SDG Mevzileri Suriye Arap Ordusu İçin Meşru Hedef Olarak İlan Edildi

••2 dk okuma
SDG Mevzileri Suriye Arap Ordusu İçin Meşru Hedef Olarak İlan Edildi

Hızlı Özet

“Bu açıklama, örgütün Halep’in mahallelerine yönelik büyük bir tırmanışa girişmesi ve sivillere karşı sayısız katliam gerçekleştirmesinin ardından yapıldı.”

Suriye Arap Ordusu Askerî Operasyonlar Komutanlığı, Halep’in Şeyh Maksud ve Eşrefiye mahallelerindeki SDG örgütünün tüm askeri mevzilerinin Suriye Arap Ordusu için meşru askeri hedefler olduğunu açıkladı.

Bu açıklama, örgütün Halep’in mahallelerine yönelik büyük bir tırmanışa girişmesi ve sivillere karşı sayısız katliam gerçekleştirmesinin ardından yapıldı.

Komutanlık, Şeyh Maksud ve Eşrefiye mahallelerinde yaşayan sivilleri, SDG mevzilerinden derhal uzak durmaları konusunda uyardı.

Ayrıca, iki güvenli insani geçiş noktası ilan edildi. Bunlar, bölge halkının iyi bildiği “Al-Awarid” Geçişi ve “Al-Zuhour Caddesi” Geçişi olup, saat 15:00’e kadar kullanılabilecek.

Halep Valisi, Sivilleri İnsani Yardım Koridorları Üzerinden Çıkmaya Çağırdı

HALEP (SANA) – Halep Valisi Azzam El-Garib, Şeyh Maksud ve Eşrafiye mahallelerinden ayrılmak isteyen sakinleri, halk tarafından iyi bilinen ve halihazırda açık olan iki insani yardım koridoruna yönlendirdi: “El-Avarid” ve “El-Zuhur Caddesi”. Bu koridorların bugün saat 15:00’e kadar açık olacağı bildirildi.

Halep Valisi, X platformunda yaptığı paylaşımda, Halep şehrinin dün gece zor bir gece geçirdiğini, bunun sebebinin SDG örgütünün Şeyh Maksud mahallesi, yerleşim bölgeleri ve bazı hastaneler ile hizmet kuruluşları yakınındaki Suriye Arap Ordusu mevzilerine yönelik saldırıları olduğunu belirtti. Bu saldırılar sonucunda çok sayıda kişi şehit düşmüş ve siviller arasında yaralanmalar yaşanmıştır.

Vali ayrıca şunları ekledi: “Suriye Arap Ordusu, uygun silahları kullanarak derhal karşılık vermeye başladı ve SDG örgütünün mevzelerindeki ateş kaynaklarını hedef almaya devam ediyor.”

Vali El-Garib, sivillerin güvenliği için söz konusu mahallelerdeki askeri noktalardan ve SDG örgütünün mevzilerinden derhal uzaklaşmalarını rica ettiklerini vurgulayarak, ayrılmak isteyenlerin mevcut insani koridorlardan geçmeleri konusunda bilgilendirildiğini kaydetti.

Suriye Arap Ordusu Operasyonlar Heyeti, bugün yaptığı açıklamada, SDG örgütünün Halep mahallelerine yönelik büyük çaplı saldırıları ve sivillere karşı işlediği çok sayıda katliamın ardından, Şeyh Maksud ve Eşrafiye’deki tüm SDG örgütünün askeri mevzilerinin Suriye Arap Ordusu için meşru askeri hedefler olduğunu duyurdu.

Yetkililer, “Halep’teki Şeyh Maksud ve Eşrafiye mahalleleri bugün saat 15:00’ten sonra kapalı askeri bölge olarak kabul edilmektedir ve sivil halkımızı SDG örgütünün mevzilerinden uzak durmaya çağırıyoruz.” diyerek, bugün saat 15:00’ten itibaren Halep’in Şeyh Maksud ve Eşrafiye mahallelerinde tam bir sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Dün, Suriye Arap Ordusu’nun bir mensubu şehit düştü, diğerleri ise yaralandı. Bu olay, SDG örgütünün Halep’teki Şeyh Maksud mahallesi yakınlarındaki ordu mevzilerini insansız hava araçlarıyla hedef alması sonucu gerçekleşti. Ayrıca, SDG örgütünün Eşrafiye ve Şeyh Maksud mahalleleri ile şehrin diğer mahallelerini bombalaması sonucu, ikisi kadın olmak üzere üç sivil hayatını kaybetti ve ikisi çocuk olmak üzere yaklaşık 15 kişi yaralandı.

Bu haber 660 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

T.C. Kimlik Kartlarında 10 Yıl Doluyor: Yenileme İşlemleri Başlıyor! İşte yenileme ücreti ve başvuru şartları
Gündem

T.C. Kimlik Kartlarında 10 Yıl Doluyor: Yenileme İşlemleri Başlıyor! İşte yenileme ücreti ve başvuru şartları

2017 yılında hayatımıza giren çipli Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartları için ilk 10 yıllık geçerlilik süreci tamamlanıyor. 2 Ocak 2027 itibarıyla süresi dolmaya başlayacak olan kimlik kartlarının yenilenmesi zorunlu hale geliyor.

Habervitrini13408 Görüntüleme
Şok detaylar! Sarıgüllerin kara para sonra rüşvet aklama çarkı ortaya çıktı
Gündem

Şok detaylar! Sarıgüllerin kara para sonra rüşvet aklama çarkı ortaya çıktı

Sarıgül ve ailesinin Şişli Belediye Başkanlığı dönemindeki imar rantlarından elde ettiği milyar dolarlık kayıtdışı parayı Altınbaş Holding, Belek’teki Titanic Hotel ortaklığı, yurt dışındaki AVM ve gayrimenkuller üzerinden sisteme soktuğu iddia edildi. 3 şüpheli tutuklandı.

Habervitrini14549 Görüntüleme
Meteoroloji’den Marmara alarmı: Sabah ve gece saatlerinde etkili olacak
Gündem

Meteoroloji’den Marmara alarmı: Sabah ve gece saatlerinde etkili olacak

Yeni hava durumu raporuna yayınlayan Meteoroloji, 6 ili sağanak yağış için uyardı. Meteoroloji sağanak yağış dışında sis ve pus uyarısı da yaparken Marmara, Ege ve Karadeniz’de sisin sabah ve gece saatlerinde etkili olması bekleniyor. İşte sağanak uyarısı yapılan iller ve son uyarılar…

Habervitrini13391 Görüntüleme
Yunan'dan "Türkiye'den bir tokat daha yedik" itirafı!
Gündem

Yunan'dan "Türkiye'den bir tokat daha yedik" itirafı!

Doğu Akdeniz'de dengeleri etkileyen Türkiye-Libya deniz yetki anlaşması Atina'da hesapları bozdu. Yunan medyası “Türkiye'den bir tokat daha yedik” diye yazarken Uluslararası Hukuk Profesörü Liakouras “Hazırlıksız yakalandık” dedi.

Habervitrini11553 Görüntüleme