Şampiyonluk günü 134 kişiyi yaralayan sürücünün cezası belli oldu

••2 dk okuma
Şampiyonluk günü 134 kişiyi yaralayan sürücünün cezası belli oldu

Hızlı Özet

“Liverpool’da şampiyonluk kutlamaları sırasında kalabalığın arasına aracıyla dalarak 8’i çocuk 134 kişiyi yaralayan 54 yaşındaki Paul Doyle, yargılandığı davada suçlamaları kabul etti. Kraliyet Mahkemesi, tehlikeli araç kullanma ve çok sayıda kasıtlı yaralama suçundan Doyle’u 21 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Savcılık, Doyle’un öfkesine yenilerek bilinçli şekilde kalabalığı hedef aldığını vurguladı”

Liverpool’da şampiyonluk kutlamaları sırasında kalabalığın arasına aracıyla dalarak 8’i çocuk 134 kişiyi yaralayan 54 yaşındaki Paul Doyle, yargılandığı davada suçlamaları kabul etti. Kraliyet Mahkemesi, tehlikeli araç kullanma ve çok sayıda kasıtlı yaralama suçundan Doyle’u 21 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Savcılık, Doyle’un öfkesine yenilerek bilinçli şekilde kalabalığı hedef aldığını vurguladı.

İngiltere'de Mayıs ayında Liverpool futbol takımının şampiyonluk kutlamaları sırasında Liverpool şehrindeki Water Caddesi'nde aracıyla kalabalığın arasına dalarak 134 kişiyi yaralayan Paul Doyle'un duruşması dün Liverpool'daki Kraliyet Mahkemesi'nde görülmeye başladı. Duruşmanın ilk gününde hakkındaki 31 suçlamayı reddeden Doyle, duruşmanın ikinci gününde ise suçlamaları kabul etti. Mahkeme, tehlikeli araç kullanma, arbede, 17 kasıtlı şekilde ağır fiziksel hasar vermeye teşebbüs, 9 kasıtlı ağır fiziksel hasara neden olma ve 3 kasıtlı yaralama suçlarından yargılanan 54 yaşındaki Doyle'un 21 yıl 6 ay hüküm giymesine karar verdi.

"ÖFKEYLE KALABALIĞA DALDIĞI SIRADA İNSANLARI YARALAMAK İSTEDİ"

Savcı Paul Greaney, 8'i çocuk 134 kişinin üzerine aracını süren Doyle'un kutlamaların yapıldığı bölgeden arkadaşlarını arabayla almayı planladığını bildirerek, "Doyle, öfkesi tamamen kontrolü ele geçirmiş sinirli bir kişi. Sadece geniş çaplı hasara neden olmakla kalmadı, neşeli bir gün geçirmeyi bekleyen herkes için dehşete saçtı" dedi.

Greaney, "Araç kamerası incelendiğinde, kuvvetli bir şekilde sanığın kendini Water Caddesi'ndeki en önemli unsur olarak gördüğünü ve gitmek istediği yere ulaşması için herkesin önünden çekilmesini beklediği çıkarımını yapabiliyoruz. Buradaki gerçeklik çok basit, Doyle yolculuğu sırasında öfkesine yenik düştü ve öfkeyle kalabalığa daldığı sırada insanları yaralamak istedi" ifadelerini kullandı.

"BİR KAHRAMAN, ŞOFÖRÜ DURDURMAK İÇİN ARACA BİNDİ"

Greaney ayrıca, savcılar tarafından bir "kahraman" olarak nitelendirilen Daniel Barr'ın kalabalığın arasına dalan aracın bir anlığına yanında durmasıyla içgüdüsel olarak harekete geçtiğini ve Doyle'u durdurmaya çalıştığını vurguladı. Savcı Greaney, "Barr, aracın yolcu kapısını açarak içeri daldı. Bunu sürücüyü durdurma teşebbüsüyle gerçekleştirdi. Araç tekrar hareket etmeye başlamasıyla Barr, el frenini çekerek sürücüyü engellemeye çalıştı" dedi.

Liverpool Kraliyet Mahkemesi Hakimi Andrew Menary ise, "Aklı başında bir insanın nasıl Doyle'un davrandığın gibi davranabileceğini anlamak imkansız. Böylesine bir inatla insanların canlarını göz ardı ederek kalabalığın üzerine bir araç sürmek idrak edilemez bir durum" dedi.

Bu haber 493 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

HAMAS'ın Gazze lideri Ali el-Amudi İsrail'in suikastinden son anda bakın nasıl kurtuldu
Dünya

HAMAS'ın Gazze lideri Ali el-Amudi İsrail'in suikastinden son anda bakın nasıl kurtuldu

Şarku'l Avsat, Gazze'deki Hamas Liderinin İsrail Suikast Girişiminden Nasıl Kurtulduğunu Açıkladı

Habervitrini12144 Görüntüleme
Trump: İranlı liderleri hedef almakta belki de çok ileri gittik.
Dünya

Trump: İranlı liderleri hedef almakta belki de çok ileri gittik.

ABD Başkanı Donald Trump, Washington'ın İranlı liderleri hedef almakta çok ileri gitmiş olabileceğini belirterek, gerilimin birinci veya ikinci seviyede durdurulması gerektiğini savundu.

Habervitrini13760 Görüntüleme
 Papa 14. Leo'ya kanser teşhisi konuldu
Dünya

Papa 14. Leo'ya kanser teşhisi konuldu

Katolik dünyasının ruhani lideri 71 yaşındaki Papa 14. Leo’ya akciğer kanseri teşhisi konuldu. Roma’daki Gemelli Hastanesi’nde başarılı bir ameliyat geçiren Papa’nın sağ akciğerinin alt lobu alındı. Herhangi bir komplikasyon yaşanmayan operasyonun ardından dinlenmeye çekilen ruhani liderin bir hafta boyunca hastanede gözlem altında tutulacağı açıklandı.

Habervitrini9769 Görüntüleme
Trump’ın istifasını istediği ABD’nin Atina Büyükelçisi Kimberly Guilfoyle, görevinden ayrıldığını açıkladı.
Dünya

Trump’ın istifasını istediği ABD’nin Atina Büyükelçisi Kimberly Guilfoyle, görevinden ayrıldığını açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın istifasını istediği ABD’nin Atina Büyükelçisi Kimberly Guilfoyle, görevinden ayrıldığını açıkladı. Hakkında hediye kabul etme ve yönetim yetkililerine erişim karşılığında para talep etme iddialarıyla gündeme gelen Guilfoyle, yaptığı açıklamada Trump’a ve “Önce Amerika” hareketine bağlılığının süreceğini belirtti.

Habervitrini12799 Görüntüleme