Sağlık Bakanı Koca isyan etti: İstanbul’u tutamıyoruz!

2 dk okuma
Sağlık Bakanı Koca isyan etti: İstanbul’u tutamıyoruz!

Hızlı Özet

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgını nedeniyle yapılan “evde kal” çağrılarına Anadolu’da büyük ölçüde uyulduğunu söylerken “İstanbul’u tutamıyoruz” dedi. Koca, “En sert tedbir sokağa çıkma yasağı olabilir, ama ille de devletin böyle bir yasak getirmesi mi gerekir?” ifadesini kullandı.






Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,Türkiye'de can almaya devam eden koronavirüs salgını nedeniyle yapılan "evde kal" çağrılarına İstanbul halkının uymadığını belirterek "İlle de devletin sokağa çıkma yasağı getirmesi mi gerekiyor?" diye sordu.



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgını nedeniyle yapılan “evde kal” çağrılarına Anadolu’da büyük ölçüde uyulduğunu söylerken “İstanbul’u tutamıyoruz” dedi. Koca, “En sert tedbir sokağa çıkma yasağı olabilir, ama ille de devletin böyle bir yasak getirmesi mi gerekir?” ifadesini kullandı.



Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle Türkiye de dünyada olduğu gibi birçok önlem alıyor. Hükümet tarafından vatandaşlara “Evde kal” çağrıları yapılırken bir kısım işçi, işverenlerinin talimatları dolayısıyla sokağa çıkıp işyerlerine gitmek durumunda kalıyor. “Evde kal” çağrılarına çalışmak zorunda oldukları için uyamayan kişiler sosyal medya hesaplarından hükümete “sokağa çıkma yasağı ilan edilsin” çağrısında bulunuyor.



Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yaptığı görüşmeyi yazdı.



Koca'nın sokağa çıkma konusunda görüşlerini dile getirdiği yazının ilgili kısmı şöyle:



Fahrettin Koca’ya “Türkiye’ye mesajınız nedir?” dedim.



Verdiği cevap şu oldu:



“Eve kapanmak şart... Hatta odalara kapanmak lazım.”



“Evi anladım da odalara kapanmak da nedir?” diye sordum.



Koca’nın verdiği yanıt şu oldu:



“Evdeki bireylerin birbiriyle teması kesmesi gerekiyor. İlişkinin minimize edilmesi şart. Kullanılan malzemenin paylaşılmaması gerekiyor, üç-beş adımlık mesafede kalmaları gerekiyor. Yaşlıların daha fazla etkilendiğini biliyoruz ama gençler ve orta yaşlılarda etkisi yok anlamına gelmez bu. Gençler taşıyıcı olabiliyor.”



Sağlık Bakanı’nın çözüm için söylediği şey şu:



“İzolasyon... İzolasyon... İzolasyon... Şu dönemde mutlak izolasyonu sağlamamız gerekiyor. İki-üç haftalık süreçte mutlak izolasyon şart.”



Peki evlere kapanma işi sağlanamadı mı?



Bakan Koca’ya bunu sordum.



“Anadolu’da büyük ölçüde sağlanıyor ama İstanbul’u tutamıyoruz. İstanbul’u görüyorsunuz” dedi.



Sokağa çıkma yasağı bir çözüm olamaz mı?



Sağlık Bakanı Koca, bu sorumu da şöyle yanıtladı:



“Herkesin evinde izole olması gerekiyor. Bunun sağlanması lazım. Bunun ciddiye alınması gerekir. En sert tedbir yasaklama olabilir. Ama ille de devletin böyle bir yasak getirmesi mi gerekir? Hepimiz bu izolasyonu sağlayabiliriz. Bunun sağlanması için çağrılarımız devam edecek. Daha sert ve keskin çağrılar yapacağız. İki-üç hafta evimize kapanarak bu dönemi geçirebiliriz.”




Bu haber 349 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KIZILELMA’dan tarihi atış! 120 km MESAFEDEN süpersonik füzeyle vurdu
Gündem

KIZILELMA’dan tarihi atış! 120 km MESAFEDEN süpersonik füzeyle vurdu

Bayraktar KIZILELMA'nın S2 kuyruk numaralı seri üretim modeli, atış testi gerçekleştirmek üzere 8 Temmuz'da Tekirdağ/Çorlu’da bulunan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nden havalanarak Merzifon'daki 5. Ana Jet Üs Komutanlığı’na intikal etti.

Habervitrini11768 Görüntüleme
Haluk Levent'in niyetini ilk keşfeden Bahçeli olmuş
Gündem
#Haluk Levent#devlet bahçeli#6 şubat depremleri

Haluk Levent'in niyetini ilk keşfeden Bahçeli olmuş

Ahbap Derneği’ne yönelik soruşturma kapsamında Haluk Levent'in tutuklanmasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 6 Şubat depremleri... - Resim 5

Habervitrini11196 Görüntüleme
İstanbul için dikkat çeken uyarı! Sağanak geliyor, saat verildi
Gündem

İstanbul için dikkat çeken uyarı! Sağanak geliyor, saat verildi

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre yurdun birçok bölgesinde sağanak yağış etkili olacak. İstanbul'da gece saatlerinden itibaren yağış beklenirken, Hava Forum'dan da dikkat çeken "şimşek" uyarısı geldi.

Habervitrini9639 Görüntüleme
CHP'lileri Haluk Levent'in derneğine yönlendiren Kılıçdaroğlu şaştı bu işe
Gündem

CHP'lileri Haluk Levent'in derneğine yönlendiren Kılıçdaroğlu şaştı bu işe

Ahbap Derneği'ne yönelik yürütülen bir tahkikat çerçevesinde sanatçı Haluk Levent'in gözaltına alınması, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından değerlendirildi. Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında olaya ilişkin büyük bir şaşkınlık yaşadığını ifade etti ve deprem dönemindeki yardım sürecini anımsattı.

Habervitrini10487 Görüntüleme