Reha Muhtar’ın yalısı kime kaldı

••2 dk okuma
Reha Muhtar’ın yalısı kime kaldı

Hızlı Özet

“3 Haziran'da 66 yaşında hayatını kaybeden ünlü televizyoncu Reha Muhtar'ın geride bıraktığı mal varlığı ve mirasçıları merak konusu oldu. Baltalimanı'ndaki yalıdan yurt dışındaki gayrimenkule uzanan servetin paylaşımına ilişkin detayların Eylül ayının ilk haftasında netleşmesi öngörülüyor.”

MUHTAR'IN GERİDE BIRAKTIĞI SERVET

Yaklaşık iki ay önce, 3 Haziran'da 66 yaşında yaşamını yitiren Türk televizyon tarihinin unutulmaz simalarından Reha Muhtar'ın vefatının ardından, bıraktığı mal varlığı ve mirasın kimlere intikal edeceği kamuoyunun gündemine oturdu.

Reha Muhtar'ın mirası belli oldu: Kime ne kalacak? - Sayfa 18

Posta gazetesinden Alev Gürsoy Cimin'in haberine göre, Muhtar'ın kayda değer serveti arasında İstanbul Boğazı'nda yer alan Baltalimanı'ndaki Boğaz manzaralı yalı en dikkat çeken parça olarak öne çıkıyor. Terekenin, bu değerli yalının yanı sıra Yeniköy'de bulunan iki ayrı konut, kira getirisi olan üç farklı daire, yurt dışında sahip olunan bir gayrimenkul ve bankalardaki vadeli mevduat hesaplarından meydana geldiği belirtiliyor.

Reha Muhtar'ın mirası belli oldu: Kime ne kalacak? - Sayfa 13

MİRASIN YASAL VARİSLERİ KİMLER?

Miras paylaşımı konusunda gözler, Reha Muhtar'ın çocukları olan Mina Deniz Muhtar, Poyraz Deniz Muhtar ve Ayşe Nazlı Yumlu'ya çevrilmiş durumda. Muhtar'ın, oyuncu Deniz Uğur ile birlikteliğinden dünyaya gelen ikizleri Mina Deniz ve Poyraz Deniz, kanuni mirasçıları olarak kabul ediliyor.

Kamuoyunda zaman zaman "manevi kızı" olarak anılan Ayşe Nazlı'nın mirasçılık statüsü ise hukuki durumuna göre şekillenecek. Eğer Ayşe Nazlı'nın yasal olarak evlat edinilme süreci tamamlandıysa, biyolojik çocuklar gibi miras hakkına sahip olacak. Ancak yalnızca manevi bir bağ bulunuyorsa, mirastan pay alabilmesi için merhum tarafından düzenlenmiş bir vasiyetnamenin varlığı gerekiyor.

Reha Muhtar'ın mirası belli oldu: Kime ne kalacak? - Sayfa 12

Miras ve vasiyetnameye ilişkin tüm merak edilenlerin Eylül ayının ilk haftasında açıklığa kavuşması bekleniyor. Vasiyetnamenin içeriğinin ortaya çıkmasıyla birlikte, servetin varisler arasında nasıl paylaştırılacağına dair tablo da netleşecek.

SAĞLIK SORUNLARI VE ÖZEL HAYATI

Muhtar'ın yaşamının son dönemleri sağlık problemleriyle mücadele içinde geçti. Ağustos 2024'te İstanbul'daki evinde merdivenlerden düşerek ağır yaralanan ve beyin kanaması teşhisiyle uzun süre yoğun bakımda kalan gazeteci, 2026 yılının Mayıs ayında sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine Bodrum'da hastaneye kaldırılmıştı. Muhtar, 3 Haziran'da ileri derece kalp yetmezliği ve ritim bozukluğu nedeniyle hayata veda etti.

Kariyeri boyunca muhabirlikten yöneticiliğe pek çok görev üstlenen Muhtar, özellikle 1990'lı ve 2000'li yıllarda kendine özgü haber sunuş tarzıyla ekranların en tanınan yüzlerinden biri olmuştu. Meslek hayatının yanı sıra özel yaşamıyla da gündemde olan Muhtar, çocuklarının annesi Deniz Uğur ile yaşadığı ihtilaflarla da konuşulmuştu.

Ünlü gazeteci, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı "Sevenlerime vasiyetimdir" başlangıçlı bir paylaşımda, vefatı halinde Deniz Uğur'un cenaze törenine katılmamasını istediğini dile getirmişti.

Nitekim, bu isteğe uygun olarak Deniz Uğur, Reha Muhtar'ın cenazesine iştirak etmedi.

Kaynak:medyaradar.net
Bu haber 10172 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Halk TV'nin patronu Cafer Mahiroğlu ve 17 şüpheli hakkında gözaltı kararı
Medya/Magazin
#anadolu ajansı#ekonomi#fotoğraf

Halk TV'nin patronu Cafer Mahiroğlu ve 17 şüpheli hakkında gözaltı kararı

Cafer Mahiroğlu'na yönelik "rüşvet", "ihaleye fesat karıştırma" ve "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 17 şüpheliden 11'i gözaltına alındı.

Habervitrini11847 Görüntüleme
Türk pop müziğinin usta ismi Alpay vefat etti
Medya/Magazin

Türk pop müziğinin usta ismi Alpay vefat etti

“Eylül’de Gel”, “Fabrika Kızı” ve “Kara Tren” gibi unutulmaz şarkılarıyla tanınan şarkıcı ve besteci Alpay Nazikioğlu 91 yaşında yaşamını yitirdi.

Habervitrini13409 Görüntüleme
Halk TV'ye kayyum atandı! Cafer Mahiroğlu 30 milyarlık rüşvet çarkı deşifre oldu.. 17 gözaltı kararı
Medya/Magazin

Halk TV'ye kayyum atandı! Cafer Mahiroğlu 30 milyarlık rüşvet çarkı deşifre oldu.. 17 gözaltı kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Cafer Mahiroğlu hakkında 'rüşvet', 'ihaleye fesat karıştırma' ve 'suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama' suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında; 17 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Habervitrini11720 Görüntüleme
Yeni Parti milletvekili Özlale'nin eşi Ünlü spiker Serap Belovacıklı hakkında soruşturma başlatıldı
Medya/Magazin

Yeni Parti milletvekili Özlale'nin eşi Ünlü spiker Serap Belovacıklı hakkında soruşturma başlatıldı

Belovacıklı hakkında başlatılan soruşturmanın gerekçesinin sosyal medya paylaşımı olduğu öğrenildi. Belovacıklı o paylaşımında "Aç köpek gibi sürünmeye devam edin hepiniz. Bunlar size az bile yapıyor. Geberin açlıktan hepinizin parasıyla defa sürsünler. Sığır sürüsü" ifadelerini kullanmıştı.

Habervitrini12529 Görüntüleme