Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: Bir sonraki dalga onları vuracak

1 dk okuma
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: Bir sonraki dalga onları vuracak

Hızlı Özet

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs salgınında 'ek dosz aşı' uyarısı yaptı. Prof. Dr. Ceyhan Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Dünyada 4. artış döneminin iniş koluna geçmişken, yani günlük vaka sayıları azalırken; Avrupa'da vakalar ve ölümler yeniden artmaya başladı" dedi ve bunun nedenlerini şöyle sıraladı:






Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Koronavirüs salgınına ilişkin olarak, "Bir sonraki dalga 'aşılanıp ek dozunu yaptırmayanların salgını' olacak" değerlendirmesini yaptı. Ceyhan, "Günde 10-20 bin doz ek aşıyla çok iyi bir noktaya gitmiyoruz" uyarısı yaptı.



Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs salgınında 'ek dosz aşı' uyarısı yaptı. Prof. Dr. Ceyhan Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Dünyada 4. artış döneminin iniş koluna geçmişken, yani günlük vaka sayıları azalırken; Avrupa'da vakalar ve ölümler yeniden artmaya başladı" dedi ve bunun nedenlerini şöyle sıraladı:



1-) Aşılamanın yavaşlaması ve hala aşılanmayan ciddi bir nüfus olması

2-) hastalananların ve aşılananların bağışıklıklarını kaybetmeye başlaması

3-) mevcut bağışıklığın varyantlara etkisinde yetersizlik

4- ) İngiltere, Rusya ve Türkiye önlemleri gevşetip vaka sayısını kontrol altına alamadığı için diğer ülkelere kaynak oluyorlar.




Ceyhan Twitter hesabından şunları kaydetti:



Biz azaltmaya başladığımızda da, virüs onlardan bize geri gelecek. Burada 2 nokta önemli:



"1) Salgın eğrisindeki dalgalar hiçbir şey yapmasanız bile iniş koluna geçiyor. Ancak aşısız ve önlemsiz toplumlarda bu dalgalar çok daha büyük oluyor ve bir sonraki dalga daha erken geliyor. Vakalar azalmaya başladığında, biz azalttık sanıp daha da gevşememek gerekir.



2) şu anda içinde bulunduğumuz dalga aşısızların salgını. Ama bir sonraki dalga aşılanıp ek dozunu yaptırmayanların salgını' olacak. Günde 10-20 bin doz ek aşıyla çok iyi bir noktaya gitmiyoruz."




Bu haber 1198 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Baş ağrısına burun spreyi: 24 saat içinde hayatını kaybetti
Sağlık

Baş ağrısına burun spreyi: 24 saat içinde hayatını kaybetti

İngiltere’de şiddetli baş ağrısı şikayetiyle başvurduğu sağlık merkezinde sinüzit teşhisi konulup burun spreyi verilen 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Cian Everett, 24 saat geçmeden hayatını kaybetti. Olaya ilişkin başlatılan soruşturma, genç kürekçinin beyninde bilardo topu büyüklüğünde bir apse oluştuğunu, ve doktorların gerekli tetkikleri yapmadan teşhis koyduğunu ortaya çıkardı.

Habervitrini12443 Görüntüleme
İşte Norovirüs hakkında 15 soru ve cevap! Türkiye'de son durum...
Sağlık

İşte Norovirüs hakkında 15 soru ve cevap! Türkiye'de son durum...

Bordeaux limanında bir yolcunun ölümüyle "yüzen hapishaneye" dönen lüks gemi, Norovirüs gerçeğini dünyaya tekrar hatırlattı. Tam 28 gün boyunca dış ortamda pusuda bekleyen ve dezenfektana dahi dirençli olan bu sinsi virüs, geçmişte Türkiye'de de on binlerce kişiyi yatağa düşürmüştü.

Habervitrini11937 Görüntüleme
10 Bin Adım Anlayışı Sorgulanıyor: Metabolizmayı Ateşleyen 'Parçalı Yürüyüş' Yöntemi
Sağlık

10 Bin Adım Anlayışı Sorgulanıyor: Metabolizmayı Ateşleyen 'Parçalı Yürüyüş' Yöntemi

Fizyologlar, vücudu yoran uzun yürüyüşler yerine, eklemleri koruyarak metabolik hızı gün boyu yüksek tutan 'mikro-adım' adı verilen yeni bir formül öneriyor.

Habervitrini12563 Görüntüleme
Genç Nüfusta Kanser Artışının Sebepleri: Uzmanlar 4 Tehlikeli Günlük Alışkanlığa İşaret Etti
Sağlık

Genç Nüfusta Kanser Artışının Sebepleri: Uzmanlar 4 Tehlikeli Günlük Alışkanlığa İşaret Etti

Tıp dünyasından gelen endişe verici raporlar, 50 yaş altı bireylerde 11 kanser türünün yaygınlaştığını ortaya koyuyor. İngiltere merkezli çalışmalara göre, bu artışın arkasında her gün tekrarlanan ve zararsız görünen dört temel yaşam tarzı hatası yatıyor.

Habervitrini13614 Görüntüleme