayız. Sosyal Medya; dünyadaki Arap Baharı, Rusya, Brezilya ve ABD’de gerçekleşen Ferguson olayları gibi sayısız örneklerin yanı sıra, ülkemizde de Gezi, Berkin Elvan olayları, Kobani eylemleri gibi birçok provokatif eylemlerde gençlerimizin kullanılmasına sahne oldu. Güvensizlik algısı yaratsa da, çok büyük oranda bilinçaltında şartlanmalar oluşturan sosyal medya, adı konulan ya da konulmayan tüm savaş, mücadele, algı ve kitle yönetimi gerektiren her türlü aksiyonda, başrol oynuyor. Sosyal medyanın bu anlamda en kullanışlı mecrası ise hiç şüphesiz Facebook, Twitter ve Intagram. Alıcı ve verici anlamında en fazla etkileşimi olan bu sosyal medya alanları, insanların bilinçaltını farkında olmadan etkileme özelliğine de sahip” ifadelerini kullandı.



Sanlav söyle devam etti: “PKK nasıl bazı operasyonları sosyal medya üzerinden yapılandırıp kitleleri de bu şekilde yönetiyorsa, terör örgütünün son zamanlarda hoş görünmek ve sempati oluşturmak adına yaptığı algı operasyonuna da şahit oluyoruz. Nasıl ki, doğuda silahlı eylemlerle katliam yapan yasadışı terör örgütü, batıda çiçek dağıtarak siyasi arenanın doğal bir elemanı gibi kendini gösterme çabası içerisindeyse; sosyal medyayı da buna benzer bir tavırla kullanıyor.



"BENİM TESPİT ETTİĞİM 20’NİN ÜZERİNDE"



PKK kamplarında yaşanılan sefalet ve ağza alınmayacak iğrençliklerin üstü örtülmeye çalışılırken; kitap okuyan güzel kızlar, muhteşem bir güneş batımında çekilmiş elinde silahla nöbet bekleyen bir terörist, alımlı ve çekici kadınların fotoğraflarıyla açılan sahte hesaplar, tamamen bu algı operasyonun parçası olarak kullanılmakta. Anadolu’da yaşayan güzel ve tertemiz Kürt Kızlarının bu olaylarla uzaktan yakından ilgisi olmadığı halde, bu temiz insanların da bu sürecin parçası gibi gösterilmesi, operasyonun en önemli algı desteği.



Benim tespit ettiğim 20’nin üzerinde bölücü, vatan haini ve Kürtleri temsil etmeyen sosyal medya hesabı, binlerce Kürt kökenli vatandaşımız tarafından takip ediliyor. Pek çok Kürt kökenli vatandaş neyi takip ettiklerinin, nasıl bir propaganda, oyun ve reklama malzeme edildiklerinin farkında bile değiller. Bahsedilen her bir hesabın ve sayfanın adı tek tek elimde olsa da, reklamını yapmamak adına buradan paylaşmayacağım".



Bu haber 896 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kadir İnanır'ı sigara yaktı: Tedaviye Cevap Vermiyor
Medya/Magazin

Kadir İnanır'ı sigara yaktı: Tedaviye Cevap Vermiyor

Hastanede tedavisi devam eden Türk sinemasının duayen ismi Kadir İnanır'ın sağlık vaziyetinin stabil olduğu ancak uygulanan tedaviye henüz olumlu bir reaksiyon göstermediği öğrenildi. Sanatçı, bir süre önce zatürre teşhisi ve akciğerinde tespit edilen kitle sonrası entübe edilmişti.

Habervitrini11728 Görüntüleme
Gizli tanıktan şok eden Kenan Doğulu ve Beren Saat ifadesi.. İBB'nin paralarını paylaşıyordu
Medya/Magazin

Gizli tanıktan şok eden Kenan Doğulu ve Beren Saat ifadesi.. İBB'nin paralarını paylaşıyordu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında 11 Haziran'da gözaltına alınarak adli kontrolle serbest bırakılan Kenan Doğulu ve Beren Saat çiftin test sonuçları çıkmıştı. Test sonuçlarına göre Kenan Doğulu'nun pozitif Berna Saat'in ise negatifti.

Habervitrini12668 Görüntüleme
 Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde yeni gelişme! Aleyna kalaycıoğlu'nun annesini sevindiren karar
Medya/Magazin

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde yeni gelişme! Aleyna kalaycıoğlu'nun annesini sevindiren karar

SANIK SİLAHLA CAMA VURDU Duruşmada tanık olarak dinlenen rapçi Vahap Canbay da olay günü herhangi bir boğuşma yaşanmadığını öne sürerek, sanığın silahla...

Habervitrini15091 Görüntüleme
Aleyna Kalaycıoğlu davasında kavga çıktı
Medya/Magazin

Aleyna Kalaycıoğlu davasında kavga çıktı

Canbay, aralarının iyi olduğu öğrenilen arkadaşı Kubilay Kundakçı'dan (21) yardım istedi. Kubilay Kundakçı, Vahap Canbay ve arkadaşlarıyla birlikte Aleyna Kalaycıoğlu'nun bulunduğu stüdyonun önüne gitti. Grup araç içerisinde beklediği sırada, olay yerine çakarlı araçlarla gelen Alaattin Kadayıfçıoğlu ile tartışma çıktı.

Habervitrini11589 Görüntüleme